Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sužadėtuvių žiedų tendencijos 2017-aisiais: raudonasis auksas ir nemirštanti klasika – deimantai

Jau nuo vaikystės, žiūrėdamos romantinius filmus ar eidamos pro juvelyrinių dirbinių parduotuves, moterys paslapčia pasvajoja apie dieną, kuomet mylimas vyras priklaups ant vieno kelio ir užduos tą lemtingąjį klausimą. Tokią jaudinančią ir ilgai lauktą akimirką tiesiog būtina pasirūpinti, kad viskas būtų tobula ir suplanuota iki menkiausių smulkmenų. Žinoma, svarbiausiu piršlybų akcentu išlieka sužadėtuvių žiedas, kuris simbolizuoja vieną brandžiausių sprendimų gyvenime – sukurti šeimą. Todėl papuošalų gamintojai visame pasaulyje tiesiog neriasi iš kailio, kad galėtų pasiūlyti kuo platesnį, nuo naujausių tendencijų neatsiliekantį asortimentą. Kokie sužadėtuvių žiedai populiariausi šiais metais?
Sužadetuves
Sužadetuves / Projekto partnerio nuotr.

Raudonojo ir baltojo aukso triumfas

Populiariausia 2017-ųjų žiedų spalva – raudonojo aukso. Šis sodrus atspalvis išgaunamas naudojant specialios sudėties ligatūrą, kuomet į auksą įmaišoma kitų metalų. Raudonojo aukso žiedai mėgiami todėl, kad atrodo išskirtinai, dvelkia prabanga ir puikiai tinka prie bet kokio odos tipo. Be to, švelniai rausva spalva gali būti derinama ir su baltu auksu, tad ypač tiks moterims, kurios nešioja šio atspalvio papuošalus.

Jau ilgą laiką rinkoje karaliauja ir savo pozicijos užleisti neketina baltas auksas. Ši aukso spalva dėkinga tuo, jog dera su briliantais ar kitais brangakmeniais, tokių sužadėtuvių žiedų gamyboje gali būti naudojamos ir geltonojo bei raudonojo aukso detalės, todėl su jais nesunku eksperimentuoti, kurti unikalius, pagal individualius užsakymus gaminamus žiedus.

Geriausi moters draugai – deimantai

Įprasta, kad sužadėtuvių žiedą puoštų akmuo. Dažniausiai pageidaujama, kad tai būtų deimantai, kurie gali skirtis tiek savo svoriu, tiek forma ar spalva.

Pastaruoju metu pastebima tendencija, jog žmonės pirmenybę teikia originaliems, vienetiniams gaminiams ir negaili savo laiko bei pastangų tam, kad sukurtų ką nors ypatingo, turinčio asmeninę reikšmę. Ne išimtis ir sužadėtuvių žiedus puošiantys deimantai. Kuriant individualų dizainą vis dar nepamainomi tradiciniai baltieji deimantai, tačiau žmonės pradėjo kur kas dažniau rinktis ir geltonos ar rožinės spalvos briliantus. Kalbant apie akmens formas, šiemet populiariausi apvalūs bei lašo formos deimantai.

Amžiaus klausimas: kiek išleisti sužadėtuvių žiedui?

4-ojo dešimtmečio pabaigoje tarptautinė korporacija „Dee Beers“, užsiimanti deimantų gamyba, pirkimu ir pardavimu, savo reklaminėje kampanijoje įtvirtino teoriją, kad sužadėtuvių žiedas turi kainuoti vieno mėnesio atlyginimą. Nors didžioji dalis JAV gyventojų šia taisykle vadovaujasi iki šiol, Lietuvoje nėra nusistovėjusių normų, pagal kurias būtų matuojamas biudžetas, skiriamas sužadėtuvių žiedo įsigijimui. Vis dėlto daugelis juvelyrų atskleidė, kad paprastai mūsų šalies gyventojai šiam pirkiniui yra pasiryžę pakloti apie 1000 Eur sumą. Žinoma, skoningą ir gražų žiedą galima įsigyti ir už mažesnę kainą, o esant galimybėms, kai kurie vyrai pagrindiniam sužadėtuvių simboliui negaili ir keturženklių sumų.

Į ką atsižvelgti renkant sužadėtuvių žiedą?

Įteikiant sužadėtuvių žiedą tikimasi, jog antroji pusė jį mūvės visą gyvenimą, todėl šis pirkinys turi būti atrenkamas itin kruopščiai. Dažniausiai daroma klaida – noras padovanoti kuo įmantresnį, įspūdingo dydžio papuošalą, neatsižvelgiant į jo funkcionalumą. Svarbiausia, kad sužadėtuvių žiedas būtų patogus ir atitiktų asmeninį antros pusės stilių. Atsižvelkite į tai, kokie metalai vyrauja jos papuošalų dėžutėje – tai padės pasirinkti tinkamą sužadėtuvių žiedo spalvą, plotį, brangakmenio formą. Turėkite omenyje, kad svarstant apie optimalų žiedo plotį, svorį bei išvaizdą, reikėtų pagalvoti ir apie vestuvių žiedą. Dažnai moterys šiuos abu žiedus pradeda nešioti kartu, todėl geriausia, jei jie derės tarpusavyje.

Didžiausiu galvos skausmu gali tapti sužadėtuvių žiedo paieška moteriai, kuri nemėgsta papuošalų ir visiškai nenešioja žiedų. Tokiu atveju rekomenduojama apsistoti ties kuklesniais, minimalistiniais variantais. Jei visgi norite nustebinti mylimąją, galite žiedą išgraviruoti arba išrinkti jos mėgstamiausios spalvos akmenį – taip parodysite, kad esate dėmesingi, o papuošalas nuolat primins apie savo ypatingą simboliką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius