Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Spindulys 2016”: Lietuvos kaimo bendruomenės įkvėpė žinomus visuomenės narius

Jau rytoj, šeštadienį, LNK televizija parodys tai, ką retai galime išvysti ekranuose – pozityvų, modernų ir veiklų Lietuvos kaimą. Neįtikėtinos istorijos apie paprastų žmonių prikeltus kaimus, pagalbą vieni kitiems ne tik per Šv. Kalėdas, bendradarbiavimą kuriant naujus (sėkmingus!) verslus ir jaunų žmonių entuziazmą kurti savo kraštą – visa tai žiūrėkite Lietuvos kaimo bendruomenių apdovanojimų „Spindulys 2016” transliacijoje nuo 16:40 val.
„Spindulys 2016”
„Spindulys 2016” / Partnerio nuotr.

„Tiek pozityvo, kiek šį vakarą retai kada gauname. Lietuva yra gyva, kol mes turime tuos spindulius. Šitos bendruomenės mus uždega savo drąsa, savo meile ir savo darbu. Jos diegia novatoriškus sprendimus, jos eina į priekį labai ryžtingai, dideliais žingsniais ir tegul tai būna stipri motyvacija ir inspiracija visiems, kuriems iki šiol atrodo, kad gyvenimas už didmiesčio ribos yra kitos kokybės,” – apdovanojimų ceremonijoje Vilniaus Rotušėje sakė renginio šeimininkė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Aštuonias kaimo bendruomenes, kurios skirtingose kategorijose paskelbtos apdovanojimų nugalėtojomis, sveikino žinomi visuomenės veidai – premjeras Algirdas Butkevičius, architektas Algirdas Kaušpėdas, verslininkas ir fotografas Marius Jovaiša, Rio de Žaneiro parolimpiniai čempionai lengvaatletis Mindaugas Bilius ir Golbolo rinktinės narys Mantas Brazauskis, dainininkai Veronika Povilionienė ir Gabrielius Liaudanskas Svaras, brolis pranciškonas Evaldas Darulis.

Partnerio nuotr./„Spindulys 2016”
Partnerio nuotr./„Spindulys 2016”

Visiems nugalėtojams įteiktos autorinės apdovanojimų statulėlės „Spindulys”, kurias iš ąžuolo ir aukso sukūrė šiuolaikinių menininkų duetas Liudvikas Buklys ir Nick Bastis. Savo albumą „Neregėta Lietuva” visoms laimėjusioms bendruomenėms dovanojo ir jos autorius fotografas Marius Jovaiša.

„Kaip keturių mažų tėvas, aš svajoju, kad mūsų vaikai augtų kuo gražesnėje, pozityvesnėje ir sveikesnėje, draugiškesnėje aplinkoje, ir kiekvienas darbas, kuris link to veda, nepaprastai džiugina,” – įteikdamas apdovanojimą už pozityvius pokyčius sakė jis.

Apie apdovanojimuose naujai pamatytą Lietuvą kalbėjo ir Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, folkloro dainininkė Veronika Povilionienė.

„Aš labai dėkinga kad mane pakvietė į šių apdovanojimų komisiją. Aš tiek daug sužinojau apie Lietuvą – dar ir dar kartą. Kokia jinai graži, kokių bendruomenių puikių turime, kokių žmonių! Esame puiki tauta,” – sakė ji.

Apdovanojimų vakarą iš širdies liejosi ne tik žodžiai, bet ir muzika. Pritariant Vytauto Lukočiaus orkestrui „Vilniaus Sinfonietta”, suplėšyti į gabalus kolorado vabalus ragino Merūnas su Deiviu, gerai pažįstamus kūrinius naujai atliko duetai Aistė Pilvelytė su Romu Bubneliu, Liepa su Ruslanu Kirilkinu, dainininkė Eva su Vytautu Šiškausku, Birutė Dambrauskaitė su Radžiu ir kiti.

Partnerio nuotr./„Spindulys 2016”
Partnerio nuotr./„Spindulys 2016”

Tradiciniuose Žemės ūkio ministerijos apdovanojimuose „Lietuvos kaimo spindulys” vietos bendruomenių metų proga šiemet pirmą kartą apdovanoti ne pavieniai kaimo šviesuoliai, o kaimų iki 6 tūkst. gyventojų bendruomenės.

Dėl geriausios vardo per 100 kaimo bendruomenių varžėsi kelis mėnesius. Iš visų pateiktų paraiškų apdovanojimų komisija atrinko 24 bendruomenes, kurios nominuotos 8 apdovanojimų kategorijose. Svarų žodį, kas labiausiai vertas laimėti, tarė ir visuomenė, už nominantus balsuodama apdovanojimų interneto svetainėje. Papildomai Žemės ūkio ministerija įsteigė specialų apdovanojimą „Už nuopelnus Lietuvos kaimui”, kuris atiteko bendruomenes vienijančiai Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungai.

Lietuvos kaimo bendruomenių apdovanojimų „Spindulys 2016” nugalėtojai:

  • Versliausia bendruomenė – Budraičių bendruomenė, Kelmės r.
  • Inovatyviausia bendruomenė – Pilnų namų bendruomenė, Varėnos r.
  • Už kultūros puoselėjimą – asociacija „Gasčiūnų kaimo bendruomenė”, Joniškio r.
  • Jaunatviškiausia bendruomenė – Ilgių bendruomenė, Ignalinos r.
  • Už pozityvius pokyčius – Sigutėnų kaimo bendruomenė, Pakruojo r.
  • Už tradicijų puoselėjimą – Vajasiškio bendruomenė, Zarasų r.
  • Už socialinį jautrumą – Sužionių bendruomenė, Vilniaus r.
  • Sveikiausia ir sportiškiausia bendruomenė – Kūlupėnų bendruomenės centras „Kūlupėnai”, Kretingos r.
  • Už nuopelnus Lietuvos kaimui – Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga
ZUM logas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius