Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinėje akcijoje“ ŽvejOK 2015“ panoro dalyvauti 450 globojamų Lietuvos vaikų

Visi globojami 12-18 metų Lietuvos vaikai, norintys išmokti žvejoti, spalio 3 d. buvo pakviesti į smagias meškeriojimo pamokas. Akcijos dieną jie bus nuvežti prie vandens telkinių, kur su geros valios žmonių dovanotomis meškerėmis bei žvejų profesionalų ir mėgėjų pagalba pradės mokytis žvejybos paslapčių.
Žvejas
Žvejas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Ši žvejų mėgėjų inicijuota akcija vyks visoje Lietuvoje – Vilniuje, Kaune, Utenoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje, Telšiuose, Tauragėje, Alytuje ir Marijampolėje.

Į organizatorių kvietimą jau atsiliepė kiek daugiau nei pusė vaikų globos institucijų. Akcijoje užsiregistravo 49 vaikų globos institucijos, iš kurių į žvejybą panoro vykti 450 vaikų. Juos prie vandens telkinių lydės 60 socialinių darbuotojų ir apie 30 savanorių iš visos Lietuvos.

Socialinę akciją globoja Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Prie akcijos taip pat prisijungė ir jos garbės žvejais tapo aplinkos viceministras Linas Jonauskas, krepšininkas Robertas Javtokas, TV laidų vedėjai Paulius Korsakas („Viename gale kablys“), Saulius Vigraitis ir Emilis Muliuolis („Šiandien kimba“), Domininkas Ramonas („Kakadu“), Žilvinas Žitkus („24 valandos“), Arūnas Valinskas ir kiti žinomi Lietuvos žmonės. Akcijos garbės žvejai, kartu su savanoriais ir kitais neabejingais žvejais mėgėjais mokins globojamus vaikus žvejybos abėcėlės.

VIDEO: Akcija ŽvejOK2015

„Buvo tikimasi, jog akcijoje dalyvaus apie 500 globojamų vaikų, tačiau jau dabar akivaizdu, jog dalyvių bus kur kas daugiau. Kasdien vis daugiau vaikų globos institucijų kreipiasi ir prašo jų globojamus vaikus paimti į žvejybą. Vaikų globos namų direktoriai ir socialiniai darbuotojai teigia, kad labai daug vaikų susidomėjo šia akcija ir stebėjosi, kad nemaža dalis į žvejybą panorusių vykti vaikų yra mergaitės“ – akcijos organizavimo ypatumais dalinosi jos organizatorius Darius Simanavičius.

Tikimasi, kad ši akcija taps tradicine ir kasmet pritrauks vis daugiau vaikų. Be to, siekiama, kad ateityje akcijos dieną prie šalies upių ir ežerų mokytis meškerioti vyktų ne tik globojami vaikai, bet ir šeimose augantys vaikai kartu su namiškiais.

Išsamiau apie akciją svetainėje arba facebook paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius