Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

„Šimtmečio ekspreso“ keleiviai padėkos laiškus išsiuntė sėkmingos Lietuvos kūrėjams

Lapkričio 8 dieną pradėjome skaičiuoti 100 dienų iki 2018 metų vasario 16-osios, kada minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Šimtadienio išvakarėse iš Vilniaus geležinkelio stoties pajudėjo „Šimtmečio ekspresas“. Į Klaipėdą vykstančio traukinio keleiviai buvo pakviesti dalyvauti kampanijoje „Ačiū“ ir užrašyti atviruką prisidėjusiems prie Lietuvos ir kiekvieno iš mūsų kelio į sėkmę.
„Ačiū“ atvirlaiškiai
„Ačiū“ atvirlaiškiai / Projekto partnerio nuotr.

Prisijungę prie kampanijos keleiviai noriai dalijosi savo dėkingumu. Vieni atvirlaiškius siuntė garsiems Lietuvos žmonėms – Respublikos Prezidentui Valdui Adamkui, profesoriui Vytautui Lansbergiui, žurnalistui ir keliautojui Algimantui Čekuoliui ir kitiems, kiti padėkas skyrė savo artimiesiems

„Šimtmečio ekspresu“ vykęs istorikas Norbertas Černiauskas savąjį „Ačiū“ skyrė poetui Alfonsui Nykai-Niliūnui, drąsiai įvardydamas jį Šimtmečio poetu, tapusiu kūrybiškumo ir intelektualumo etalonu ne vienai kartai.

VIDEO: „Šimtmečio ekspresas“

Kampanija „Ačiū“ skatina dėkoti visiems prisidėjusiems Lietuvos ir kiekvieno iš mūsų kelyje į sėkmę. Kampanija vyksta etapais – atsižvelgiant į Lietuvai svarbius įvykius, žmonės skatinami siųsti suasmenintus atvirukus valstybės ir jų pačių gyvenime svarbiems asmenims.

Kampanija prasidėjo 2017 m. kovo 29 d. minint vieną reikšmingiausių Lietuvos pasiekimų – įstojimą į NATO. Vėliau „Ačiū“ atvirlaiškiai buvo siunčiami Europos dienos, Gatvės muzikos dienos, Vaikų gynimo dienos proga. Birželio 16-ąją „Ačiū“ tarėme Islandijai, liepos 6-ąją atvirlaiškius siuntėme užsienio lietuviams, spalio 5-ąją dėkojome mokytojams.

Prie kampanijos „Ačiū“ prijungė valstybės vadovai, visuomenės veikėjai, dainininkai, sportininkai, žurnalistai, mokslininkai ir daugelis kitų. Andrius Mamontovas „Ačiū“ tarė savo seneliui, Justė Arlauskaitė-Jazzu dėkojo savo mokytojams, Prezidentas Valdas Adamkus – tiems, kurie stovėjo Baltijos kelyje, Edmundas Jakilaitis – visiems balsavusiems už Lietuvos narystę Europos Sąjungoje, Benediktas Vanagas – Lietuvos kariams.

Kviečiame visus dėkoti ir siųsti atvirukus – šiuo gražiu ir paprastu veiksmu skirti savo „Ačiū“ visiems, kurie savo darbais prisidėjo prie Lietuvos ir kiekvieno iš mūsų kelio į sėkmę.

„Ačiū“ atvirlaiškiai yra nemokamai prieinami Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus apskričių bibliotekose bei visų 60-ies Lietuvos savivaldybių viešosiose bibliotekose.

Užfiksuotas kampanijos „Ačiū“ akimirkas ir daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius