-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švelnumo reikia net pūliniams...

Giluminiai spuogai, votys ir kitokie pūliniai... – veriantis skausmas vos prilietus, paraudimas, odos tempimas, o jiems sugijus – likę randeliai. Vien tai išgirdus nupurto, norisi nuvaryti šias mintis šalin. O ką daryti, jei negali negalvoti, nes vis susiduri su pūlingais odos uždegimais?
Mergina
Mergina / Partnerio nuotr.

Kodėl užpuola pūliniai?

Lengvesnių ar sunkesnių pūlingų odos uždegimų esame turėję visi. Pūlių susidarymas – tai apsauginė odos reakcija, patekus infekcijai. Dažniausiai odos infekciją sukelia auksinio stafilokoko bakterijos. Jei natūrali odos mikroflora nėra pažeista, o organizmo imunitetas stiprus, pūliniai gali ir neiškilti. Užsikrėsti bakterinėmis ligomis dažniau rizikuojama sergant cukriniu diabetu ar kitomis lėtinėmis ligomis, nutukus, nusilpus imunitetui, sumažėjus atsparumui infekcijoms, po ligų, nesaikingai vartojant alkoholį, nesveikai maitinantis, nuolat patiriant stresą, nesilaikant higienos ar per drastiškai jos laikantis. Bakterijos lengviau patenka sudirginus ar pažeidus odą: po skutimosi, depiliacijos, net nedidelių sužeidimų, jei oda trinasi į drabužius, jei stipriai prakaituojate.

Su pūliniais elkitės švelniai

Pūliniai nepatraukliai atrodo, oda aplink pūlinį parausta, patinsta, juntamas tempimas, skausmas, ypač liečiant pūlinio vietą.  Su pūliniais patartina elgtis švelniai – nespauskite, netrinkite, nedirginkite jų, nes infekcija gali nueiti į gilesnius odos sluoksnius. Tačiau pūlių sankaupos turi būti visiškai pašalintos iš uždegimo vietos, kad būtų užkirstas kelias naujai infekcijai formuotis! „Prinokti“ pūliniui, pasišalinti pūliams ir nuslopti uždegimui gali padėti natūralios gydomosios priemonės.

Pūlingų odos uždegimų gydymas

Visada verta pagalvoti, kodėl atsiranda pūliniai, ir bandyti šalinti priežastis – stiprinti organizmą,  vengti odos pažeidimų. Jau atsiradus pūlingiems uždegimams, patartina pasikonsultuoti su gydytoju ar vaistininku. Nes uždelsus gali prireikti antibiotikų ar net chirurginės intervencijos, po kurios dažniausiai lieka randai. Laiku pradėjus gydymą gali pakakti vietinių preparatų, kuriuose yra šių medžiagų: 

  • Maumedžio terpentino: skatina kraujotaką ir dezinfekuoja;
  • Išgryninto terpentino eterinio aliejaus: veikia priešuždegimiškai;
  • Rozmarinų, eukaliptų ir čiobrelių eterinių aliejų, timolio: ramina odą, dezinfekuoja, naikina bakterijas; 
  • Baltojo vazelino su bičių vašku, aliejumi ir stearino rūgštimi: gerai toleruojamas tepalo pagrindas, kuris padengia odą, apsaugodamas nuo mikrobų.
    Ilon Abszess-Salbe nuotr./Ilon Abszess-Salbe
    Ilon Abszess-Salbe

Veiksmingai, greitai ir švelniai odos pūlinius gydo žaliasis tepalas Ilon Abszess-Salbe.  Jis pagamintas iš maloniai kvepiančio maumedžio terpentino, kuris išgaunamas iš Tirolio kalnų miškuose augančio maumedžio, išvalyto terpentino eterinio aliejaus, rozmarinų, eukaliptų ir čiobrelių eterinių aliejų, timolio ir kitų aukščiau minėtų medžiagų. Šio tepalo sudėtyje nėra nei antibiotikų, nei kitų sintetinių medžiagų. Tačiau sudedamųjų dalių dėka jis gydo efektyviai ir greitai. 

Norėdami daugiau sužinoti apie odos uždegimus, apsilankykite: Ilon Abszess-Salbe. Ir kaip visada, prašome įdėmiai perskaityti Ilon Abszess-Salbe pakuotės lapelį ir vaistą vartoti, kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai. Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolimesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku. 

Ilon Abszess-Salbe tepalas, 54 mg maumedžio terpentino (Laricina terebinthinae) / 72 mg išgryninto terpentino eterinio aliejaus (Terebinthinae rectificatum oleum). Vartojamas taikant vietinį gydymą nuo šių odos ligų: abscesų, furunkulų, karbunkulų, landuonies, prakaito liaukų uždegimo. Įprastinė rekomenduojama dozė: priklausomai nuo uždegimo išplitimo, išspauskite 2–3 cm tepalo, užtepkite jį ant pažeisto paviršiaus ir uždėkite tvarstį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius