-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas tvariausių pasaulio įmonių sąrašas

Specializuota žiniasklaidos ir investicijų bei finansų tyrimų bendrovė „Corporate Knights“ paskelbė kasmetinį tvariausių pasaulio įmonių reitingą. Įvertinusi daugiau nei 6700 įmonių, kompanija sudarė 100 tvariausių bendrovių sąrašą, tarp kurių – atsinaujinančios energetikos sprendimų, informacinių technologijų, finansinių paslaugų ir kitų sektorių kompanijos. Į jį pateko ir Lietuvoje veikianti suomių korporacija „Neste“.
Paskelbtas tvariausių pasaulio įmonių sąrašas
Paskelbtas tvariausių pasaulio įmonių sąrašas / „Neste Lietuva“ nuotr.

Reitinguojamos kompanijos buvo vertinamos atsižvelgiant į 25 veiklos rodiklius: aplinkosaugos, investicijų ir pajamų tvarumo, išteklių, personalo, finansų, tiekėjų vykdomos veiklos valdymo ir kt. Rengiant sąrašą iš viso buvo įvertinta daugiau nei 6720 įmonių, kurių metinės pajamos viršija 1 mlrd. JAV dolerių.

Daugiausia į reitingą pakliuvusių įmonių priklauso informacinių technologijų (20 proc.) ir finansinių paslaugų (15 proc.) sektoriams. Palyginti su praėjusiais metais, šiemet reitinge atsidūrė 30 naujų kompanijų.

Tvariausių pasaulio įmonių viršuje šiais metais atsidūrė JAV metalų perdirbimo pramonės bendrovė „Schnitzer Steel Industries“, antroje – danų vėjo energijos turbinų gamintoja „Vestas Wind Systems“, pernai užėmusi pirmąją vietą. Trečioji vieta atiteko australų logistikos kompanijai „Brambles“.

Septynioliktą kartą iš eilės į šį reitingą įtraukta ir didžiausia dyzelino iš atsinaujinančių šaltinių gamintoja „Neste“, kurios tikslas – tapti atsinaujinančių ir žiedinės ekonomikos sprendimų lydere pasaulyje.

Bendrovė yra daugiausiai kartų be pertraukos į šį sąrašą patekusi energetikos bendrovė pasaulyje. Aplenkusi daugiau nei 400 kitų atstovaujamos pramonės įmonių, „Neste“ pripažinta sektoriaus lydere. Bendrame reitinge ji užėmė 29-ąją vietą.

„Mums, kaip didžiausiai dyzelino iš atsinaujinančių žaliavų gamintojai, būti tarp pasaulio tvarumo lyderių – svarbus pripažinimas. Pastarąjį dešimtmetį savo veiklą orientavome į ilgalaikius tvarumo įsipareigojimus, pristatėme aplinkai draugiškesnius sprendimus transportui, verslui ir vartotojams, orientavomės į šių paslaugų asortimento plėtrą. Tvarūs sprendimai, kuriantys vertė klientui, partneriams ir visuomenei, ir toliau lieka svarbiausiu mūsų strateginiu tikslu“, – teigia „Neste Lietuva“ generalinė direktorė Julija Matisonė.

„Neste Lietuva“ nuotr./Julija Matisonė
„Neste Lietuva“ nuotr./Julija Matisonė

Tarp korporacijos įsipareigojimų – iki 2030 m. Porvo naftos perdirbimo gamyklą padaryti tvariausia Europoje, o iki 2035 m. pasiekti anglies dvideginio atžvilgiu neutralią gamybą. Kompanija taip pat siekia iki 2030 m. padėti savo klientams sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) emisijas bent po 20 mln. tonų kasmet.

Penktadalis į „Corporate Knights“ sudarytą tvariausių pasaulio įmonių šimtuką patekusių bendrovių yra įsikūrusios JAV, 11 proc. – Kanadoje. Vertinant pasiskirstymą pagal regionus, daugiausia reitinge esančių kompanijų yra iš Europos (44 proc.), 22 proc. tvariausių indekso įmonių įsikūrusios Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

„Corporate Knights“ tvariausių pasaulio verslų rinkimus rengia ir 100 tvariausių įmonių sąrašą sudaro nuo 2005 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius