-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toksikos“ planuose – veiklos plėtra

Vienintelė šalyje pavojingąsias atliekas utilizuojanti bendrovė „Toksika“ šiuos metus baigia optimistiškai: uždirbtas pelnas, kurį planuojama investuoti veiklai tobulinti ir plėsti. Kiti metai žada „Toksikai“ dar vieną proveržį, ypač aktualų visai šaliai. Nuo gegužės 1 d. uždraudus į komunalinių atliekų sąvartynus vežti medicinines atliekas, tikėtina, jos bus deginamos moderniuose „Toksikos“ įrenginiuose.
Toksika
Toksika

„Džiugu, kad po užtrukusių diskusijų pagaliau priimtas visuomenei labai reikalingas sprendimas, įpareigojantis deginti medicinos atliekas. Esame pasirengę visiškai saugiai sudeginti jas pavojingųjų atliekų deginimo įrenginyje. Iki šiol jos buvo vežamos į sąvartynus, nesilaikant aplinkosaugos reikalavimų. Bet toks požiūris ir elgsena yra labai neatsakinga“, – sako „Toksikos“ valdybos pirmininkas Dangirutis Janušas.

Bendrovės valdybos pirmininkas 2017 metus įvardija kaip pakankamai gerus: deginimo įrenginys dirbo stabiliai, surinkta per 10 tūkst. tonų atliekų, iš jų apie 7,5 tonų saugiai sudeginta deginimo įrenginyje.

Partnerio nuotr./Arūnas Dirvinskas
Partnerio nuotr./Arūnas Dirvinskas

Anot bendrovės generalinio direktoriaus Arūno Dirvinsko, aplinkosaugos požiūriu 2017-ieji įmonei buvo pavyzdiniai: dūmai buvo valomi ypač efektyviai, įmonė net nepasiekė leistinų išmetimų normų. Dirbta su didele atsarga. Be aplinkosaugos, vienas pagrindinių bendrovės prioritetų buvo ir darbo sauga.

Bendrovės generalinis direktorius tai pat atkreipia dėmesį, kad „Toksika“ vienintelė Baltijos šalyse turi pavojingųjų atliekų deginimo įrenginį ir pavojingųjų atliekų šalinimo sąvartyną, o deginimo įrenginio galingumas leistų deginti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse susidarančias pavojingąsias atliekas.

„Nuolatinio monitoringo duomenimis, sunkiųjų metalo išmetimų normų neviršijome, o furanų ir dioksinų išmetimai buvo net 3,3 karto mažesni už Europos Sąjungoje nustatytas normas. Visi šie duomenys yra prieinami visuomenei, matomi mūsų interneto svetainėje“, – teigia A. Dirvinskas.

Jis taip pat džiaugiasi ne tik aplinkosaugos srities laimėjimais, bet ir ekonomine įmonės sėkme – šie metai buvo pelningi. Uždirbtus pinigus ketinama panaudoti investicijoms – atnaujinti techniką, padidinti atliekų tvarkymo barus, išplėsti atliekų priėmimo aikštelę.

Apie įmonės laimėjimus buvo kalbėta susitikime, į kurį pakviesti greta esančių gyvenviečių gyventojai, Seimo nariai – jiems surengta ekskursija, įvyko atviras dialogas, atsakyta į visus rūpimus klausimus.

Seimo narys Stasys Tumėnas teigė neabejojantis, kad „Toksika“ yra viena moderniausių pavojingųjų atliekų deginimo, saugojimo vietų. Jis taip pat pabrėžė, kad tai – vienintelė vieta Lietuvoje, kur galima saugiai naikinti ypač pavojingas medžiagas. Seimo narys Valerijus Simulik sakė įsitikinęs, kad „Toksikoje“ laikomasi visų reikalavimų – aplinka neteršiama, žmonėms nekenkiama. „Toksika“ įpareigota per parą keliolika kartų skelbti duomenis apie išmetamus teršalus. Juos tiesiogiai internetu stebi Ūkio ministerija, Aplinkos apsaugos departamentas.

Susitikime dalyvavęs greta esančios seniūnijos Sodo-Birutės gatvių seniūnaitis Arnoldas Venckus tvirtino, kad žmonės pradėjo labiau pasitikėti „Toksika“ – pasiskaito ataskaitas, pasitikrina internetu skelbiamus taršos duomenis.

„Dirbame skaidriai, nieko neslėpdami – tai mums padėjo įgyti bendruomenės pasitikėjimą. Stengsimės šį pasitikėjimą išlaikyti“, – sakė bendrovės generalinis direktorius A. Dirvinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius