-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ tarp lyderių gauti „Už sveiką gyvenseną“ apdovanojimą

Jau trečius metus iš eilės vykstantis projektas „Susitikim, mieli senjorai“, kurio metu vyresnio amžiaus kauniečiai ir vilniečiai gali lankyti nemokamus linijinių šokių, kalanetikos, tapybos ir kūrybinių dirbtuvių užsiėmimus, nelieka nepastebėtas. Šiais metais projektas tradiciniuose Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos apdovanojimuose „Už sveiką gyvenseną“ nominuotas kategorijoje „Už aktyvumą nepavaldų amžiui“.
Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ iš Vilniaus keliasi į Kauną
Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ iš Vilniaus keliasi į Kauną / Butauto Burausko nuotr.
Temos: 1 Senjorai

„Labai džiugi naujiena. Pastebime, kad mūsų inicijuojamas projektas stipriai auga ir įgauna vis didesnį žinomumą visuomenėje. Žinia, kad esame nominuoti Sveikatos apsaugos ministerijos apdovanojimuose - labai maloniai nustebino visą mūsų komandą. Iš gausybės nominuotų organizacijų ir fizinių asmenų patekti į finalinį etapą - labai didelis įvertinimas tiek projekto dalyviams, tiek mokytojams, tiek partneriams, rėmėjams bei savanoriams. Pažadame nesustoti ir tęsti savo pradėtas veiklas, organizuoti nemokamus užsiėmimus senjorams ir kituose Lietuvos miestuose. Kitais metais projektą planuojame vykdyti ne tik Vilniuje ir Kaune, bet ir Klaipėdoje.“, - naujienomis dalinosi projekto iniciatorius Edgaras Stanišauskas.

Butauto Burausko nuotr./Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ iš Vilniaus keliasi į Kauną
Butauto Burausko nuotr./Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ iš Vilniaus keliasi į Kauną

Vilniuje projektas savo veiklas šį sezoną jau baigė, tačiau likusį rudens mėnesį bei žiemą turiningai laiką norintys praleisti Kauno senjorai vis dar kviečiami registruotis ir prisijungti prie projekto skambindami telefonu 8 60 336 266 arba rašydami elektroniniu paštu susitikim@susitikim.lt. Šio sezono „Susitikim, mieli senjorai“ užsiėmimų dovanotojas – prekybos tinklas IKI. Projekto partneriai: akių klinika „Lirema“, odontologijos klinika CLINIC|DPC, informaciniai partneriai: naujienų portalas 15min.lt, LRT, žurnalas „Savaitė“, projekto draugai: viešoji įstaiga „Azzara“, Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybės, Kauno Girstučio kultūros centras, Vilniuje įsikūręs „Senjorų avilys“.

Ministerijos organizuojamas balsavimas vyks iki š. m. lapkričio 14 d., todėl kviečiame palaikyti visus Jūsų manymų vertus apdovanojimus, visose penkiose kategorijose:

„Už sveikos ateities puoselėjimą" – už darbą su vaikais, jaunimu: jau dešimtmetį bendruomenės sveikatą puoselėjanti Panevėžio „Vilties" progimnazija; patirtinės stovyklos, žygiai ir seminarai jaunimui „Whatansu"; žurnalistė, knygų tėvams ir jaunimui autorė Jūratė Jadkonytė Petraitienė (VšĮ „AJA komunikacija"), sukūrusi prevencinį edukacinį projektą jaunimui lytiškumo klausimais.

„Už pagalbą ir paramą sugrįžtantiems gyventi" – už žmonių, turėjusių problemų dėl alkoholio, narkotikų, kitų psichotropinių medžiagų vartojimo, reabilitaciją ir pagalbą jiems: didžiausio priklausomybių reabilitacijos centro Lietuvoje, kuriame gydosi žmonės, turintys priklausomybę narkotikams, alkoholiui ir vaistams, vadovas Mindaugas Survilas (VšĮ „Meikštų dvaras"); reabilitacijos centro „Naujas gyvenimas" įkūrėjas Marius Balčiūnas; Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytoja Žavinta Kančauskienė, jau beveik 25 metus konsultuojanti ŽIV/AIDS diagnostikos ir gydymo klausimais, padedanti žmonėms, turėjusiems problemų dėl alkoholio, narkotikų, kitų psichotropinių medžiagų.

„Už nugalėtą negalią" – už iniciatyvas, skirtas žmonėms, turintiems negalią: Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga, organizuojanti Sveiko gyvenimo būdo ir psichologinės harmonijos mokomąją stovyklą 40–65 metų amžiaus regėjimo neįgaliesiems; Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas Modestas Saldukaitis, kurio pastangomis negalią turintys mokiniai pasiekia aukštų rezultatų tarptautiniu lygiu; Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centro vadovė doc. dr. Brigita Kreivinienė, sukūrusi delfinų terapijos holistinę programą.

„Už aktyvumą, nepavaldų amžiui" – už veiklas, skirtas garbaus amžiaus žmonėms: aerobikos pradininkė Lietuvoje, knygos ,,Aerobika namuose" autorė, Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė, lektorė, sportinių konkursų dalyvė ir nugalėtoja Joana Bartaškienė; bendravimo ir pagalbos linija vienišiems garbaus amžiaus žmonėms „Sidabrinė linija"; projektas „Susitikim, mieli senjorai" (VšĮ Sėkmės idėja"), mažinantis socialinę atskirtį ir didinantis senjorų pasitikėjimą supančia aplinka.

„Už iniciatyvą rinktis kitokį gyvenimą" – už sveikos gyvensenos iniciatyvas, apimančias tam tikrą bendruomenę ar visuomenės dalį: informacinė platforma gyventojams apie skiepus VakcinABC.lt, sveikos gyvensenos vasaros festivalis ir patyriminiai savaitgaliai „Masters of Calm", didžiausias Baltijos šalyse pėsčiųjų žygių organizatorius VšĮ „TrenkTuras.

BALSUOKITE, PASPAUDĘ AKTYVIĄ NUORODĄ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius