Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ atsisveikina su Vilniumi ir keliasi į Kauną

Keli šimtai senjorų rinkosi į baigiamąjį iniciatyvos „Susitikim, mieli senjorai“ renginį Vilniuje. Specialioje parodoje projekto dalyviai dalinosi kūrybinėse dirbtuvėse patirtais įspūdžiais ir džiaugėsi naujomis užsimezgusiomis draugystėmis – visi drauge turėjo galimybę susipažinti su užsiėmimų metu sukurtais darbais. Iš Vilniaus vyresnio amžiaus žmonėms skirta iniciatyva pirmą kartą persikelia į Kauną, kur profesionalūs lektoriai tapybos, šokių ir rankdarbių paslaptimis dalinsis su 300 senjorų.
„Susitikim, mieli senjorai“ atsisveikina su Vilniumi
„Susitikim, mieli senjorai“ atsisveikina su Vilniumi / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 1 Senjorai

Parodų erdvėse „Galerija555“ organizuotame baigiamajame Vilniaus etapo renginyje buvo eksponuojami tapybos darbai ir įvairūs rankdarbiai iš vilnos. Projekto organizatorių teigimu, parodos eksponatai – margas ir kupinas patirčių archyvas, padėjęs užfiksuoti 4 mėnesius Vilniuje rengtų užsiėmimų senjorams nuotaikas bei rezultatus.

„Labai vertiname senjorų pasiryžimą palikti savo komforto zoną ir prisijungti prie iniciatyvos. Džiaugiamės ir antrus metus trunkančia draugyste su projekto lektoriais bei norime padėkoti už jų gebėjimą padrąsinti vyresniuosius imtis jiems iki šiol nepažintų laisvalaikio veiklų, ieškoti ir kurti. Tai būtų sunkiai įgyvendinama be šia idėja nuo pirmos minutės patikėjusių ir šalia esančių projekto partnerių, norinčių su naujomis laisvalaikio alternatyvomis supažindinti kuo daugiau Lietuvos senjorų“, – po renginio teigė projekto iniciatorius Edgaras Stanišauskas.

Pasak E.Stanišausko, antrus metus organizuojama iniciatyva gerokai išaugo – Vilniuje į nemokamus Lino Liandzbergio tapybos, Dalios Michelevičiūtės linijinių šokių ir Kristinos Račkauskaitės kūrybinių dirbtuvių užsiėmimus susirinko 500 senjorų – beveik dvigubai daugiau nei prieš metus. Po 11 grupių kuravo l. Liandzbergis bei D. Michelevičiūtė, dar 10 senjorų grupių lankė K. Račkauskaitės kūrybines dirbtuves.

Pagrindinio projekto partnerio akių chirurgijos klinikos „Lirema“ atstovės Lilijos Socevičienės tokios iniciatyvos kaip „Susitikim, mieli senjorai“ augti ir burti vis didesnę bendruomenę gali tik vedini pačių dalyvių energijos ir entuziazmo.

„Antrus metus vykstantis projektas įrodė, kad kūrybos proceso ir mokymosi metu gimsta ne tik akį džiuginantys darbai, bet ir mezgasi senjorų draugystė. Išmėgindami naujus hobius, leisdami laiką su bendraminčiais vyresnieji tampa atviresni kūrybai ir naujoms patirtims, drąsiau komunikuoja ir susipažįsta su juos supančių bendraamžių kasdienybe bei idėjomis“, – sako L.Socevičienė.

VIDEO: Projekto „Susitikim, mieli senjorai“ linijinių šokių pamokos (2018 rugsėjis)

Pasak akių chirurgijos klinikos „Lirema“ atstovės, kūrybiškus, aktyvius hobius išmėginę ir nauju žvilgsniu savo rutiną įvertinę vyresnieji, noriau rūpinasi savo fiziniu aktyvumu bei psichologine sveikata – geresnė savijauta jiems nebeatrodo kaip tolimas tikslas.

Sėkmingai antruosius metus Vilniuje palydėjusios iniciatyvos organizatoriai šiuo metu ruošiasi pirmiesiems susitikimams su senjorais Kaune. Naujus hobius atrasti čia nekantrauja 300 dalyvių. Kaip ir jiems estafetę perdavę kolegos Vilniuje kauniečiai iki šių metų pabaigos mokysis šokti, tapyti bei išmėgins savo jėgas kūrybinėse dirbtuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius