Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažinkite Vilniaus senamiestį eidami

Gegužės 9-ą dieną 12 valandą vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami Europos dieną švęsti eidami. „Sportland“ pristato pirmą virtualią trasą sostinės širdyje. „Eik ir iškeisk žingsnius į Sportland G20 nuolaidas“, – kviečia virtualios trasos kūrėja sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė.
Ėjimas
Ėjimas / Projekto partnerio nuotr.

Virtualios trasos startas – Gedimino pr. 20, šalia naujai įsikūrusios „Sportland G20“ parduotuvės, kuri yra istoriniame pastate. Šis XIX amžiaus statinys buvo vienas garsiausių ir prabangiausių Vilniaus viešbučių, pavadintas tokiu pat vardu, kaip ir panašiu metu nutiesta pagrindinė miesto gatvė, tuometinis Šv. Jurgio prospektas.

„Šia trasa tikrai džiaugsis tiek vilniečiai, tiek miesto svečiai, nes trasa eina per įdomiausias ir gražiausias Vilniaus vietas. Aš labai mėgstu vaikščioti po Vilniaus senamiestį ir galiu patvirtinti, kad trasa yra sudėliota labai gerai. O kai eidamas turi tikslą ir dar gali gauti nuolaidas, tai eiti darosi dar lengviau“, – teigia „Sportland“ generalinis direktorius Juras Vėželis.

Renginio dalyviai, ar visi, įveikę 10 000 žingsnių mašrutą, iki pat rudens bus džiuginami nuolaidomis „Sportland G20“ parduotuvėje. Tereikės ateiti ir parodyti su virtualia programėle „#walk15“ nueitus žingsnius.

V.Musvydaitė pasakoja, kad trasa, kurios mašrutas driekiasi ne tik per visą Vilniaus senamiestį, bet ir aprėpia dalį centrinių gatvių, atskleis daugiau nei 20 įdomių faktų apie sostinę. Ji juokiasi, iki trasos kūrimo net nežinojusi, kur auga seniausias sostinės ąžuolas Vilijus, nors ilgą laiką gyveno šalia jo.

„Sportland G20“ virtuali trasa sudaryta remiantis profesionaliomis žiniomis. „Kadangi esu baigusi žurnalistiką, o mano kursiokė buvo Gabija Lunevičiūtė, kuri išrinkta svetingiausia 2017 m. gide, paprašiau jos pasidalinti savo žiniomis. Labai smagu, kad ėjimas padėjo atnaujinti bendravimą“, – teigia V.Musvydaitė.

„Savaitgalio ekskursijų“ įkūrėja Gabija Lunevičiūtė džiaugiasi, kad šioje trasoje pavyko suderinti ir fizinį aktyvumą, ir pažinimo džiaugsmą: „Ši trasa parengta taip, kad malonumą teiktų ir ėjimas per vaizdingas senojo Vilniaus vietas, ir tokios jaukios, įdomios detalės, pro kurias žmonės dažniausiai praskuba taip ir jų nepastebėję.“

Virtualią trasą dalyviai galės rasti mobilioje programėlėje „#walk15“. Programėlės kūrybinė komanda džiaugiasi, kad projektas pasiteisino ir sparčiai įgauna pagreitį – virtualios trasos bus kuriamos ne tik Vilniuje, tačiau ir kituose miestuose. Šiandien „#walk15“ yra parengta jau 11 maršrutų, programėlės vartotojų skaičius viršija net 6000. V.Musvydaitė teigia, kad neabejoja, jog pavyks tapti viena populiariausių programėlių Lietuvoje ir pelnyti dar didesnes vartotojų simpatijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius