-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stiprinama matininkų kontrolė

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) ėmėsi naujų priemonių Tarnybos imunitetui stiprinti ir matininkų kontrolei efektyvinti.
Matininkas
Matininkas / Projekto partnerio nuotr.

NŽT nuolatinei komisijai kvalifikacijos pažymėjimų turėtojų veiklai vertinti pavesta artimiausiu metu parengti priemonių ir veiksmų planą dėl matininkų veiklos priežiūros bei jų kontrolės stiprinimo. Teritoriniai NŽT padaliniai įpareigoti rinkti, kaupti ir perduoti NŽT centriniam padaliniui informaciją apie įtartinus, abejones keliančius matininkų sprendimus, o NŽT Rizikų vertinimo departamente numatyta artimiausiu metu įdiegti ISO 31000:2009 rizikų valdymo standartą.

Pastaruoju metu plačiai nuskambėjus ne vienam atvejui dėl abejotinos kokybės žemės tvarkymo ir galimo aplaidumo rengiant kadastro duomenų bylas NŽT vadovybė nusprendė stiprinti matininkų kontrolę ir įdiegti Tarnyboje naujas priemones bei mechanizmus galimų korupcijos apraiškų prevencijai.

Šiemet buvo panaikinti 2 ir sustabdytas vienas matininko pažymėjimo galiojimas.

Daugiau patikrinimų

Nuo 2008 metų iki 2015 m. gruodžio 1 dienos NŽT yra išdavusi maždaug 2300 matininko kvalifikacijos pažymėjimų. Pagal Žinybinio registro duomenis šiuo metu galiojantys yra 1875 matininko kvalifikacijos pažymėjimai. Nacionalinės žemės tarnybos nuolatinė komisija kvalifikacijos pažymėjimų turėtojų veiklai vertinti šiemet iki gruodžio 1 dienos jau įvertino 30 proc. daugiau matininkų nei pernai per visus metus.
Šiemet buvo panaikinti 2 ir sustabdytas vienas matininko pažymėjimo galiojimas. Dar 11 matininkų pareikšti įspėjimai, o 6 matininkai įpareigoti ateityje laikytis teisės aktų reikalavimų.

Be to, 2015 metais NŽT specialistai patikrino 127 486 žemės sklypų kadastro duomenų bylas, iš kurių 12 260 kadastro duomenų teisingumas buvo tikrintas vietovėje. Tai yra net dešimtadalis žemės sklypų kadastro duomenų bylų buvo tikrinta atliekant išvažiuojamuosius patikrinimus vietovėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius