Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telefonas gražiausioms pasaulyje asmenukėms

Specialiai iš Barselonos Orijus Gasanovas.
„Huawei P10“ pristatymas Barselonoje
„Huawei P10“ pristatymas Barselonoje / Projekto partnerio nuotr.

Telefonas ne pokalbiams ir žinutėms, o gyvenimo akimirkoms. Taip galima apibūdinti „Huawei P10“ ir didesnį jo brolį „Huawei P10 Plus“, kurie oficialiai pavadinti geriausiai fotografuojančiais telefonais pasaulyje. Turėdami vieną iš šių flagmanų, iškart save galite vadinti fotografu, net jeigu nemokate gaudyti kampų, o anksčiau būdavo sunku suvesti ryškumą – šis telefonas viską padaro pats.

Skelbiama, kad „Huawei P10“ yra plonesni, lengvesni, ilgiau veikiančia baterija nei visi kiti rinkoje esantys telefonai. Ir dar reikėtų pridėti, kad jie stilingi ir įvairių spalvų: klasikiniai – juodas, sidabrinis, auksinis ir rožinio aukso, bei visiškos naujienos – žalumos („Greenery“) ir svaiginanti mėlyna („Dazzling blue“).

Didžiausioje pasaulyje mobiliųjų technologijų parodoje „Mobile World Congress“ Barselonoje pristatyti „Huawei P10“ ir „Huawei P10 Plus“ daugiausiai dėmesio sulaukė iš tinklaraštininkų, gyvenimo būdo temomis rašančių žurnalistų ir įžymybių, daug dirbančių su socialiniais tinklais. Savo srities ekspertai iškart įvertino, kad šiais telefonais darytoms nuotraukoms nereikia jokių papildomų filtrų ar efektų, jos iškart būna itin ryškios.

Projekto partnerio nuotr./„Huawei P10“ pristatymas Barselonoje
Projekto partnerio nuotr./„Huawei P10“ pristatymas Barselonoje

Draugystė su „Leica“

Šiuos modelius „Huawei“ kūrė jau ne pirmą kartą bendradarbiaudama su vokiečiais – prestižinių ir be galo brangių fotoaparatų „Leica“ gamintojais. Telefone įmontuotos trys kameros – dvi nugarėlėje ir viena priekyje.

Nugarėlėje esančios kameros, anot gamintojų, daro stebuklus. Mažesnioji – 12 megapikselių – yra spalvota. Kita – 20 megapikselių – juodai balta. Tad galutinis kadras kuriamas kombinuojant juodai baltus ir spalvotus vaizdus, nes gamintojai sako, kad juodai balta kamera geriau fiksuoja kontrastą ir kitus fotografinius duomenis. O būtent tai suteikia galimybę kurti ypač gražius juodai baltus kadrus. Tokios nuotraukos dabar itin madingos!

Spalvotos fotografijos kokybė taip pat neturi lygių kitiems telefonams. Tokia kamerų sistema leidžia kurti ryškias nuotraukas net esant prastam apšvietimui arba prieblandoje.

Fotografuojantiems pravers ir dar vienas specialiai „P10“ modeliams „Leica“ sukurtas triukas: postfotografijoje leidžiama keisti diafragmos dydį. Net iki F 0.95.

Projekto partnerio nuotr./„Huawei P10“
Projekto partnerio nuotr./„Huawei P10“

Super SELFIE

– Veidrodėli, veidrodėli, kas pasaulyje gražiausia? – buvo klausiama legendinėje Snieguolės istorijoje. Jeigu šį klausimą perkeltume į išmaniųjų telefonų pasaulį ir penkios aršios grožio konkurso konkurentės darytųsi asmenukes penkiais skirtingais telefonais, neabejotinai nugalėtų ta, kuri naudojo „P10“. Kodėl? Nes įrenginys turi unikalią 12 megapikselių asmenukėms skirtą kamerą ir specialią programą, kuri vaizdą maksimaliai patobulina: išryškina veido bruožus, parenka tinkamiausius kameros nustatymus, švelniai sulieja foną, kad atrodytumėte nuostabiai. Šis fotografavimo būdas skaitmeniniu būdu išanalizuoja veidą ir parenka tokį apšvietimą, kad jis primintų legendiniais „Leica“ fotoaparatais profesionalų darytus portretus. Tą dabar galės kiekvienas – išsitraukei iš kišenės, paspaudei mygtuką ir jau gali platinti feisbuke. Per pristatymą Barselonoje „Huawei“ generalinis direktorius Richardas Yu net sakė: „Kiekviena šiais telefonais daryta nuotrauka bus tinkama viršeliui.“

Projekto partnerio nuotr./„Huawei P10“ pristatymas Barselonoje
Projekto partnerio nuotr./„Huawei P10“ pristatymas Barselonoje

Išskirtinumai

Telefonuose „P10“ įdiegta įprastinė „Huawei“ operacinė sistema „Emotion UI“ patobulinta iki EMUI 5.1 versijos, ji sukurta „Android 7.0“ pagrindu.

Naujieji modeliai turi vieną iš talpiausių, net 3750 mAh, baterijų, kurios užteks ir aktyviausiai dienai. Be to, baterija turi net 5 pakopų apsaugą bei ypač greito krovimo funkciją „SuperCharge“, taigi ją krausite ne tik labai greitai, bet ir saugiai.

Ypatingas telefono paviršius – pirmasis pasaulyje pagal „Hyper-diamond cut“ technologiją apdorotas metalas – visiškai nerenka pirštų atspaudų ir nesibraižo.

Prekyboje „Huawei P10“ ir „P10 Plus“ Lietuvoje pasirodė balandžio 3 dieną. „P10“ modelis su 64 GB atmintimi kainuoja 599 eurus, „P10 Plus“ su 128 GB – 799 eurus.

Projekto partnerio nuotr./„Huawei P10“ pristatymas Barselonoje
Projekto partnerio nuotr./„Huawei P10“ pristatymas Barselonoje

Šį ir kitus žurnalo „Elektrolife“ straipsnius skaitykite www.elektrolife.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius