TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

TOP 5 dviračio treniruokliai: efektyvių ir įtraukiančių treniruočių garantas

Dviračio treniruoklis – išskirtinis sporto įrenginys, skirtas sportui namuose ar patogioje aplinkoje. Dažnas klysta ir galvoja, kad dviratis treniruoklis ir dviračio treniruoklis yra vienas ir tas pats įrenginys. Tačiau, nors pavadinimai ir yra ko ne identiški, šie įrenginiai tikrai nėra vienodi. Jei standartinis dviratis treniruoklis imituoja dviratį ir leidžia minti į jį panašų įrenginį, dviračio treniruoklis yra specialus įrenginys, kuris leidžia treniruotėms naudoti savo dviratį. Taip yra todėl, kad dviratis yra montuojamas prie dviračio treniruoklio.
Dviratis
Dviratis / „Varle.lt“ nuotr.

Dažniausiai, dviračio treniruokliai yra naudojami namuose, namų sporto salėse ir suteikia galimybę efektyviai treniruotis, neišėjus iš namų. Dviračio treniruoklis garantuoja stabilų pagrindą jūsų dviračiui, o treniruodamiesi galite pasijausti lyg važiuotumėte iš tiesų, nors dviratis nei kiek nepasistumia iš vietos. Pastaraisiais metais, dviračio treniruokliai, savo populiarumu, šovė į viršų. Užkietėję dviratininkai, sportininkai bei tie, kurie siekia tikrai efektyvių ir rezultatyvių treniruočių renkasi būtent tokio tipo treniruoklius, o ne standartu laikomus modelius. Šių įrenginių populiarumas lemia ir tai, kad dviračio treniruoklių pasirinkimas rinkoje tikrai yra nemažas. Dėl šios priežasties, išsirinkti tinkamą modelį, o ypač tai darant pirmą kartą, gali būti ne taip paprasta kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tad, jei nežinote kokį dviračio treniruoklį pasirinkti – šis straipsnis kaip tik jums. Šiandien apžvelgsime TOP 5 dviračio treniruoklius Varlė.lt. Gal vienas iš modelių taps ir nauju jūsų treniruočių kompanionu?

Dviračio treniruoklių privalumai – kodėl šiuos įrenginius verta rinktis?

Dviračio treniruokliai šiomis dienomis tikrai sulaukia nemažai dėmesio. To priežastimi galime laikyti jų suteikiamus privalumus, kurių, iš tiesų, yra tikrai nemažai.

Pirmiausia, pasirinkdami dviračio treniruoklį galėsite mėgautis pasivažinėjimais, nepaisant oro sąlygų. Žiemą ar vasarą – toks treniruoklis leis sportuoti be jokių apribojimų. Ką jau kalbėti apie tai, kad šių treniruoklių suteikiamos važiavimo patirtys prilygsta tikram, natūraliam dviračio minimui. Na, o ir saugumo prasme, šie treniruokliai tikrai turi pranašumų. Mindami dviratį šio treniruoklio pagalba galėsite pamiršti ir apie manevravimą eisme.

Kaip ir minėjome anksčiau, dviračio treniruokliai suteikia tikrai realistiškas minimo patirtis. Kitaip nei dviračiai treniruokliai, kurie imituoja dviratį ir nesuteikia tokio realistiško jo minimo, dviračio treniruokliai leis mėgautis tikromis, realiomis minimo patirtimis. Tokiu būdu, bus garantuojamas ir patogumas, kadangi, treniruodamiesi minsite savo dviratį, prie kurio esate pripratę.

Būtina paminėti ir tai, kad dviračio treniruokliai garantuos tikslingas treniruotes ir suteiks pakankamai duomenų apie jas ir jų rezultatyvumą. Praktiškai visi dviračio treniruokliai leidžia nustatyti tikslų minimo intensyvumą, pasipriešinimą, įkalnės sukilimą. Dalis modelių taip pat turi ir integruotas minimo programas, kurios padeda sekti minimo greitį, sunaudotą energiją ir sudegintas kalorijas, padeda stebėti ir širdies pulsą. Taip galima dar tiksliau ir efektyviau sportuoti, o pasportavus ir išanalizuoti savo pasiekimus, progresą. Be to, dviračio treniruoklis gali tapti idealiu pasirinkimu ir profesionaliems sportininkams, dviračių sporto entuziastams. Jis padės efektyviai ir tiksliai pasiruošti varžyboms, kad asmeninius rekordus ir norimus rezultatus pavyktų pasiekti dar lengviau.

TOP 5 dviračio treniruokliai

Siekdami palengvinti pasirinkimo ir tinkamo dviračio treniruoklio išsirinkimo procesą, iš arčiau apžvelgsime 5 geriausius ir populiariausius įrenginius, šiais metais.

1. Tacx „NEO 2T Smart“

Pirmojoje TOP sąrašo vietoje – išmanusis „Tacx“ dviračio treniruoklis „NEO 2T Smart“. Tai dviračio treniruoklis, kuris garantuos optimalias treniruotes patalpose ir užtikrins puikias minimo patirtis. Jis pasižymi patobulinta konstrukcija, atnaujintais komponentais ir siūlo ne tik įtraukiančias minimo patirtis, bet ir platesnę treniruočių analizę, funkcionalumą. Būtina pabrėžti, kad šis dviračio treniruoklis užtikrins tikrai tylias treniruotes. Jis yra aprūpintas specialiais magnetais, kurie garantuoja veikimą be didelio triukšmo ar vibracijų. Na, o tai nekels diskomforto nei jums, nei aplinkiniams. Pasirinkdami šį dviračio treniruoklį, galėsite mėgautis ne tik tylesniu, bet ir patogesniu važiavimu. Šis „Tacx“ dviračio treniruoklis yra itin jautrus ir labai greitai reaguoja į pasikeitusį greitį ar nuolydį, suteikia galimybę judėti tiek į kairę, tiek į dešinę pusė, efektyviai prisitaiko prie kūno judėjimo – taip užtikrindamas patogų ir efektyvų minimą. Treniruotės ir pasivažinėjimai naudojant šį treniruoklį bus tikrai realistiški. Treniruoklis puikiai padeda imituoti realų važiavimą lauke, kadangi, pasižymi dinaminės inercijos funkcija, padedančia kontroliuoti masės inerciją, o taip pat, kompensuoja svorį, greitį, posvyrio kampą. Kai įrenginį prijungsite prie maitinimo šaltinio, jis net imituos nusileidimą nuo nuokalnės, o kelio pojūčio funkcija privers įrenginį vibruoti, kad būtų imituotas važiavimas skirtinga kelio danga. Tačiau, tai tikrai ne viskas, ką gali suteikti šis dviračio treniruoklis. Įrenginys analizuos kaip minate dviratį, jei susiesite jį su standartiniu ANT+ ryšiu ir „Edge“ programine įranga. Tuo tarpu, tikslūs ir nuoseklūs matavimai, kurių paklaida neviršija net 1%, leis stebėti savo rezultatus, treniruočių pažangą, be jokio kalibravimo. Galėsite matyti tikslų minimo greitį, galią ir kadenciją. Kadangi yra išmanus, šis treniruoklis palaiko galimybę naudotis Bluetooth ryšiu, ANT+ FE-C protokolu, o tai leidžia treniruojantis naudoti įvairias populiarias treniruočių programas. „NEO 2T Smart“ veiks ir leis treniruotis net jei jo neprijunksite prie maitinimo šaltinio. Tokiu būdu, galėsite mėgautis važiavimu lygiu keliu, o kuo greičiau minsite, tuo didesnis bus pasipriešinimas. Tvirta jo konstrukcija užtikrins pakankamai galios minant net mažu greičiu, kad būtų suteikiamas realaus minimo jausmas. Dėka 32 integruotų neodimio magnetų, treniruoklis suteiks didesnę galią ir stabdymo jėgą, o taip pat, maksimalų stabilumą, net minant itin greitai. O kur dar galimybę važiuoti nuolydžiais iki 25%, pasirinkti tinkamą treniruočių programą, prijungti prie treniruoklio išorinius įrenginius, naudotis treniruočių planais, kurie yra pritaikyti pagal jūsų fizinio pasirengimo lygį. Tai treniruoklis, kuris garantuos efektyvias, rezultatyvias, o svarbiausia – įtraukiančias ir realistiškas treniruotes.

2. Tacx „FLUX 2“

Dar vienas puikus pasirinkimas – „Tacx“ dviračio treniruoklis „FLUX 2“. Tai išmanusis dviračio treniruoklis, kuris pasižymi patobulinta važiavimo imitacija, tikslesniu galios matavimu, paklaida neviršija 2,50%, ir garantuoja efektyvias, įtraukiančias bei smagias treniruotes tiesiog jūsų namuose. Treniruoklis leis važiuoti itin smarkiai, kadangi, yra pritaikytas net ir intensyviam sprintui iki 2000 vatų galios. Taip pat, jis leis prakaitą išlieti minant į įkalnes, kurių nuolydis gali siekti iki 16%. Kadangi, yra itin tikslus, visais važiavimo rezultatais galėsite tikrai pasikliauti, o ir skirtingos programos leis dar labiau įsitraukti į minimo procesą. Kaip ir anksčiau aptartas „Tacx“ dviračio treniruoklis, šis modelis veikia labai tyliai, todėl, ramios ir niekam netrukdančios treniruotės bus garantuotos. Mindami ne tik negirdėsite triukšmo, bet ir nejausite vibracijos. Kaip teigia pats gamintojas, šis modelis yra vienas iš tyliausių dviračių treniruoklių, turinčių smagratį. Pasirinkdami šį dviračio treniruoklį, galėsite būti tikri dėl jo stabilumo ir tvirtumo. Jo konstrukcija yra puikiai subalansuota, o kadangi, jis dar turi ir tikrai didelį pagrindo plotą, net mindami itin intensyviai galėsite jaustis saugiai ir stabiliai. Tuo tarpu, sunkus šio dviračio treniruoklio smagratis leis įsijausti į tikroviškas važiavimo patirtis, kadangi, suteikia tikrai didelį jautrumą. Galėsite nesibaiminti ir dėl šio treniruoklio suderinimo, kadangi, komplekte rasite ir papildomus ašies adapterius. Būtina paminėti ir tai, kad šis išmanus dviračio treniruoklis palaiko Bluetooth ryšį, ANT+ FE-C ryšio protokolą, o tai leidžia jį lengvai suderinti ir su įvairiomis treniruočių programomis. Galimybė „FLUX 2“ treniruoklį naudoti autonominiu režimus leis mėgautis tikrai efektyviais pasivažinėjimais, primenančiais realius važiavimus lygiu keliu. Šis modelis suteikia galimybe naudotis „Tacx“ treniruočių programine įranga, specialiais treniruočių planais, sukurtais pagal jūsų fizines galimybes. Taip pat, treniruoklis gali būti prijungiamas prie kelių skirtingų įrenginių, vienu metu. Tad, jį galėsite naudoti ir su dviračių kompiuteriais.

3. Tacx „FLUX S“

„Tacx“ prekės ženklą tikrai galime laikyti vienu iš dviračio treniruoklių rinkos lyderių. Tad, trečiojoje šio TOP sąrašo vietoje ir dar vienas „Tacx“ treniruoklis – „FLUX S“ modelis. Jei norite dviračio treniruoklio su tiesiogine pavara – šis modelis yra tai, ko jums reikia. Itin tikslus, neviršijantis 3% paklaidos, šis „Tacx“ dviračio treniruoklis garantuos ir nuoseklius, patikimus treniruočių matavimus. Minsite ne tik tiksliai, bet galingai, kadangi, šis treniruoklis stabilumą išlaikys net pasiekus maksimalią 1500 vatų galią. Jis taip pat suteikia galimybė važiuoti įkalnėmis iki 10%, o kadangi, turi ir sunkų smagratį, važiavimo patirtys bus tikrai realistiškos. Tylus treniruoklio veikimas neblaškys ir nekels diskomforto nei jums, nei aplinkiniams, o galimybė jį naudoti autonominiu režimu leis mėgautis paprastais pasivažinėjimais, kurie visiškai primins važiavimą lauke, lygiu keliu. Kaip ir kiti, anksčiau aptarti „Tacx“ dviračio treniruokliai, šis modelis yra išmanus, palaiko ne tik Bluetooth, bet ir ANT+ FE-C ryšio protokolus, suteikia galimybę prie jo prijungti išorinius įrenginius, naudotis programine įranga, treniruočių planais ir programomis. Galbūt jis ir nėra pats galingiausias ar pažangiausias, tačiau, šis dviračio treniruoklis tikrai yra vertas dėmesio ir investicijų.

4. Wahoo „KICKR MOVE“

Tikrai puikiu ir praktišku pasirinkimu gali tapti „Wahoo“ prekės ženklo dviračio treniruoklis – „KICKR MOVE“. „Wahoo“ prekės ženklas šioje rinkoje taip pat yra labai gerai žinomas. Na, o modelis „KICKR MOVE“ tikrai gali tapti geru pasirinkimu. Tai dviračio treniruoklis, kuris garantuos visiškai kitokius važiavimo pojūčius. Tai įrenginys, kuris yra papildytas dviejų ašių judėjimo ir „KICKR“ smagračio technologija, kurių dėka, prie treniruoklio prijungtas dviratis gali judėti laisvai ir efektyviai. Galime drąsiai teigti, kad šis „Wahoo“ dviračio treniruoklis užtikrins įtraukiančias, patogias ir tikroviškas minimo patirtis, tiesiog jūsų namuose. Be kitą ko, treniruotės bus ir labai tikroviškos, kadangi, judant jums – judės ir treniruoklis. Na, o jei norėsite visiško stabilumo, „KICKR MOVE“ leis pasirinkti režimą, kuris neleis treniruokliui judėti ir išlaikys jį vietoje. Naudinga paminėti ir tai, kad šis „Wahoo“ treniruoklis naudoja „ERG Easy Ramp“ technologiją, kurios dėka sustabdytą treniruotę palaipsniui galėsite tęsti, be būtinybės iš karto smarkiai minti. Kadangi, yra išmanus, šis dviračio treniruoklis suteikia prieigą ne tik prie Bluetooth ryšio, bet ir leidžia prisijungti prie WiFi, palaiko ANT+, ANT+ FE-C protokolus. Tai leidžia prie treniruoklio prijungti išorinius įrenginius, naudoti programas ir taip lengviau sekti savo rezultatus ir valdyti treniruotes. Šis modelis palaiko ir „Wahoo X“ bandomąją versiją, kuri leidžia naudotis dvejomis, unikaliomis programėlėmis, dar labiau įtraukiantiems važiavimams. Šis dviračių treniruoklis tikrai yra tvirtas ir ilgaamžis, tad, garantuos tikrai daug ir efektyvių treniruočių.

5. Wahoo „KICKR“

Paskutinis, bet tikrai ne pats prasčiausias dviračio treniruoklis šiame TOP sąraše – „Wahoo“ modelis „KICKR“. Išmanus, WiFI ryšį palaikantis ir efektyvias treniruotes garantuojantis „KICKR“ dviračio treniruoklis taps puikiu pasirinkimu, jei vertina aukštą kokybę, stabilumą ir rezultatyvias treniruotes. Šis modelis leis intensyviau paprakaituoti, kylant į įkalnes, kurių nuolydis gali siekti iki 20%, o taip pat, suintensyvinti važiavimą padės net iki 2200 vatų pasipriešinimo galia. Būtina pabrėžti, kad šios galios tikslumas siekia iki 1%! Tai reiškia, kad minti galėsite tikrai intensyviai. Na, o treniruotės bus ne tik efektyvios, bet ir realistiškos. Didele inercija pasižymintis treniruoklio smagratis ir specialios „AXIS“ kojelės garantuos realistiškiausias važiavimo patirtis. Šios kojelės yra pritaikomos, amortizuojančios ir geba reaguoti į dviratininko kūno, minimo greičio pokyčius. Tokiu būdu, mindamas žmogus gali judėti į šonus, tarsi iš tiesų mintų lauke. Kaip ir minėjome anksčiau, šis modelis suteikia galimybę prisijungti prie Wifi, palaiko Bluetooth ryšį. Tai reiškia, kad treniruoklį galėsite sujungti su išmaniu telefonu, kompiuteriu ar dviračio kompiuteriu. Taip pat, tai leis ir reguliuoti minimo pasipriešinimą, maršrutus ir kitas ypatybes. Žinoma, tokios prisijungimo galimybės leis naudotis ir „Wahoo X“ programėlėmis, suteiks galimybę stebėti savo pasiekimus ir rezultatus.

Suteikite savo treniruotėms realistiškumo, paverskite jas efektyvesnėmis ir labiau įtraukiančiomis pasirinkdami tinkamą ir kokybišką dviračio treniruoklį. Visus TOP sąraše aptartus ir daugybę kitų dviračio treniruoklių galite rasti ir Varle.lt internetiniame prekybos centre. Čia visada žemos kainos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius