-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistas pataria: ką daryti, jei nesi patenkintas savo pajamomis?

Tinkamai ir objektyviai įvertinti savo darbą gali būti pakankamai keblu. Net ir tais atvejais, kai jaučiame, kad mums atlyginama nepakankamai, gali būti sunku pakeisti šią situaciją. Visgi jau vien pats klausimo išsikėlimas sufleruoja, kad jūsų netenkina turima finansinė gerovė. Kokios priemonės tokiu atveju gali padėti pakeisti esamą situaciją?
Piniginė
Piniginė / Vida Press nuotr.

1. Įvertinkite savo lūkesčius ir pasiekimus

Finansų konsultantė Agnė Bareikienė pastebi, kad nepasitenkinimas savo pajamomis paprastai kyla supratus, jog gaunamų pinigų neužtenka kelionėms bei kitoms prabangos prekėms arba, dar blogiau, būtiniausiems poreikiams. Kitaip tariant, pats gyvenimas ima signalizuoti, kad gaunamo atlyginimo nepakanka norimam gyvenimo būdui išlaikyti. Tokiais atvejais ji visada pataria pradėti nuo esamos situacijos analizės.

„Visada naudinga į save pažvelgti tarsi iš aukštai, suvokti bendrą kontekstą. Tik tada galima atsakyti sau į esminius klausimus: ko aš noriu iš gyvenimo; kokie mano tikslai ir prioritetai; ką turiu daryti, kad judėčiau link jų; kur jausčiausi patenkintas ir išpildantis savo lūkesčius? Atsakius sau, bus daug lengviau susidėlioti savo veiksmų, atvesiančių į finansinę gerovę, planą“, – teigia finansų konsultantė.

2. Ar išnaudojate visas darbo teikiamas galimybes?

Detalumas reikalingas tam, kad aiškiau atskirtumėme, ką esamoje situacijoje realu pakeisti, o kas jau yra už mūsų kontrolės ribų. Specialistė sako, jog kartais savo problemas įmanoma išspręsti esamame darbe paprasčiausiai paprašius daugiau veiklos. Žinoma, tokiu atveju profesinis gyvenimas pareikalaus daugiau laiko, bet tokia investicija galiausiai atsiperka.

Visgi kartais, analizuojant savo norus ir poreikius, gali pasidaryti akivaizdu, kad dabartinėje darbovietėje jiems išsipildyti paprasčiausiai nėra galimybių. Tokiu atveju galima arba susitaikyti su esama padėtimi, arba priimti drąsų sprendimą.

3. Ieškokite alternatyvių pajamų šaltinių

Jeigu jaučiate, kad anksčiau ar vėliau teks imtis ryžtingesnių permainų, reikėtų pradėti atsakingai ruoštis šiam momentui. Anot finansų konsultantės, itin naudinga turėti ne vieną pajamų šaltinį. Tokiu atveju, vienam iš jų sumažėjus ar išnykus, visada gelbės kitas. Anot pašnekovės, kiekvienas žmogus geba gerai daryti ne vieną darbą.

„Reikia nepamiršti, kad kiekvienas iš mūsų turime vieną ar kitą sritį, kurioje jaučiamės kaip žuvis vandenyje. Tad kodėl užsiimant širdžiai miela veikla dar ir neužsidirbus iš jos? Toks hobis netgi gali pamažu virsti pagrindine veikla ir pajamų šaltiniu. Šiais laikais kaip niekada daug galimybių imtis verslo. Tereikia susidaryti idėjos įgyvendinimo planą“, – sako A.Bareikienė.

4. Išmokite tinkamai leisti savo pinigus

Visgi finansų konsultantė perspėja, kad joks atlyginimo dydis nesugebės patenkinti lūkesčių, jeigu neišmoksime tinkamai paskirstyti savo gaunamas pajamas.

„Galima uždirbti dideles sumas, bet jeigu jų tinkamai neišskirstysite, pinigų visada trūks, o pajamos atrodys nepakankamos. Žinant, kiek ir kokiai sričiai skiriate pinigų, ramiau ne tik gyventi, bet ir atsidėti ateičiai. Tuo pačiu objektyviai suvoksite, kokią pajamų dalį galite skirti sau ir savo pomėgiams, savišvietai ar bet kuriai kitai sričiai“, – teigia pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius