Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp aktyviausių Lietuvos jaunuolių – Bolivijos kurtiesiems padedanti mergina ir klebono padėjėjas

Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) organizuotame konkurse „Rezervuota jaunimui“ išrinkti aktyviausi jaunuoliai iš įvairių Lietuvos regionų. Konkurso metu 14 jaunuolių iš visos Lietuvos rungėsi 5 kategorijose: jaunojo herojaus, aktyviausio organizatoriaus, uoliausio savanorio, didžiausio bendruomenės telkėjo ir verslumo ambasadoriaus.
Jaunimas.
Jaunimas. / Shutterstock nuotr.

Portalo 15min.lt skaitytojų balsais jaunosios herojės apdovanojimas atiteko Lietuvos kurčiųjų asociacijos prezidentei Monikai Kumžaitei, atstovaujančiai Lietuvos kurčiųjų interesams. M. Kumžaitė buvo išvykusi ir į Boliviją, kur, išmokusi boliviečių gestų kalbą, padėjo vietos kurtiesiems vaikams.

Aktyviausiu organizatoriumi tapo Naujųjų Valkininkų parapijos klebonui aktyviai talkinantis Evaldas Mankevičius, kuris nuolat organizuoja vargonų muzikos koncertus bei pamokas, o taip pat akcijas ir renginius miestelio gyventojams.

Uoliausiu savanoriu portalo skaitytojai išrinko krikščioniškojo jaunimo organizacijos „Žingsnis“ narį Darių Stonį, skatinantį jaunimą gyventi sveikai ir be kvaišalų. D. Stonys taip pat organizuoja stovyklas, padedančias moksleiviams leisti laisvalaikį sąmoningiau ir aktyviau.

Didžiausiu bendruomenės telkėju pripažintas jaunuosius žurnalistus buriantis palangiškis Žygimantas Mitkus, kuris savo mieste organizuoja žurnalistų festivalį „Dramblys“ ir leidžia laikraštį vietos jaunimui.

Verslumo ambasadoriumi skaitytojai išrinko Telšių regiono jaunimui skirtą mobiliąją aplikaciją sukūrusį ir patriotiškus jausmus Tėvynei puoselėjantį moksleivį Luką Kaminskį, kuris dėl savo veiklos jau sulaukė ne vieno darbo pasiūlymo.

Projektas „Rezervuota jaunimui“ – antrus metus iš eilės Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojamas konkursas, siekiantis skatinti jaunų žmonių aktyvumą, verslumą ir gerus darbus visuomenės labui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius