Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų organizuojamoje „TEDxISM“ konferencijoje – rekordinis idėjų skaičius

Spalio 21 d. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete žymūs pranešėjai iš užsienio kvietė gvildenti pagrindinę renginio temą – „Question The Expected“ (liet. „Nesitikėk to, ko tikiesi“).
„TEDxISM“ konferencijoje – rekordinis idėjų skaičius
„TEDxISM“ konferencijoje – rekordinis idėjų skaičius / Organizatorių nuotr.

ISM universiteto studentai šiais metais organizavo rekordinį dalyvių skaičių pritraukusią jubiliejinę konferenciją „TEDxISM“, subūrusią išskirtines asmenybes iš viso pasaulio – Didžiosios Britanijos, Olandijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Japonijos, Danijos, Lietuvos – ir ragino diskutuoti visuomenei aktualiomis temomis – nuo meno iki mokslo, nuo žmogaus vaidmens ir elgsenos iki kelionių, nuo besivystančių technologijų grėsmių iki didžiųjų globalių problemų.

„Didžiuojamės studentų pelnyta teise kasmet organizuoti žinomiausio pasaulyje inovacijų sklaidos forumo renginį – „TEDx“ konferenciją – ISM universitete. Šį kartą „TEDxISM“ dėmesio centre – nuolatinis jaunystės imperatyvas, kviečiantis nepasitikėti „evoliuciniais“ ateities scenarijais – „Question the Expected“. Manau, kad tokios diskusijos apie ateitį, kad ir kokia neabibrėžta ji dabar atrodo, ne tik suteikia galimybę į ją aiškiau pažvelgti, bet ir ugdo šiandien taip reikalingą atsakomybę už mūsų bendrą „būsimąjį laiką“, – sakė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius doc. dr. Alfredas Chmieliauskas.

Renginio dalyviai turėjo galimybę klausyti įkvepiančių istorijų, kuriomis dalijosi kalbėtojai iš viso pasaulio, bei pamatyti įvairiausių įtraukiančių pasirodymų – nuo kulinarinio šou iki virtualios kelionės Sirijos pabėgėlių stovykloje.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto konferencijos svečiai dalijosi originaliomis idėjomis bei suteikė šansą pasisemti naujų minčių, provokuoti diskusijas, o galbūt ir suabejoti savo lūkesčiais.

„Šiemet turėjome rekordinį skaičių idėjų, vertų „TEDx“ scenos, o iš jų atrinkome tik geriausiai atspindinčias šių metų temą „Question the Expected“. Šiais metais kūrėme keturias sesijas, o pranešėjų idėjų spektras varijavo nuo technologijų ir industrinio dizaino iki žmonių teisių ir saviugdos. Kruopščiai rinkome pranešėjus, kad po kiekvienos sesijos dalyviai išeitų sužinoję, pamatę, išgirdę ką nors naujo ir būtų įkvėpti toliau vystyti pranešėjų mintis“, – teigia renginio licencijos turėtoja Dovilė Daugvilaitė.

„TED“ organizacija skaičiuoja savo egzistavimo laiką nuo 1984 metų, kai nedidelis būrys Kalifornijos gyventojų pamatė neįtikėtinai įdomią trijų tuo metu populiarių temų sąsają – technologijų, pramogų ir dizaino – ir pradėjo kurti uždarus pasikalbėjimų vakarus. Šiandien ši organizacija apima daugybę disciplinų nuo mokslo iki verslo ar globalių problemų ir yra žinoma visame pasaulyje kaip žmonių pažiūras ir įpročius keičiančių vaizdo pranešimų (įrašomų daugiau nei 100–tu skirtingų kalbų) platforma.

„TED“ įsivardija kaip globali organizacija, jungianti skirtingų disciplinų bei kultūrų žmones, siekiančius geriau ir išsamiau pažinti pasaulį. „„TEDx“ vizija yra labai paprasta, tačiau itin galinga – tikime idėjų galia keisti požiūrį, gyvenimus ir visą pasaulį“, – teigia D. Daugvilaitė. „TEDx“ konferencijos, kurių dalimi yra ir „TEDxISM“, yra nepriklausomai visuose kontinentuose organizuojami renginiai, padedantys skleisti šias pasaulį keičiančias idėjas. Tokių licencijuotų renginių 2016 metais „TED“ organizacija visuose pasaulio kraštuose suskaičiavo daugiau nei 3000 ir ISM bendruomenė džiaugiasi galėjusi organizuoti vieną iš jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius