Daugiau straipsnių

Paskutinės minutės kelionės – taupiems ir nebijantiems rizikuoti

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Kelionių mėgėjai nuo seno įpratę medžioti paskutinės minutės keliones, tikėdamiesi už atostogas mokėti mažiau. Ar ši taktika pasiteisina, kokie naujausi vėjai pučia kelionių rinkoje? „Yra daug ieškančiųjų paskutinės minutės kelialapių, tačiau išsirenka tikrai ne visi. Tie, kurie nori tik kuo pigiau, randa, o tie, kurie nori ir pigiai, ir gerai, dažnai nusivilia – geri viešbučiai išparduodami iš anksto, o jeigu vietų ir lieka, kainuoja brangiau“, – sako kelionių agentūros „Travelturas“ direktorė Edita Pocevičė.

„Turkish airlines“ lėktuvo salonas

„Šilta jūra, saulė, bet ne kokybė“, – taip apibūdina paskutinės minutės poilsį „Travelturas“ direktorė Edita Pocevičė, turizmo srityje dirbanti 16 metų ir priduria, kad pastaruoju metu labiau apsimoka pirkti keliones iš anksto.

Pasak direktorės, per išankstinius kelionių pardavimus siūlomi kokybiški viešbučiai už geriausią kainą ir klientai gali būti tikri, kad gaus užsakytą viešbutį. Patogu ir tai, kad jei atostogų planai pasikeistų, vieną kartą galima nemokamai keisti kelionės datą, viešbutį ir net kelionės kryptį likus apie 3 savaitės iki numatyto išvykimo. Taigi klientas pirkdamas kelionę iš anksto nieko nerizikuoja.

E.Pocevičė atkreipia dėmesį paskutinės minutės laukiančių poilsiautojų, kad gali nelikti vietų lėktuve, taip pat kambarių geruose viešbučiuose: „Atsitinka ir taip, kad žmogus lieka iš viso be atostogų“.

"Travelturo" nuotr. /„Travelturas“ direktorė Edita Pocevičė
"Travelturo" nuotr. /„Travelturas“ direktorė Edita Pocevičė

Žinoma, gali ir pasisekti gauti vidutinės klasės viešbutį už labai mažą kainą. „Jei žmogaus biudžetas yra kuklesnis, jam tinka ekonominės klasės viešbučiai ir iki atostogų liko kelios savaitės, jam gali nusišypsoti laimė įsigyti „paskutinės minutės“ kelionę. Bet jei iki kelionės liko kelios dienos ir klientas ieško geresnio viešbučio, greičiausiai nepavyks – geriau įsigyti kelionę iš anksto“, – teigia direktorė.

Kita alternatyva įsigyti kelialapį pigiau – kelionių mugės, kurių metu viešbučiai siūlo ribotą kiekį kambarių už labai patrauklias kainas – tai kas liko po išankstinių pardavimų. „Kelionių mugės vyksta ne tik parodų rūmuose, bet ir „on-line“ mūsų internetinėje svetainėje www.travelturas.lt, taip pat geriausi pasiūlymai skelbiami www.facebook.com/travelturas, beje, čia skelbiame ir geriausius atrinktus paskutinės minutės pasiūlymus “, – sako E.Pocevičė.

Paskutinė minutė – kokybė ir pigumas nedera

Pasak „Travelturo“ atstovės, kiek bus „paskutinės minutės“ pasiūlymų, priklauso nuo sezono: „Šiais metais yra daug skrydžių į Turkijos kurortus, todėl didesnė tikimybė „įšokti į paskutinį traukinį“. Tačiau nereikėtų manyti, kad kitais metais vasaros sezonas bus toks pat – gali sumažėti skrydžių į Turkiją ir išpopuliarėti kita kryptis – Tunisas ar Egiptas.“

Direktorė pažymi, kad šiais metais pigias keliones į Turkiją siūlo tik ekonominės klasės viešbučiai: „Labai gerų viešbučių už mažesnę kainą praktiškai nėra. Atkreipkite dėmesį ir į tai, kad Turkijoje 5 žvaigždučių viešbutis taip pat gali būti ekonominis, nes šioje šalyje kita vertinimų sistema. Turistai gali iš tiesų nusivilti, kai atvyksta į 5 žvaigždučių labai prastą viešbutį. Viešbučiai pateikia nuotraukas, kurios padarytos tada, kai buvo atidarytas, tačiau gali būti, kad kambariai neremontuoti jau 10 metų ir daugiau“.

Norint išvengti tokios nemalonios situacijos, reikia kreiptis į „Travelturo“ kelionių agentą, kuris suteiks visą informaciją apie viešbutį, jo kokybę, teikiamas paslaugas ir maitinimą.

Turkijoje – geriausias kainos ir kokybės santykis

E.Pocevičės teigimu, Turkijoje yra geriausias viešbučių kainos ir kokybės santykis. Yra daug viešbučių skirtų šeimyniniam poilsiui, taip pat ir suaugusiems be vaikų, ne sezono metu galima rasti viešbučių su šildomais baseinais.

Pasak direktorės, galima bandyti medžioti „paskutinės minutės“ kelialapį į Turkiją, tačiau geriausi viešbučiai išparduodami iš anksto: „Jei ieškote šiltos jūros, saulės, norite pakeliauti po šalį įdomiais pažintiniais maršrutais ir planuojate viešbutyje tik pernakvoti, tikrai galite nusipirkti pigų kelialapį prieš pat kelionę su „viskas įskaičiuota“, tik nereikėtų tikėtis didelio komforto. Žinoma, alkanas tikrai neliksite, be to, nebrangu pavalgyti ir miesto kavinėje.“

Skrydžiai į Turkiją prasideda nuo kovo pabaigos ir yra vykdomi iki lapkričio pradžios, tačiau oficialus sezonas Turkijoje startuoja nuo birželio 1 iki spalio 1 dienos.

"Travelturo" nuotr. /"Travelturo" kolektyvas
"Travelturo" nuotr. /"Travelturo" kolektyvas

Į Egiptą pigu, tik yra vienas „bet“

Žiemos metu geriausia rinktis Egiptą, tačiau reikėtų mažinti lūkesčius dėl viešbučių kokybės – tik keli atitinka geriausius Turkijos viešbučius. Šiais metais atidaryti skrydžiai į Egiptą ir vasarą. „Keliautojus vilioja pigios kainos, tik reikia įvertinti tai, kad ten labai karšta. Pavėsyje termometro stulpelis pakyla iki 40 laipsnių karščio. Nors Egipte klimatas sausesnis palyginus su Turkija, todėl karštis mažiau jaučiasi.

„Mėgstantiems karštį ir šiltą jūrą, puiki proga pasinaudoti paskutinės minutės pasiūlymais atostogoms Egipte geruose viešbučiuose už mažesnes kainas. Šiais metais pasiūlymų apstu“, – teigia Edita.

Egipte gruodžio, sausio, vasario mėnesiais dažnai būna vėjuota, todėl taip pat galima tikėtis gerų „paskutinės minutės“ pasiūlymų, išskyrus šv. Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpį. Pasak direktorės, geri viešbučiai šventiniu laikotarpiu kainas padvigubina, be to, privalomos ir šventinės vakarienės, kurios kainuoja 50–150 eur.

Kasmet gauname apdovanojimų kaip geriausi metų kelionių organizavimo atstovai ir geriausių įvertinimų už profesionalumą.

Pasak direktorės, į Graikiją pigiausi „paskutinės minutės“ kelialapiai būna sezono pradžioje gegužės mėnesį ir pabaigoje – spalį, tačiau labai sudėtinga gauti tokį pasiūlymą, nes ši šalis labai populiari: „Tiesiog nelieka vietų“. Gali pasitaikyti ir taip, kad paskutinės minutės kelialapis kainuos brangiau nei per išankstinius pardavimus.

Klientų lūkesčiai ir išaugusi kaina

E.Pocevičė pastebi, kad lietuviai įprato prie gerų viešbučių ir ieško kokybės, tačiau pastaruoju metu kainos auga sparčiai ir norint gauti tą patį komfortą kaip anksčiau, reikia mokėti daugiau: „Kartais žmonės nori tokio pačio lygio viešbučio kaip poilsiavo anksčiau, tačiau kaina išaugo dvigubai ir ne visi sau tai gali leisti. Jei nori poilsiauti su tokiu biudžetu kaip prieš kelis metus, tenka rinktis prastesnį viešbutį.“

Po pandemijos galėjome matyti labai pigias kainas, o pastaruoju metu turizmui atsistačius, kainos grįžo į ankstesnį lygį ir dar labiau išaugo.

Ne sezono metu ekonominės klasės 5 žvaigždučių viešbutis asmeniui (keliaujant dviem) savaitei laiko į Turkija kainuoja apie 400–500 eur. Geresni viešbučiai ne sezono metu kainuoja 600–700 eur, sezono metu nuo 850 eur., o prabangus poilsis kainuos nuo 1300 eur asmeniui keliaujant dviem.

"Travelturo" nuotr. /"Travelturo" kolektyvas
"Travelturo" nuotr. /"Travelturo" kolektyvas

Dirba su didžiausias kelionių organizatoriais

Jau septynerius metus „Travelturas“, kurio šūkis „viskas tobuloms atostogoms“, dirba su visais didžiausiais kelionių organizatoriais , o „Tez Tour“, „Coral Travel“ ir „Novaturas“ yra „Top“ partneris.

„Kasmet gauname apdovanojimų kaip geriausi metų kelionių organizavimo atstovai ir geriausių įvertinimų už profesionalumą. Mūsų prioritetas yra kokybė, ne kiekybė. Stengiamės, kad klientas būtų patenkintas ir sugrįžtų“, – teigia E.Pocevičė.

Visi „Travelturo“ darbuotojai kelis kartus per metus keliauja į užsienio kurortus, kad patys įvertintų viešbučių kokybę. „Jei turite išankstinių lūkesčių ir žinote, kokio poilsio tikitės, geriausia kreiptis į mūsų kelionių agentą, kurie rekomenduos geriausius viešbučius atitinkančius klientų reikalavimus, pasirūpins, kad atostogos būtų puikios “, – sako direktorė Edita Pocevičė.