Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki elementai, kurie lemia gerą savijautą

Šiandieniniame skubančiame pasaulyje vis labiau populiarėja įvairiausios sveikatinimo programos. Viena jų - unikali sveikatos filosofija, kurią sukūrė ir ištobulino vokiečių dvasininkas Sebastianas Kneippas. Ją propaguoja ne vieni geriausi Europos sveikatinimo namai.
„Kneipp“ terapija „Royal SPA Residence“ Birštone
„Kneipp“ terapija „Royal SPA Residence“ Birštone / Projekto partnerio nuotr.

Kaip pasakoja Aurelija Dressler, jau 16 metų dirbanti gydytoja „Kneipp“ filosofiją praktikuojančiose keliose klinikose Bad Wörishofene, Bavarijoje, Vokietijoje, tokios sveikatinimo programos plačiai taikomos ir populiarios šioje šalyje tiek prevencijos, tiek gydomoje medicinoje.

„Šie metodai padeda užkirsti kelią ligoms, ir ypač sėkmingai yra taikoma reabilitacinėje medicinoje. „Kneipp“ terapines procedūros pagerina širdies ir kraujagyslių veiklą, suaktyvina kraujotaką, sustiprina imuninę sistemą, paspartina gijimą, užgrūdina kūną, lėtina senėjimo procesus, pagerina atmintį, aktyvina virškinimo veiklą ir t.t .“, – privalumus vardina A.Dressler, „Kneipp“ sveikatingumo oazę sukūrusi ir Birštono „Royal SPA Residence“.

Atvežė į Lietuvą

„Man teko susipažinti su vienu iš „Royal SPA Residence“ įkūrėju, kuris lankėsi Vokietijoje ir ieškojo idėjų viešbučio plėtrai. „Kneipp“ gydymo praktika užbūrė ne tik mane, bet ir Birštono viešbučio įkūrėjus, tad taip ir kilo mintis tai atvežti ir į Lietuvą“, – nusišypso A.Dressler.

Jų entuziasmo dėka buvo pastatyti pirmieji „Kneipp“ baseinėliai ir sveikatingumo takeliai „Royal SPA Residence“, pradėta taikyti visas terapijos kompleksas.

„Šis draugystės ryšis tęsiasi metai iš metų. Aš pati per savo atostogas ne kartą viešėjau „Royal SPA Rezidence“, skaičiau čia paskaitas, dalinausi gerąja „Kneipp“ gydymo ir sveikatinimo praktika“, – kalba A. Dressler.

Pasak gydytojos, ši metodika yra labai artima lietuviškai gyvensenai ir primena sveiką senovės lietuvių tautos gyvenimo būdą.

„Juo labiau, kad šis puikus Birštono gamtos kampelis apdovanotas didžiausiais turtais: čia trykšta tyras mineralinis vanduo, miškuose ir pievose randame ekologiškų vaistažolių, o viešbutį supantys pyšynai – puiki atgaiva pavargusiam kūnui, o čia dirbantys terapeutai , niekuo nenusileidžia geriausiems Vakarų Europos specialistams“, – vilioja į „Royal SPA Rezidence“ A.Dressler.

Projekto partnerio nuotr./„Kneipp“ terapija „Royal SPA Residence“ Birštone
Projekto partnerio nuotr./„Kneipp“ terapija „Royal SPA Residence“ Birštone

Nuo kūdikystės

Nuosekliai taikoma „Kneipp“ gydymo terapija yra veiksminga ir kiekvienam prieinama.

„Todėl nenuostabu, kad Vokietijoje, Bad Wörishofene yra ir „Kneipp“ mokykla, „Kneipp“ gydytojų akademija, įkurta ir „Kneipp“ pasaulinė organicacija „Kneipp World“, – kalba A.Dressler.

Vokietijoje jau pradinių klasių mokinukai supažindinami su „Kneipp“ filosofija.

„Mano, kaip gydytojos, jauniausias pacientas buvo 3 mėnesių kūdikėlis, o seniausas – 98 m. senjoras, kuriems sėkmingai buvo taikoma „Kneipp“ terapija“, – pažymi A.Dressler.

Penki elementai

„Kneipp“ terapija remiasi natūraliais gamtiniais gydymo principais, kurie susideda iš penkių svarbiausių elementų: vandens, judėjimo gryname ore, sveikos mitybos, vaistažolių ir harmonijos terapijų junginio.

Šią terapiją dar XIX a. taikė vokiečių dvasininkas Sebastianas Kneipas, sėkmingai gydydamas tiek vietinius, tiek ir iš kitų kraštų atvykstančius žmones. Jų tarpe buvo ir Austrijos Kaiseris, ir Popiežius Leo XIII, ir kiti svarbūs Europos asmenys.

„Bene svarbiausias elementas šioje terapijoje yra vanduo, todėl Kneippas kartais ir šiandien dar vadinamas vandens daktaru“, – pabrėžia A. Dressler.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius