-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tinkamas laikas pradėti verslą yra dabar

Šiaurės miestelio technologijų parkas (ŠMTP) kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skelbia idėjų atranką projektui „Technostartas“. Jeigu galvoje kirba mintys apie nuosavą verslą, tačiau vis nelieka laiko ar finansinių išteklių idėjoms plėtoti, o galbūt pritrūksta žinių, šis projektas suteikia finansinę paramą, ekspertų konsultacijas ir aplinką, kurioje idėjos išvystomos iki nuosavo verslo. Konkursui teikiamos idėjos turi būti technologinio pobūdžio.
Šiaurės miestelio technologijų parkas
Šiaurės miestelio technologijų parkas

„Technologinė įmonė yra ta, kuri kuria, gamina ir vysto gamybos technologiją, kitaip tariant, nepakanka vien sukurti produktą ir vėliau jį tik pardavinėti. Kūryba ir tobulinimas turi būti nuolatinis procesas, - teigia ŠMTP verslumo centro vadovas Edgaras Kriukonis. – Produktas inovatyvus yra tuomet, kai atitinka du kriterijus: tai naujumas (kalbant ir apie kūrėją, ir apie vartotoją) ir nauda: finansinė nauda kūrėjui, o vartotojas, naudodamas produktą kažką turi padaryti greičiau, geriau, pigiau, patogiau ir pan.“

Siekiant parengti įmones po projekto toliau sėkmingai plėtoti įkurtus verslus, projekto metu vykdomas įmonių akceleravimo planas. Tai pusmetį truksianti mokymo ir konsultavimo programa, kurią papildys periodiškai kartą per mėnesį vykstantys įmonių prisistatymai (angl. pitch) ekspertams ir potencialiems investuotojams. Įmonės bus vertinamos ir projekto pabaigoje geriausioms atiteks prizai. Pirmajai vietai skirta kelionė į akceleratorių užsienyje. Šiuo metu JAV, San Francisko inkubatoriuje „Rocket Space“ savo produktą tobulina ŠMTP startuoliai „Beirate“.

Šiaurės miestelio tecchnologijų parkas - tai savotiška nedidelė rinka, kurioje galima išbandyti produktus ir netgi rasti pirmuosius pirkėjus. Šiuo metu verslumo centre dirba daugiau kaip vienuolika įvairių sričių ekspertų, o artimiausiu metu mentorių tinklą planuojama dar plėsti.

Pasak verslumo centro vadovo, įsteigti įmonei nepakanka vien pradinio kapitalo, ilgainiui reikės darbo vietos, buhalterinės apskaitos, IT sprendimų ir pan. „Technostarto“ įmonės įsteigiamos nemokamai, kaip pridėtinė vertė joms suteikiama nemokama darbo vieta ir adresas, sekretoriavimo, buhalterijos paslaugos. Tereikia skirti valandą laiko aprašyti idėjai (organizatoriai užtikrina paraiškos konfidencialumą).

„Technostarto“ idėjų bankui pateiktos inovatyvaus verslo idėjos bus vertinamos pagal naudą vartotojui, galimą produkto paklausą vidaus ir eksporto rinkose, idėjos inovatyvumą, išskirtinumą ir originalumą, realias galimybes ją įgyvendinti, finansinį pagrindimą ir komercinį potencialą. Atrinktų idėjų autoriai per mėnesį turės įsteigti įmonę, kuriai bus suteiktas inkubavimo paslaugų krepšelis Šiaurės miestelio technologių parke.

Anketą rasite čia: http://idejubankas.mita.lt

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius