-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiamas konkurso „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017“ startas

Šiandien vyksta penktoji – jubiliejinė VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ (PTO) metinė konferencija-diskusija „5-ti metai kartu. Saldu ar kartu?“, kurioje paskelbtas vienintelio tokio pobūdžio konkurso Lietuvoje „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017“ startas.
Skelbiamas konkurso „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017“ startas
Skelbiamas konkurso „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017“ startas / Užsakovo nuotr.

Į jubiliejinį renginį susirinko dalyviai iš visos Lietuvos: savivaldybių, regioninių atliekų tvarkymo centrų, atliekų tvarkymo įmonių bei valstybinio sektoriaus atstovai, politikos formuotojai. Šiemet pagrindinis dėmesys skiriamas pakuočių atliekų tvarkymui komunaliniame atliekų sraute.

Jurgitos Kunigiškytės nuotr./Metinė konferencija-diskusija 2017
Jurgitos Kunigiškytės nuotr./Metinė konferencija-diskusija 2017

Vyraujanti saldaus ir kartaus prieskonio tematika atsispindi ir kalbėtojų pranešimuose, diskusijose. Įvairiais aspektais gvildenamos temos apie gamintojo atsakomybės principą, savivaldos ir gamintojo bei importuotojo santykį, apžvelgiama esama situacija pakuočių atliekų tvarkymo sistemoje.

Šio renginio metu buvo paskelbta antrus metus iš eilės vykstančio pakuočių sektoriaus konkurso „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017“ oficialios paraiškų priėmimo datos pradžia.

Konkurso startą paskelbė vienas iš konkurso partnerių – Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Vaidotas Levickis ir pristatė „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017“ tikslus, eigą, idėją, dalyvavimo sąlygas, vertinimo kriterijus bei pakvietė renginio svečius aktyviai dalyvauti ir teikti paraiškas.

Jurgitos Kunigiškytės nuotr./Vaidotas Levickis
Jurgitos Kunigiškytės nuotr./Vaidotas Levickis

„Konkurso tęstinumas rodo jo svarbą ir reikšmingumą, o didelis verslo įmonių ir įstaigų susidomėjimas atspindi jo pasisekimą. Tikimės, kad šiemet bus dar gausesnis dalyvaujančiųjų būrys ir siekiame, kad šis konkursas taptų atvira erdve inovatyvioms, pažangioms idėjoms ir sprendimams“, – sako konkurso partnerių atstovas V. Levickis.

Užsakovo nuotr./Pakuočių sektoriaus lyderiai 2016
Užsakovo nuotr./Pakuočių sektoriaus lyderiai 2016

Konkurse kviečiami dalyvauti į Lietuvos vidaus rinką supakuotus gaminius išleidžiantys gamintojai ir importuotojai, pakuočių gamintojai, savivaldybės, regioniniai atliekų tvarkymo centrai bei atliekų tvarkytojai. Vertinimui galima pristatyti praėjusiais ir šiais metais įgyvendintas arba dar tebevykstančias veiklas, iniciatyvas, kurios vienaip ar kitaip susijusios su pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo sistemos tobulinimu ir vystymu.

Konkursą inicijuoja ir organizuoja VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ kartu su partneriais: KTU Pakavimo inovacijų ir tyrimų centru, Lietuvos darbdavių konfederacija, Lietuvos atsakingo verslo asociacija, Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacija, Lietuvos savivaldybių komunalinių įmonių asociacija, Lietuvos savivaldybių asociacija, Pakuočių tvarkytojų asociacija, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmais, UAB „Papyrus Lietuva“.

„Konkurso tikslas yra viešinti pakuočių sektoriaus gerąją patirtį, paskatinti inovatyviai, kūrybiškai ir atsakingai pakuočių bei pakuočių atliekų tvarkymo sistemoje veikiančias verslo įmones, įstaigas. Neabejojame, kad kartu su gausiu būriu partnerių paraginsime Lietuvoje veikiančias įmones, įstaigas į pakuočių sektoriaus problemas ir situaciją pažvelgti kitaip. Taip pat tikimės, kad šis konkursas paskatins inovatyvių ir draugiškai gamtai sprendimų atsiradimą“, – teigia konkurso organizatorių atstovė, VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ direktorė Bena Razbadauskienė.

Jurgitos Kunigiškytės nuotr./Bena Razbadauskienė
Jurgitos Kunigiškytės nuotr./Bena Razbadauskienė

Praėjusiais metais konkursas „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2016“ sulaukė ypatingo verslo sektoriaus dėmesio. Tarp nugalėjusiųjų buvo ir tokios Lietuvoje gerai žinomos įmonės kaip: UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“, UAB „DS Smith Packaging Lithuania“, UAB „Osama“, UAB „ Vinapack“, AB „Vilkyškių pieninė“, UAB „Mantinga food“, UAB „Ecoservice“ ir kiti. Konkurso dalyvius vertino iš patyrusių ekspertų sudaryta komisija, vadovaudamasi aplinkosauginiu, inovatyvumo, kūrybiškumo, pritaikomumo, sprendimų kompleksiškumo bei kitais konkurso nuostatuose išvardintais kriterijais.

Užsakovo nuotr./Pakuočių sektoriaus lyderiai 2016
Užsakovo nuotr./Pakuočių sektoriaus lyderiai 2016

Tikimasi, kad konkursas šiemet sulauks dar daugiau pakuočių sektoriaus dalyvių dėmesio, tad visus norinčius organizatoriai ragina nedelsti ir pildyti paraiškas, kurios priimamos nuo š. m. gegužės 26 d. iki rugsėjo 30 d. Apie nugalėtojus ir jų įgyvendintus projektus bus skelbiama įvairiose žiniasklaidos priemonėse, taip pat geriausiems bus įteikti diplomai ir originalūs prizai. Laimėtojai bus apdovanojami rudenį vyksiančiame iškilmingame pakuočių sektoriaus renginyje.

Dalyvavimas konkurse yra nemokamas. Dalyvių kategorijos, datos, vertinimo kriterijai, dalyvio paraiška ir visa kita išsami informacija apie konkursą – interneto svetainėje www.pslyderiai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius