-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarpinstitucinis bendradarbiavimas turi būti stiprinamas

Nevyriausybinės organizacijos yra vienas iš svarbiausių atviros visuomenės bruožų, reikšmingas stiprios pilietinės visuomenės rodiklis. Šios organizacijos žymiai prisideda prie aktualių socialinių problemų sprendimo, skatina visuomenės susitelkimą, stiprina pilietiškumą, yra tiltas tarp visuomenės ir viešosios valdžios institucijų. Šių metų rugsėjį LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskirstė lėšas Nacionalinių nevyriausybinių organizacijų institucinio stiprinimo projektams. Viena didžiausių neįgaliųjų interesus atstovaujančių NVO – Lietuvos neįgaliųjų draugija – taip pat gavo beveik 42 tūkst. Eur finansavimą pagal šią priemonę.
LND administracijos vizitas Paryžiuje
LND administracijos vizitas Paryžiuje

Stiprus nevyriausybinis sektorius yra svarbus valstybės raidos veiksnys

Siekiant stiprinti nevyriausybines organizacijas, ypatingai dirbančias vietiniu lygmeniu, ir didinti šių organizacijų atstovų profesines kompetencijas, buvo organizuojami seminarai Lietuvos neįgaliųjų draugijos narių vadovams, buhalteriams bei kitiems darbuotojams. Mokymų metu dalyviai gavo naujų žinių bei tobulino turimus įgūdžius socialinio darbo, viešųjų pirkimų, darbo su savanoriais, advokacijos bei kitose aktualiose srityse, siekiant atverti naujas galimybes bendradarbiavimui su rėmėjais, pagerinti viešųjų paslaugų teikimo kokybę.

Nemažas dėmesys šį kartą buvo skirtas ir tarptautiniam bendradarbiavimui bei gerosios patirties mainams. Lietuvos neįgaliųjų draugijos administracija viešėjo Prancūzijoje, kurioje vyko praktiniai susitikimai su didžiausia šios šalies neįgaliųjų NVO – Association des Paralysés de France (APF) – ir jos nariais. Susitikimuose buvo dalinamasi gerąją patirtimi dėl Jungtinių Tautų neįgaliųjų teisių konvencijos praktinio įgyvendinimo. Didelis dėmesys susitikimų metu buvo skiriamas žmonių su negalia įdarbinimo problemoms aptarti ir praktiniam jų sprendimui, taip pat nemažai dėmesio buvo skiriama ir asmeninio asistento teisiniam reglamentavimui, įtraukiajam ugdymui, deinstitucionalizacijos procesams bei paslaugoms bendruomenėse aptarti. „Galiu tik pasidžiaugti, kad turėjome tokią galimybę pristatyti savo šalies pavyzdį bei glaudžiai susipažinti su panašioje srityje veikiančios organizacijos gerąja patirtimi. Šiame vizite intensyviai buvo keičiamasi informacija ir buvo identifikuota geroji praktika, kuri galėtų padėtų gerinti politikos priemones savo šalyje ir jas taikyti savo kasdienėje veikloje“ – komentavo Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkė Jelena Ivančenko.

Mokymai LND asocijuotiems nariams
Mokymai LND asocijuotiems nariams

Ypatingas dėmesys padalinių teikiamų paslaugų viešinimui

Projekto įgyvendinimo metu Lietuvos neįgaliųjų draugija savo internetiniame puslapyje www.draugija.lt sukūrė interaktyvų žemėlapį, kuriame visi norintys galės susipažinti su Lietuvos neįgaliųjų draugijos ir 64 jos asocijuotų narių vykdomomis nuolatinio pobūdžio veiklomis bei teikiamomis paslaugomis bendruomenėje.

Siekdama regionuose gyvenančius asmenis plačiau supažindinti su savo narių teikiamomis paslaugomis, Lietuvos neįgaliųjų draugija iš kiekvienos atstovaujamos apskrities išrinko po vieną draugiją, apie kurią buvo išleistas informacinis bukletas. Buklete yra pateikiama visa informacija apie draugiją, jos teikiamas paslaugas ir įgyvendinamus projektus. Šie informaciniai bukletai bus platinami savivaldybių administracijose, bibliotekose, kitose viešose įstaigose, siekiant kuo plačiau informuoti vietos neįgaliuosius apie šių organizacijų misiją ir viziją, neįgaliems asmenims siūlomas paslaugas ir jų pobūdį.

Mokymai LND asocijuotiems nariams
Mokymai LND asocijuotiems nariams

Stiprinamas tarpsektorinis bendradarbiavimas

Įvairių NVO, valstybės ir savivaldybės institucijų bei verslo subjektų atstovai buvo pakviesti dalyvauti Lietuvos neįgaliųjų draugijos įdėjų popietėse, kurių metu buvo stiprinami tarpsektorinio bendradarbiavimo mechanizmai, siekiant ilgalaikės strateginės partnerystės. Šių popiečių metu buvo pristatomos įvairios neįgaliųjų integracijos idėjos, dalinamasi gerąja patirtimi siekiant ilgalaikio bendradarbiavimo konkrečiose srityse. „Mes galime pakeisti požiūrį į žmones su negalia, tik gyvu abiejų šalių pokalbiu, problemų išsakymu bei bendrų sąlyčio taškų suradimu. Labai džiaugiuosi, kad šios popietės sulaukė didelio susidomėjimo, o išgirdus partnerių įžvalgas buvo sukurta metodika viešosioms bei verslo organizacijoms „Kaip dirbti su negalią turinčiais asmenimis ir jų šeimos nariais“. Geriausia yra tai, kad šiose popietėse išsakytos mintys ir idėjos pavirto į tarpsektorinio bendradarbiavimo strategiją. Labai tikiuosi, kad šios popietės taps tradiciniu Lietuvos neįgaliųjų draugijos renginiu, nešančiu naudą ne tik mums ir mūsų nariams, bet ir visuomenei“ – džiaugėsi Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkė Jelena Ivančenko.

LND administracijos vizitas Paryžiuje
LND administracijos vizitas Paryžiuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius