Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tyrimas: Inovacijų agentūros paslaugomis ateityje svarstytų pasinaudoti 67 proc. Vidurio ir Vakarų Lietuvos įmonių

Du trečdaliai (67 proc.) ne Vilniaus apskrityje registruotų labai mažų, mažų ir vidutinių Lietuvos įmonių svarstytų ateityje pasinaudoti Inovacijų agentūros paslaugomis. Iš jų verslui aktualiausios yra finansavimo paslaugos, kurių ateityje galėtų prireikti 66 proc. įmonių. Tai atskleidė tyrimų bendrovės „Rait“ atliktos potencialių Inovacijos agentūros klientų apklausos duomenys.
 Inovacijų agentūra
Inovacijų agentūra / Inovacijų agentūros nuotr,

41 proc. apklaustų įmonių potencialiai siektų gauti verslumo skatinimo, o 28 proc. – inovacijų skatinimo paslaugas. Mažesnei daliai įmonių aktualios startuolių ir greitai augančių inovatyvių verslų skatinimo (13 proc.) bei eksporto ir tarptautinės plėtros skatinimo (13 proc.) paslaugos.

„Profesionalias į verslo augimą orientuotas paslaugas siekia gauti vis daugiau Lietuvos įmonių. Tai yra teigiama tendencija, nes šiuolaikinėje verslo aplinkoje ekspertinės žinios tampa būtinu resursu norint tikėtis sėkmės. Lietuvoje turime išties nemažai drąsių ir sumanių verslininkų, o tinkamai išnaudodami visas prieinamas verslo konsultavimo ir paramos priemones jie turi didesnes galimybes įgyvendinti savo idėjas, užtikrinti tvarų verslo augimą ir konkuruoti ne tik vietinėje, bet ir tarptautinėje rinkoje“, – sako Inovacijų agentūros Kliento patirčių valdymo skyriaus vadovė Jolanta Miloš.

 Inovacijų agentūros nuotr,/Jolanta Miloš
Inovacijų agentūros nuotr,/Jolanta Miloš

Nors daugiausiai įmonių ateityje siektų pasinaudoti Inovacijų agentūros teikiamomis finansavimo paslaugomis, žinomiausios yra verslumo skatinimo paslaugos. Jas žino 66 proc. apklausos respondentų. Apie teikiamas finansavimo paslaugas yra girdėję 61 proc. apklaustų įmonių atstovų.

Dar 57 proc. apklausos dalyvių yra žinomos Inovacijų agentūros teikiamos startuolių ir greitai augančių inovatyvių verslų skatinimo paslaugos. Mažiau nei pusė apklausos dalyvių žino inovacijų skatinimo (43 proc.) ir eksporto bei tarptautinės plėtros skatinimo (42 proc.) paslaugas.

Ne sostinės regione registruotų labai mažų, mažų ir vidutinių Lietuvos įmonių, kurios iki šiol nėra pasinaudojusios Inovacijų agentūros paslaugomis, apklausą tyrimų bendrovė „Rait“ atliko praėjusių metų gruodį. Iš viso telefonu apklausti 200 įmonių atstovai, iš kurių didžioji dalis yra verslo vadovai ir/ar savininkai.

Inovacijų agentūra teikia įvairaus pobūdžio ekspertines paslaugas ir pagalbą galvojantiems apie verslą, jį kuriantiems ar auginantiems, o taip pat brandžioms įmonėms. Šios paslaugos apima nuo mokymų ir informacinių renginių organizavimo iki praktinės pagalbos ir specifinių finansinės paramos priemonių kūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius