-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Švieži lietuviški agurkai – net per Kalėdas: lemtingiems pokyčiams padrąsino partneriai

Nors „Kietaviškių gausos“ šiltnamiuose lietuviškos daržovės auginamos jau 31-erius metus, didįjį proveržį bendrovė patyrė prieš pat trisdešimtąjį gimtadienį. Įsiklausiusi į prekybininkų patarimus bei vedama didelių asmeninių ambicijų, „Kietaviškių gausa“ įgyvendino sprendimą visapusiškai modernizuoti savo turimą šiltnamių kompleksą. Rezultate, šiandien „Kietaviškių gausa“ – didžiausias šiltnamių kompleksas Baltijos šalyse, šviežias lietuviškas daržoves vartotojams siūlantis ne tik šiltuoju sezonu, bet ištisus metus.
Naujo šiltnamio vidus
Naujo šiltnamio vidus / Kietaviškių gausos nuotr.

Svarbiausia – vertybės

Bendrovei „Kietaviškių gausa“ priklausantis šiltnamių kompleksas įsikūręs netoli Elektrėnų esančiame Kietaviškių kaime – kone pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno. Šiuo metu šiltnamių kompleksas driekiasi net 20 ha plote, jame augančias lietuviškas daržoves nuolat prižiūri ir puoselėja daugiau nei 250 bendrovės darbuotojų.

„Savo veiklą plėtojame remdamiesi pagrindinėmis „Kietaviškių gausos“ vertybėmis – pozityvumu, racionalumu, patriotiškumu, inovatyvumu. Šiuo metu vartotojams siūlome paragauti net 5 rūšių Kietaviškėse užaugintų salotų, dviejų rūšių agurkų ir net 15-os rūšių pomidorų“, – vardija šiltnamių komplekso „Kietaviškių gausa“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Bitė Valatkaitė.

Pasak B. Valatkaitės, iki šiol Lietuvoje tokio kiekio egzotinės produkcijos vartotojams nėra pasiūlęs niekas: „Šiuo atveju, „egzotinė“ produkcija reiškia įvairias retas, lepias, dažno vartotojo iki šiol neragautas pomidorų veisles. Pavyzdžiui, mūsų siūlomi Gintariniai pomidorai, kuriuos mes vartotojams siūlome vieninteliai visame Baltijos šalių regione, Lietuvos šimtmečio proga.“

Pokyčiams paskatino partneriai

Ir vis dėlto, svarbiausias „Kietaviškių gausos“ išskirtinumas, tapęs tikra bendrovės vizitine kortele, – gebėjimas šviežias lietuviškas daržoves vartotojams siūlyti ištisus metus, nepaisant to, už lango vasara ar žiema. Tokią galimybę bendrovė įgijo 2017-aisiais, kai įgyvendino sprendimą visapusiškai modernizuoti kompleksą.

Rinkodaros ir komunikacijos vadovės B. Valatkaitės teigimu, imtis reikšmingų, sėkmę atnešusių veiksmų paskatino ir smarkiai motyvavo ilgametis bendrovės partneris – prekybos tinklas „Maxima“: dalijo patarimus, nuolat drąsino ir užtikrino, kad supirks iki šiol Lietuvoje dar nematytą produkciją.

„Mūsų bendradarbiavimo su „Maxima“ pamatas yra sutampančios vertybės – abi bendrovės skatina žmones rinktis lietuvišką produkciją. Mes, savo ruožtu, gręžiamės į Lietuvoje užaugintas daržoves: vartotojams siūlome ragauti lietuviškų agurkų, kuriuos tiekiame ištisus metus, net ir žiemą. Tai, kad turime tokį stiprų partnerį, motyvuoja mus augti – plėtoti savo verslą, nuolat investuoti į turimą ūkį, modernizuoti procesus, tobulinti produkciją“, – pasakoja B. Valatkaitė.

Tuo tarpu „Maxima LT“ komercijos vadovė Vilma Drulienė pasakojo, kad Lietuvos tiekėjams visados lengviau įsiklausyti į vietos pirkėjų poreikius: „Gerai pažįstame savo pirkėjus, nuolatos stebime jų poreikius, o šia informacija pasidaliname su tiekėjais. „Kietaviškių gausa“ tapo puikiu pavyzdžiu kaip lietuviška įmonė įsiklausė, prisitaikė ir rinkai pateikė naujus produktus, kurie iškart susilaukė pasisekimo“.

Šviežios lietuviškos daržovės – net per Kalėdas

Modernizuoti šiltnamius „Kietaviškių gausa“ ėmėsi 2016-aisiais, procesus sėkmingai užbaigė dar 2017 metais. Kompleksą bendrovė atnaujino pasinaudodama ir Europos Sąjungos suteiktomis lėšomis, kuri į projektą investavo net 10 mln. eurų. Dar 5 mln. eurų „Kietaviškių gausa“ investavo pati.

„Įgyvendinę modernizacijos procesus pasiekėme tokį rezultatą, kad jau arti dvejų metų agurkus auginame visus metus: turime pačius inovatyviausius šiltnamius Baltijos šalyse, todėl šviežių daržovių vartotojai gali skanauti ir per Kalėdas. Mūsų šiltnamiai unikalūs, nes juose vyrauja vadinamoji „šviesos kultūra“. Agurkai nuolat, ištisus metus apšviesti specialiomis lempomis, daržovės laistomos ir praturtinamos mineralais pasitelkus modernias technologijas, visa sistema sėkmingai ir efektyviai valdoma kompiuteriu. Visa tai sudaro sąlygas agurkams augti visais metų laikais, o mums – džiaugtis derliumi“, – sako B. Valatkaitė.

Maža to, šįmet „Kietaviškių gausa“ ryžosi žengti ir dar vieną itin svarbų žingsnį – priėmė sprendimą produktų pakuotėse sumažinti plastiko kiekį ir pradėti naudoti kartoną. „Augindami ir tiekdami daržoves nuolat siekiame reikšti pagarbą ir žmogui, ir gamtai. Mūsų tikslas reikšmingai sumažinti sunaudojamo plastiko kiekį taip pat atsiremia į pamatines „Kietaviškių gausos“ vertybes, kurios mus lydi kiekviename žingsnyje“, – sako B. Valatkaitė.

Daugiau sėkmingų lietuviško verslo istorijų ir vertingų profesionalų įžvalgų – lapkričio 7 d. įvyksiančioje „Lietuvos gamintojų ir tiekėjų konferencijoje 2018“, „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje. Registruokitės portale www.lietuviskasverslas.lt ir stebėkite konferencijos transliaciją gyvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius