Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasidėjo renginys „Startup Fair. Growth“, kuriame startuoliai rungiasi dėl 100 tūkst. Eur investicijos

Per 6 metus pagrindinis Lietuvos startuolių renginys „Startup Fair“ išaugo iki lyderiaujančio startuolių renginio Rytų ir Centrinėje Europoje bei tampa ne tik pagrindine startuolių, bet ir aktyviausių regiono investuotojų susitikimo vieta. Šią savaitę, gegužės 16–17 d., Vilniuje Lietuvos startuoliai turi neeilinę galimybę įgauti augimo tempą – laukia ne tik daug įkvepiančių sėkmės istorijų ir patarimų, bet ir 100 000 Eur investicija geriausioms verslo idėjoms.
„Startup Fair“
„Startup Fair“ / Manto Daugino nuotr.

„Pastarųjų kelerių metų Lietuvos startuolių ekosistemos vystymąsi Lietuvoje galima apibūdinti perfrazuojant populiarų pasakymą – „vienaragių medžioklės sezonas atidarytas“. Lietuvoje jau ganosi ne vienas investicijų vienaragis iš užsienio: „Uber“, „Unity Revoliut“. Lietuviško vienaragio dar neturime, bet su startuolių bendruomene kuriame planą, kad Lietuvos startuolių ekosistema taptų tokia, kuri sutalpintų ne tik 1000 naujų inovatyvių įmonių, bet ir būtų pakankami erdvi augti vienaragiui“, – duodamas startą pagrindiniam startuolių renginiui „Startup Fair“ sakė ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Šiais metais vienam svarbiausių startuolių bendruomenės renginių „Startup Fair“ neatsitiktinai duotas kodinis pavadinimą „Growth“. „Startuoliai turi galimybę augti pritraukdami rizikos kapitalo investicijas, plėsdami savo produktą į kitas rinkas bei pritraukdami talentus dirbti pas save. Šiemet pabrėžiant augimo svarbą „Startup Fair“ siekia suteikti žinių apie visus šios augumo aspektus tiek jau veikiantiems startuoliams, tiek dar tik norintiems kurti startuolius“, – sako Roberta Rudokienė, „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos skatinimo padalinio „Startup Lithuania“ vadovė.

Anot jos, pirmoji „Startup Fair“ konferencijos diena bus orientuota į augimo ir rizikos kapitalo pritraukimo temas, o antroji – į finansinių technologijų, blokų grandinės ir viešo kriptovaliutos platinimo tematikas. „Taip pat startuolių prisistatymo konkurso „Pitch Battle“ metu startuoliai pretenduoja gauti 100 000 Eur investiciją nuo Lietuvos verslo angelų tinklo „LitBAN“ ir Koinvesticinio fondo, o verslo susitikimuose B2B rasti investuotojų ir partnerių kitose šalyse. Tikimės gerų rezultatų, nes šiuo metu rinkoje investuotojai yra gana aktyvūs, o Lietuvos startuoliai nestokoja itin inovatyvių verslo idėjų“, – pažymi R.Rudokienė.

Vieno pirmųjų Lietuvos startuolių, sėkmingai išaugusio iki tarptautinės išmanių ir inovatyvių IT paslaugų įmonės „TeleSoftas“, įkūrėjas ir vadovas Algirdas Stonys pabrėžia verslumo kaip galimybės įgyvendinti savo svajones svarbą.

„Lietuviai nori būti laimingi, reikšmingi, įtakingi, žinomi visame pasaulyje, o vienas galimų kelių šiems tikslams pasiekti – sėkmingų startuolių kūrimas. Norint pasiekti sėkmę ir augti, tiek startuoliui, tiek daug metų veikiančiam verslui svarbus užsidegimas, vertingos, realias problemas sprendžiančios idėjos. „TeleSoftas“ jau seniai nebėra startuolis – veiklą vykdome jau daugiau nei keturiolika metų, o „Deloitte“ 2017 m. „TeleSoftą“ įtraukė į sparčiausiai augusių Vidurio Europos technologijų įmonių „Technology Fast 50“ sąrašą. Turėdami tokią patirtį, skatiname startuolius ir prisidedame prie išmanios Lietuvos kūrimo, nes versle kur kas daugiau galime pasiekti bendradarbiaudami, o ne konkuruodami“, – sako A.Stonys, „TeleSofto“ įkūrėjas ir vadovas, kuris yra aktyvūs startuolių ekosistemos dalyvis ir pradedančiųjų mentorius.

Gytenis Galkis, Lietuvos verslo angelų tinklo „LitBAN“ direktorius atkreipia dėmesį, kad šiuo metu rinkoje investuotojų aktyvumas yra išaugęs, todėl startuolių galimybes pritraukti investicijas yra išties didelės. „Vien „LitBAN“ jungia daugiau nei 60 verslo angelų investuotojų iš skirtingų veiklos sričių, kurie nekantrauja pasidalinti žiniomis ir investuoti į daugiausiai žadančius ankstyvosios stadijos startuolius. „LitBAN“ nariai kartą į mėnesį kviečia atrinktus verslininkus pristatyti savo verslo idėjas uždaroje pristatymų sesijoje. Todėl geriausi, labiausiai investuotojams patikę renginio „Startup Fair“ startuoliai taip pat gaus progą tęsti derybas su investuotojais“, – sako G.Galkis. Anot jo, šis „Pitch Battle” konkursas suteiks galimybę greitai ir efektyviai atkreipti į save dėmesį.

Šiemet startuolių prisistatymo konkurse „Pitch Battle“ savo verslo idėjas pristatys 58 startuoliai, iš kurių 31 atvyksta iš užsienio šalių.

Solidžią renginio „Startup Fair. Growth“ programą sudaro keturios temos: augimas (angl. Growth), rizikos kapitalas (angl. Venture Capital), finansinės technologijos (angl. Fintech) bei blokų grandinės technologijos (angl. Blockchain) ir kriptovaliutų žetonų leidimas (angl. Initial Coin Offering, ICO). Šiomis temomis renginyje kalbės apie 20 tarptautinių pranešėjų. Šiemet jau 6-tą kartą vyksiantis startuolių renginys „Startup Fair. Growth“ vyks gegužės 16–17 d. technologijų parke „Vilnius Tech Park“.

Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius