-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turto vertinimas – nešališkai ir profesionaliai

UAB „Marleksa“ – nekilnojamo, kilnojamo turtų ir verslo vertinimus atliekanti įmonė. Griežtais profesiniais standartais paremtos paslaugos, ilgametė darbo patirtis, aukšta darbuotojų kvalifikacija, žinios ir profesionalumas leidžia teikti kokybiškas paslaugas.
Nekilnojamas turtas
Nekilnojamas turtas / 123rf.com nuotr.

Nepriklausomi turto vertintojai dirba Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune, o konsultacijas teikia ne tik atvykus į biurus, bet ir telefonu ar elektroniniu paštu. Vertinant bet kokį turtą yra būtina atsižvelgti į tam tikrus kriterijus, veiksnius, kurie nulemia vieno ar kito objekto apskaičiavimo atvejį. UAB „Marleksa“ teikia trijų pagrindinių turto vertinimo grupių paslaugas: nekilnojamo, kilnojamo ir verslo bei įmonių akcijų turto vertinimą. Plačiau apžvelkime kiekvieną jų.

Nekilnojamo turto vertinimą sudaro pastatų, žemės bei inžinerinių tinklų vertinimas. Pastatai – tai butai, namai, komercinės, administracinės patalpos, inžineriniai pastatai. Žemės vertinimą sudaro sklypai ir miškai. Inžineriniai tinklai – tai elektros perdavimo, vandentiekio, šilumos bei dujų tinklai. Nekilnojamo turto vertė dažniausiai priklauso nuo tokių veiksnių kaip ekonominė šalies situacija, esami gyventojai, kaimynystė, pasikeitęs statusas, valdžios institucijos, netoliese esantys strateginės vertės objektai ir pan. Nepriklausomi turto vertintojai, atsižvelgdami į šiuos ir dar daugiau veiksnių, objektyviai įvertina turtą, savo profesionaliu darbu pelnydami klientų pasitikėjimą.

Kilnojamą turtą apima tokios sritys kaip transporto priemonės, įrengimai, statybinė technika, elektros linijos, įvairios katilinės, miško, sodų, žemės ūkio produkcija, gyvuliai, paukščiai, žuvys bei kitas ilgalaikis arba trumpalaikis turtas. Transporto priemonių kategoriją sudaro visi lengvieji krovininiai, komerciniai automobiliai, motociklai ir pan. Miško, sodų ir žemės ūkio produkcijos kategorijai priskiriami įvairūs vaisiai, mediena. Na, o dažniausiai pasitaikanti kilnojamo turto vertinimo paslauga – automobilio vertės nustatymas, kurio prireikia tiek parduodantiems, tiek norintiems įsigyti automobilį. Visų transporto priemonių vertinimo paslaugas gali sudaryti: likutinės vertės nustatymas, rinkos vertės nustatymas, taip pat žalos skaičiavimas po autoįvykio, muitinės vertės nustatymas ir kiti galimi atvejai. Už priimtiną kainą turtą įvertinantys UAB „Marleksa“ darbuotojai yra pasirengę suteikti kokybišką paslaugą už priimtiną kainą.

Vertinant verslą, akcijas yra svarbu atsižvelgti į šališkumą, o patį verslo vertinimą sudaro įmonės turto vertinimas bei nematerialaus turto vertinimas. Kas apima šias dvi turto sritis? Nematerialus turtas – tai tokių įsipareigojimų kaip įmonei suteiktos paskolos, indėliai, kreditai, rezerviniai fondai įvertinimas. Taip pat norint tinkamai įvertinti įmonės akcijas būtina išnagrinėti įmonės kaip prekės ženklo galimybes, potencialą, leidimus ir kitus panašius faktorius. Dažniausiai skiriami įmonės vertinimo atvejai yra trys: įmonės pardavimas ir pirkimas, investicijos, įmonės reorganizavimo procesas. Šiuo atveju vertinimas yra atliekamas tiek įmonės skaidymo, tiek sujungimo atveju. Atlikus vertinimą visuomet yra pateikiama speciali ataskaita. Perkant arba parduodant įmonę, toks vertinimas tampa naudingas ir ypač aktualus derybose, jis tampa verslo įsigijimo ir pardavimo galimybių indikatoriumi. Vertinant įmonės akcijas, potencialus investuotojas gali lengviau suprasti ir suvokti, kokią galimą grąžą jis gali gauti, apsvarstyti, ar įmonė turi potencialo, lengviau suvokia dabartinę įmonės būklę. Visi šie veiksniai palengvina tolimesnį apsisprendimą dėl įmonės akcijų įsigijimo.

Verslo arba įmonės vertinimą sudaro šios sritys: įmonės vertinimas įsigijimui, pardavimo, sujungimo, restruktūrizavimo, reorganizavimo atveju, įmonės akcijų vertinimas nepiniginiam įnašui, prekinio ženklo, patentų vertinimas bei akcijų vertinimas kitais neišvardintais atvejais. Įmonei restruktūrizavimo dažniausiai prireikia turint finansinių sunkumų. Tokiu atveju yra atkuriamas įmonės mokumas ir išvengiama jos bankroto. Tuomet įmonei negali būti iškelta bankroto byla, stabdomi palūkanų skaičiavimai. Dera paminėti, kad restruktūrizacija negalima tokioms įstaigoms kaip bankai, fondai, investicinės bendrijos, kredito unijos ir pan. Įmonės reorganizavimo procesas – tai jos pabaiga, tačiau be likvidavimo procedūros. Reorganizavimas atliekamas tiek jungimo, tiek skaidymo būdais. Įmonių restruktūrizavimą, reorganizavimą ir kitus procesus reglamentuoja LR įstatymai.

Taigi, norint, kad būtų tinkamai įvertintas jūsų turimos įmonės turtas, akcijos, kilnojamas arba nekilnojamas turtai, būtina pasirinkti nešališkai, profesionaliai ir kokybiškai dirbančią įmonę. Turėdami bet kokių klausimų turto vertinimo klausimais, asmenys gali paskambinti tinklapyje nurodytais telefono numeriais ar kreiptis elektroniniu paštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius