Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trispalves apyrankes su gimnazistais pynė ir Kauno „Žalgirio“ kapitonas

Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama pilietinė iniciatyva ,,Lietuvai ir man“ artėja prie kulminacijos – 25-ojo Lietuvos Nepriklausomybės jubiliejaus. Ta proga visi Lietuvos piliečiai yra kviečiami suskubti iki kovo 10 d. pinti trispalves apyrankes – vieną sau, o kitą – dovanų Lietuvai, simbolizuojančią padėką bei pagarbą savo nepriklausomai šaliai. Iniciatyvos organizatoriai net neabejoja, kad vieningiems Lietuvos piliečiams pavyks nupinti 250 tūkst. draugystės apyrankių, kurios užpildys specialiai šiai progai sukurtą ir kasdien vis gausiau puošiamą Gediminaičių stulpų konstrukciją Nacionalinėje dailės galerijoje.
Trispalves apyrankes su gimnazistais pynė ir Kauno ,,Žalgirio“ kapitonas
Trispalves apyrankes su gimnazistais pynė ir Kauno ,,Žalgirio“ kapitonas
Temos: 1 Lietuva

Prie šio kilnaus tikslo prisideda ir vienas iš akcijos ,,Lietuvai ir man“ ambasadorių – Kauno ,,Žalgirio“ krepšinio klubo kapitonas Paulius Jankūnas. Norėdamas prisidėti prie idėjos netradiciškai paminėti Lietuvos gimtadienį, jis aplankė VDU „Rasos“ gimnaziją gimtajame Kaune. Susitikimo su gimnazistais metu krepšininkas kalbėjosi apie tai, kodėl svarbu mylėti ir garsinti savo kraštą, ir kodėl pats prisijungė prie akcijos ,,Lietuvai ir man“.

,,Man yra didelė ir neapsakoma garbė atstovauti Lietuvai tiek žaidžiant Kauno „Žalgiryje“, tiek nacionalinėje rinktinėje. Didžiuojuosi, kad turime laisvą šalį ir kviečiu ją mylėti, saugoti ir gerbti. Gera būti namuose, kalbėti lietuviškai, laisvai mąstyti ir nebijoti reikšti savo mintis. Sveikinu visus su jubiliejinėmis Nepriklausomybės atkūrimo metinėmis!“ – kalbėjo vienas iš akcijos ambasadorių, seniausio ir daugiausia titulų pelniusio krepšinio klubo Lietuvoje lyderis P. Jankūnas.

Penktadienį ant specialiai akcijai sukurtos Gediminaičių stulpų konstrukcijos buvo užrišta šimtas tūkstantoji trispalvė draugystės apyrankė – tai pusiaukelė link tikslo, tad prie akcijos prisijungusios mokyklos ir kitos organizacijos skuba nupinti savąsias apyrankes. Su gimnazistais bendravęs dviejų metrų ūgio krepšininkas džiaugėsi, kad visiems būreliuose po tris pavyko nupinti daugiau kaip pusšimtį draugystę, vienybę ir Lietuvą simbolizuojančių apyrankių ir tuo, kad galėjo bent trumpam sugrįžti į savo kadaise lankytą mokyklą.

Nenuginčijamai populiariosios Lietuvoje sporto šakos atstovas ir vienas iš aktyviausių akcijos ,,Lietuvai ir man“ ambasadorių P. Jankūnas žino, kas yra vienybė ir nuoširdus meilės jausmas savo gimtajai šaliai. Per kiekvienas rungtynes arba čempionatus krepšininkai yra labai palaikomi savo sirgalių – lietuvių, kurių lūpose netyli žodis – ,,Lietuva!“. Lygiai taip pat kviečiame visus neabejingus Lietuvos piliečius palaikyti akciją ,,Lietuvai ir man“ ir apsilankyti svetainėje www.lietuvaiirman.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius