-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaurės Lietuva grumiasi dėl vienintelio universiteto išlikimo – atviras merų laiškas Prezidentei, Vyriausybei, Seimui

Reaguodami į pastaruoju metu viešojoje erdvėje ir žiniasklaidoje nuolat girdimas kalbas dėl universitetų skaičiaus mažinimo, taip pat laukdami šiuo metu Seime pradėto rengti universitetų tinklo optimizavimo, konsolidavimo plano, išreiškiame visapusišką palaikymą Šiaulių universitetui, kuris yra būtinas visos Šiaurės Lietuvos regiono gerovei bei gyvybingumui užtikrinti.
Mokslai
Mokslai / A.Primost/15min nuotr.

Šiuo viešu kreipimusi raginame visas procese dalyvaujančias institucijas svarstyti priimamus sprendimus itin atsakingai bei įvertinant pasekmes, kurios palies apie trečdalį Lietuvos teritorijos užimantį, taigi visos šalies mastu svarbų, regioną.

Šiaulių universitetas nuolat bendradarbiauja su vietos verslo, valdžios ir kitomis visuomeninėmis institucijomis, atlieka mokslinius tyrimus, sudaro sąlygas plėtoti profesionalų meną ir rengia aukštos kvalifikacijos, viso regiono plėtrai gyvybiškai reikalingus specialistus. Dėl šių priežasčių universitetas yra viso regiono tolesnės socioekonominės, kultūrinio vystymo, technologinės ir apskritai visokeriopos pažangos garantas, ką rodo ir kitų Lietuvos regionų bei valstybių patirtis.

Per pastaruosius metus Šiaulių universitetas padėjo savivaldybėms įgyvendinti iškilusius iššūkius, tarp kurių – ir jaunų kvalifikuotų specialistų pritraukimas, strateginis veiklos valdymas, socialinių inovacijų kūrimas, ES paramos įsisavinimas aktyvinant ir telkiant bendruomenes ir pan.

Kartu su šio universiteto specialistais numatytos tolesnės veiklos, o tam būtinas nuolatinis personalo atsinaujinimas. Labai didelė Šiaurės Lietuvos savivaldybių administracijos bei kitų darbuotojų dalis yra būtent Šiaulių universiteto absolventai.

Šiaurės Lietuvos regiono rajonai ir Šiaulių miestas turi didelių ateities ambicijų, jos pirmiausia siejamos su aktyvaus, verslaus, kūrybiško, kvalifikuoto jaunimo iniciatyvomis. O didžiausias jo potencialas – Šiaulių universitete.

Todėl atsakingai pareiškiame, jog Šiaulių universitetas – prie Šiaurės Lietuvos pažangos smarkiai prisidėjęs, prisidedantis ir ateityje ją užtikrinti galintis universitetas. Dar kartą raginame Šiaulių universiteto likimą nulemti galinčius sprendimus svarstyti ir priimti itin atsakingai, įvertinus visos Lietuvos regionų padėtį, tolesnę jų plėtrą ar traukimąsi ir galimą ne Lietuvos universitetų šalyje, bet Lietuvos miestų išlikimo regionuose bei jų demografijos žemėlapį.

Po atviru laišku pasirašo:

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas

Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras

Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas

Joniškio rajono meras Gediminas Čepulis

Kelmės rajono meras Vaclovas Andrulis

Pakruojo rajono meras Saulius Gegieckas

Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis

Šis viešas laiškas išsiųstas Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Lietuvos Respublikos Seimui ir jo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, Lietuvos Respublikos Vyriausybei ir Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministrei Jurgitai Petrauskienei ir Šiaulių universiteto rektoriui prof. dr. Donatui Jurgaičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius