Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbus žingsnis laidojimo paslaugų srityje: nuo šiol sudėtinga palaikų repatriacija vyks sklandžiau

UAB LAIDOJIMO PASLAUGŲ CENTRAS buvo priimtas į tarptautinę laidojimo įmones vienijančią organizaciją visame pasaulyje FIAT-IFTA. Ši organizacija vienija daugiau kaip 150 narių 40-tyje pasaulio šalių: ne tik Europos įmones, bet ir įmones dirbančias Amerikoje, Azijoje, Australijoje, Afrikoje.
Urna
Urna / 123RF.com nuotr.

Kalbiname UAB „Laidojimo paslaugų centras“ direktoriaus pavaduotoją Stasį Gują, kuriam dažniausiai tenka bendradarbiauti su užsienio organizacijomis, ambasadomis, valstybės institucijomis, tvarkant įvairius su lietuvių mirtimi ar žūtimi užsienio šalyse susijusius dokumentus, o taip pat kai reikia Lietuvoje mirusio užsieniečio palaikus pargabenti į jo tėvynę.

Ką duoda toks Lietuvos įmonės, dirbančios laidojimo paslaugų sferoje, įstojimas į tarptautinę organizaciją?

Matydami, kad mums vis dažniau tenka teikti mirusiųjų į Lietuvą pargabenimo ar mirusių užsieniečių Lietuvoje grąžinimo į tėvynę paslaugas – įstojome į tarptautinę laidojimo įmones vienijančią organizaciją FIAT-IFTA. Tai yra mūsų įmonės – Laidojimo Paslaugų Centras – patikimumo garantas ne tik Lietuvoje, bet ir visose užsienio šalyse. Užsienio partneriai, matydami mūsų galimybes, pajėgumus, stabilumą, operatyvų ir kokybišką darbą, noriai ir efektyviai bendradarbiauja su mumis, teikia informaciją, padeda susisiekti su mums reikalingais asmenimis ar įstaigomis užsienyje. Darbas, vykdant palaikų repatriaciją, vyksta daug greičiau ir sklandžiau. Esame įtraukti į šios organizacijos sąrašus, matomi ir žinomi. Į mus taip pat gali kreiptis užsienio partneriai pagalbos.

„Laidojimo paslaugų centras“ nuotr./LT01090 sertifikatas
„Laidojimo paslaugų centras“ nuotr./LT01090 sertifikatas

Žmonės turbūt sunkiai įsivaizduoja, kad norint parskraidinti palaikus iš užsienio, reikia sutvarkyti labai daug dokumentų. Taip pat ir kai reikia užsienio piliečio kūną skraidinti į jo tėvynę – reikia atlikti begalę derinimų, sutvarkyti įvairius dokumentus, žinoti tos šalies ne tik įstatymus, bet ir tradicijas, kultūrą.

Ar buvimas tarptautinės organizacijos nariu nėra tik formalus dalykas? O gal susijęs tik su dokumentų tvarkymu?

Savo darbe vadovaujamės tik aukščiausiais standartais ir kuriame kitokią laidojimo paslaugų sferos kultūrą. Tam, kad nuolatos būtume priekyje ir rodytume pavyzdį, kaip reikia dirbti laidojimo paslaugų sferoje ir kitoms Lietuvos įmonėms, turime patys nuolatos tobulėti, ieškoti mūsų šaliai tinkamų naujovių, paslaugų ir produkcijos pavyzdžių, mokytis, stebėti ir tarptautinę rinką. Taigi, iš savo partnerių užsienyje gauname ir įvairios dalykinės informacinės medžiagos, kvietimų aplankyti tarptautines parodas, pasidalinti patirtimi. Vykdami į tokius susitikimus, konferencijas, seminarus, parodas, užmezgame įvairių ryšių, pasižvalgome, kokios naujovės kitose šalyse, sykiu įsigijame naujų prekių, pabendraujame su laidojimo paslaugas teikiančių įmonių atstovais. Tai yra solidus bendradarbiavimas ir mūsų įmonės Lietuvoje darbo pripažinimas. Tai nėra tik formalumas. Lietuvoje nėra renginių, skirtų laidojimo paslaugoms tobulėti, dalintis patirtimi, prekių naujovėms pristatyti. Bet, be abejonės, dalyvaujant šioje organizacijoje, mums svarbiausia, kad kaip galima sklandžiau pavyktų repatriacija, kad būtų tinkamai parengti ir pasirašyti dokumentai. Užsienio partnerių pagalba yra neįkainojama.

„Laidojimo paslaugų centro“ nuotr./Stasys Guja
„Laidojimo paslaugų centro“ nuotr./Stasys Guja

Minėjote, kad laidojant ar skraidinant užsienio piliečius į jų tėvynę reikia žinoti net tos šalies tradicijas, kultūrą.

Taip. Štai vieni skraidina palaikus urnose, o, tarkim, Sakartvelo piliečiai yra skraidinami karstuose. Į vieną karstą dedamas kitas – cinkuotas, kad mirusiojo kūnas kuo geriau ir ilgiau išsilaikytų. Kartvelai šarvojami karstuose, šermenys vyksta kartais ir visą savaitę, tad mūsų darbas tinkamai paruošti kūną ir solidžiai jį nuskraidinti. Jeigu Lietuvoje vyksta atsisveikinimas su užsienio piliečiu – vėl svarbu daug dalykų. Net pakylos, ant kurios bus šarvojami palaikai, uždangalo spalva, gėlių kompozijos, spalvos, atributika, užrašai ir kiti dalykai. Svarbu, kad spalvos derėtų su tos šalies vėliavos spalvomis, su tos šalies žmonių religiniais įsitikinimais.

Ar Laidojimo paslaugų centras užsiima tik repatriacija?

Tai tik viena iš mūsų teikiamų paslaugų. Turime didelį pranašumą užtikrinant operatyvią ir profesionalią pagalbą visais laidotuvių organizavimo klausimais Lietuvoje ir užsienyje. Turėdami solidžios patirties ir suprasdami kiekvieno gedinčiojo netekties skausmą, stengiamės nuoširdžiai padėti pagarbiai ir oriai palydėti velionį į amžinąjį poilsį.

UAB „Laidojimo paslaugų centras turi jau daugiau kaip 20 metų patirties. Metai iš metų mūsų įmonė skelbiama kaip viena patikimiausių ir stipriausių Lietuvos TOP įmonių. Įmonėje dirba daugiau kaip 60 savo srities specialistų, profesionalų. Turime net 9 padalinius, septyni iš jų Vilniuje (Jeruzalėje, Antakalnyje, Pilaitėje, Viršuliškėse, Naujojoje Vilnioje, Grigiškėse), taip pat du padaliniai yra Ignalinoje ir Pabradėje.

Mūsų padaliniuose ne tik šarvojimo salės su visa šiuolaikiška reikiama įranga, bet ir laidojimo prekių parduotuvės su gausiu, nuolat pagal naujausias pasaulio tendencijas atnaujinamu, asortimentu. Teikiame itin platų kokybiškų paslaugų spektrą, dirbame VISĄ PARĄ. Daugybė nuoširdžių padėkų viešoje erdvėje rodo, kad esame pasirinkę teisingą kryptį.

Mums suteiktas STIPRIAUSIŲ LIETUVOJE LYDERIŲ vardas. Šis sertifikatas patvirtina, kad mūsų įmonė yra patikima, vykdanti įsipareigojimus, skatinanti sąžiningą verslo kultūrą, dirbanti efektyviai, kokybiškai. Tai yra garantas mus pasirinkusiems užsakovams, verslo partneriams, komandai ir darbuotojams, kurie renkasi mus kaip solidžią darbovietę. Taigi, savo pavyzdžiu atkreipiame dėmesį į atsakomybę ir pagarbą klientams bei verslo aplinkai.

Ką pirmiausia daryti, jeigu žmogų ištinka nelaimė užsienyje ir reikia pargabenti jo artimojo kūną?

Laidojimo paslaugų centro“ nuotr./Svarbus žingsnis laidojimo paslaugų srityje
Laidojimo paslaugų centro“ nuotr./Svarbus žingsnis laidojimo paslaugų srityje

Skambinkite mums telefonu +370 614 04 608 (VISĄ PARĄ) ir mes padėsime bei patarsime visais klausimais.

Būkite sveiki, saugūs ir saugokite save ir savo artimuosius.

Dėkojame už pokalbį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius