-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėkmingo verslo receptas: šefas L. Čeprackas atskleidė gudrybę, kaip vienu metu būti dviejose vietose

Ne paslaptis, kad išmanieji įrenginiai padeda daugelyje sričių. Itin didelę naudą, optimizuojant savo darbą, gali pajausti verslai, kurie naudojasi naujausiomis technologijomis. Nors kulinarijoje žmogaus darbo dar artimiausiu metu negalės pakeisti joks įrenginys, išmanieji įrenginiai gali stipriai prisidėti prie verslo sėkmės. Kaip technologijos palengvina darbą restoranuose pasakoja šefas, restoranų „Gastronomika“ ir „Meat“ įkūrėjas Liutauras Čeprackas.
Liutauras Čeprackas
Liutauras Čeprackas / Įmonės nuotr.

„Dirbtinio intelekto užuomazgos, kurias mes šiuo metu matome, jau gali pakeisti kai kurių profesijų žmones, tačiau kulinarija – sritis, kurioje betarpiškai reikia žmogaus, stovinčio prie viryklės, turinčio receptorius ir gebančio ragauti. Tačiau verta žinoti, kad ir kulinarijoje naujos technologijos nemenkai prisideda prie darbo efektyvumo“, – sako L. Čeprackas.

Išmanusis telefonas ne tik susisiekimui, bet ir verslo žinomumo auginimui

Išmanusis telefonas – dažniausiai naudojamas išmanusis įrenginys. L.Čeprackui itin svarbu, kad telefonas turėtų ypač gerą ir kokybišką kamerą. Anot pašnekovo, jo naudojamu „Samsung Galaxy S23 Ultra“ itin patogu išgauti nepriekaištingas patiekalų nuotraukas, kurias galima panaudoti didinant verslo žinomumą.

Įmonės nuotr./Liutauras Čeprackas
Įmonės nuotr./Liutauras Čeprackas

„Naudojant naują telefoną man itin palengvėjo maisto nuotraukų darymas. Įrenginys turi ne tik kokybišką kamerą, bet ir įvairias integruotas programas ir funkcijas. Pavyzdžiui, dažnai naudoju maisto fotografavimo režimą, kuris automatiškai parenka visus reikalingus filtrus ir man nebereikia koreguoti nuotraukų. Todėl tai itin sutaupo laiko, kadangi pats telefonas padaro iškart „skanesnes“ nuotraukas, kas yra labai svarbu“, – pasakoja šefas.

Natūralu, kad vadovaujant verslui dienotvarkė yra itin užimta, todėl kaip dar vieną svarbią telefono savybę šefas įvardija ilgai veikiančią bateriją, kurios nereikia dažnai krauti net ir intensyviai naudojantis.

„Anksčiau tekdavo susidurti su situacija, kai iš namų iškeliauju anksti ryte, o popiet ar į pavakarę pastebiu, kad telefono baterija baigia išsekti ir reikia ieškoti, kur įkrauti. Tai labai nepatogu ir užima daug laiko. Todėl dabar, naudodamas „S23 Ultra“ esu labai laimingas, kadangi dienos eigoje su tuo nebetenka susidurti, o ir akumuliatoriaus energijos kartais užtenka net dviem dienom“, – sako L.Čeprackas.

Naujausios technologijos padeda taupyti laiką

Pasak šefo, maisto pramonėje išmaniosios technologijos padeda ne tik efektyviau atlikti darbą, bet ir sutaupyti laiko. Pavyzdžiui, jų dėka nėra būtina nuolat tikrinti, kaip kepa maistas, nes dirbtinis intelektas išmaniuosiuose įrenginiuose tai padaro už jus, net jei esate visai kitame kambaryje. Atrodo, kad tokiu būdu L.Čeprackas nesunkiai vienu metu gali būti dviejose vietose.

Dabar, naudodamas „S23 Ultra“ esu labai laimingas, kadangi dienos eigoje su tuo nebetenka susidurti, o ir akumuliatoriaus energijos kartais užtenka net dviem dienom.

„Pavyzdžiui, išmaniosios technologijos padeda kontroliuoti kepimo procesus orkaitėje – per „Samsung“ programėlę „SmartThings“ gali stebėti temperatūrą, ar kepsnys iškepęs ar dar reikia laiko. Turint visą įrenginių ekosistemą nebereikia kaskart tikrinti. Galima nuolat stebėti procesą realiu laiku ir, esant reikalui, sureaguoti – pakeisti orkaitės parametrus net neprieinant prie įrenginio“, – sako šefas.

Nepaisant visų išmaniųjų technologijų suteikiamų naudų, L.Čeprackas rekomenduoja nepalikti visos atsakomybės vien įrenginiams ir nepamiršti žmogaus gebėjimų. Taip pavyks išvengti nenumatytų nesėkmingų situacijų.

Apie „Samsung Electronics Co., Ltd.“:

„Samsung“ įkvepia pasaulį ir formuoja ateitį su transformuojančiomis idėjomis ir technologijomis. Bendrovė iš naujo apibrėžia televizorių, išmaniųjų telefonų, nešiojamųjų įrenginių, planšetinių kompiuterių, skaitmeninių prietaisų, tinklo sistemų ir atminties ir LED sprendimus. Norėdami sužinoti karščiausias naujienas, apsilankykite news.samsung.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius