Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos kartos kilimai taupo laiką priežiūrai

Atsikandę šalto modernizmo ir minimalizmo, lietuviai ieško, kuo prisijaukinti namus. Jau pamiršti laikai, kai kilimas buvo skirtas tik grindims paslėpti ar ant sienų kabinti. Dabar tai ir meno kūrinys, galintis tapti pagrindiniu interjero akcentu. Oda, šilkas, padangos, bananų medžio pluoštas – kokių tik medžiagų šiais laikais nepasirenkama kilimams sukurti.

Kiekvienas iš mūsų nori, kad namai būtų gražūs, šilti ir jaukūs. Tai padaryti galima nesunkiai. Ant plikų, kad ir medinių, grindų stovintys baldai iš pirmo žvilgsnio atrodo tarsi būtų be vietos – pakibę ore. Tačiau patieskite kilimą, ir vaizdas pasikeis. Kilimas tarsi sujungia visas interjero detales.

Nuo palapinių iki diržų

Išskirtiniai inovatyvūs ir modernūs kilimai dažniausiai būna rankų darbo.

Kuo jie ypatingi? Pirmiausia – ypač didelė įvairovė. Dabar labai madinga žalio gyvenimo būdo idėja – gaminti kilimus iš perdirbtos žaliavos, pavyzdžiui, laikraštinio popieriaus, perdirbtos batų odos, armijos palapinių, vyriškų odinių diržų, sunkvežimių padangų ar švelnių šilko sarių.

Labai įdomiai atrodo ir kilimai iš natūralių pluoštų: bambuko, džiuto, bananų medžių. Tokie modernūs rankų darbo kilimai gaminami Indijoje, Kinijoje ir Europoje.

Įspūdingi raštai ir spalvos

Šį sezoną pristatome „Bluebellgray“ kilimų kolekciją. Tai pirmieji pasaulyje kilimai, kurių raštas sukuriamas skaitmeninio spausdinimo pagalba ant vilnos. Tai technologinė naujiena kilimų gamybos srityje, kuri leidžia sukurti kilimų raštų, visiškai neribojant vaizduotės.

Kolekcija „Bluebellgray“ labai įspūdinga, pavasariška, gaivi, madingų atspalvių. Kilimuose susilieja purpurinė, citrininė, vandens spalvos. Tai lyg tapyba ant kilimo. Šia technika galima ant kilimo perkelti labai tikrovišką nuotrauką su gamtos vaizdais.

Dar viena inovatyvi kilimų kolekcija pavadinta „Veidai“. Merginos ir vaikino veidai ant kilimo sukurti meistriškai sudėliojus abėcėlės raides. Tai rankų darbo sintetinio pluošto kilimai jaunimui.

Puikus inovatyvios idėjos, kainos ir kokybės santykis.

Draugiški aplinkai

Sezono naujiena – kilimai, pagaminti iš specialaus, aplinkai draugiško, „Sorona“ pluošto. 37 proc. pluošto sudaro natūralios kilmės žaliava, perdirbta iš grūdinių kultūrų. Pluoštas yra ypač atsparus trinčiai, jį galima tiesti aktyvaus vaikščiojimo zonose.

Tokius kilimus lengva prižiūrėti, gerai išsivalo net vyno, kavos ar kečupo dėmės. Paskaičiuota, kad sutaupoma net 40 proc. laiko priežiūrai, palyginus su kitų pluoštų kilimais. Dauguma dėmių išvalomos vien vandeniu ir trupučiu paprasto muilo.

Šie kilimai labai minkšti ir komfortiški, juos malonus liesti, nėra sintetikos pojūčio.

Sukurkite patys

Išrankiausiems, norintiems išskirtinio kilimo, siūlomi individualaus dizaino rankų darbo kilimai. Kilimai „Charles“ puikiai atskleidžia neribotas rašto ir formos gamybos galimybes. Įdomu tai, kad užsakovas gali pats sukurti kilimo dizainą, pasirinkdamas spalvas, formą, dydį ir paviršiaus reljefą.

Kilimai gaminami tik iš natūralių pluoštų: vilnos, lino ir jų mišinių. Šių kilimų paviršius gali būti įvairių struktūrų, derinant aukšto ir žemo plauko siūlus, kirpto paviršiaus arba išaustas kilputėmis.

www.dubingiai.lt

Mus rasite Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Plungėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius