Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždarbis iš namų: papildomos veiklos idėjos versliam jaunimui

Pasaulinės pandemijos laikais vis daugiau įvairaus amžiaus žmonių save atranda dar neišbandytose, naujose verslo sferose.
Monetos
Monetos / Stevepb / Pixabay.com nuotr.

Ši nauja tendencija stipriausiai paveikė jaunąją kartą, dažnai vadinamą tiesiog „Z” karta. Jauni, verslūs žmonės nebemato prasmės investuoti savo laiko vykstant į biurą ar iš jo.
Be to, dauguma „jaunų” profesijų gali būti pilnai išpildomos žmogui dirbant iš namų. Šiame straipsnyje rasite idėjas, kurios bus aktualios tiek studentams, tiek versliam dirbančiam jaunimui.
Čia atrasite penkias skirtingų veiklų idėjas, padėsiančias užsidirbti daugiau, o ateityje – galbūt netgi įkurti nuosavą verslą.

Laisvai samdomo rašytojo darbas

Jeigu domitės literatūra ir pomėgis rašyti jums nėra svetimas, galite tapti laisvai samdomu rašytoju. Dirbantiems šio pobūdžio darbą visuomet pravers mokėti daugiau kalbų, ypač – anglų.

Kiek užsidirbsite iš šios papildomos veiklos, priklauso nuo jūsų pačių. Tai gali būti papildomas pajamų šaltinis arba nuolatinis darbas – viskas priklausys nuo to, su kiek projektų dirbsite vienu metu.
Kuo daugiau patirties sukaupsite, tuo didesnius įkainius galėsite pasiūlyti savo būsimiems klientams.

Norėdami rasti projektų laisvai samdomo rašytojo darbui, pasidairykite įvairiose laisvai samdomų darbuotojų svetainėse bei specializuotose „Facebook” grupėse, skirtose tokio pobūdžio darbo skelbimams.

Socialinių tinklų ekspertas

Įsibėgėjus internetinio verslo rinkai socialinių tinklų ekspertai tampa vis paklausesni. Didelę įtaką šiam rinkos pokyčiui turėjo pasaulinė pandemija.
Dauguma fizinių parduotuvių bei kitų verslų buvo priversti persikelti į internetinę erdvę. Dalis šių verslų niekuomet nedirbo su internetine prekyba ar socialinių medijų reklama, kuri reikalinga prekinio ženklo augimui bei lankytojų srauto internetinėje svetainėje didinimui.

Jeigu kol kas neturite nieko bendro su socialinių tinklų išmanymu ar turinio kūrimu, internete rasite galybę naudingų bei efektyvių kursų, padėsiančių įgyti patirties bei susikrauti reikiamų žinių bagažą.

Ilgalaikės investicijos į kriptovaliutą

Vienas iš efektyvių būdų papildomai užsidirbti ​​– pasyvių pajamų šaltinio sukūrimas. Tokio pobūdžio pajamos reikalauja investicijų bei suvokimo, kad investuojant į kriptovaliutas ar kitas investicines sritis visuomet yra tam tikra rizikos galimybė.

Tokiose internetinėse platformose kaip „Kriptomat” rasite visą reikalingą informaciją, kaip įsigyti, saugoti ar parduoti tam tikrą kriptovaliutą, įskaitant tokias populiarias skaitmenines valiutas kaip „Bitcoin”, „Ethereum”, „Ripple” ir „Litecoin”.

Viskas, ką reikia padaryti norint pradėti naudotis šia platforma, tai susikurti paskyrą. Pasisekimui investuojant į kriptovaliutas visuomet būtinas domėtis rinkos pokyčiais, tačiau jei tai pirmas kartas, kuomet susiduriate su šia investavimo forma, daug informacijos rasite pačiame tiklalapyje.

Nuomonės formuotojas

Nors makro (didelės apimties) nuomonės formuotojo karjera gali pasirodyti sunkiai pasiekiama, neverta nuleisti rankų – šiuo metu mikro (mažos apimties) nišiniai nuomonės formuotojai yra kur kas paklausesni.

Jums tereikia pasirinkti specifinę nišą, kurios ekspertu norite tapti, ir maksimaliai į ją susikoncentruoti. Pasidomėkite, kas šiuo metu populiariausia ir susilaukia daugiausia dėmesio socialinių tinklų kanaluose. Tai gali būti bet kas, pradedant kosmetikos produktais ir baigiant sportu ar nekilnojamo turto nuoma.

Taip pat turėsite pasirinkti, kuri iš socialinių tinklų platformų taps pagrindine jūsų darbo platforma. Priklausomai nuo to pasidomėkite, į kokius savo specifinės nišos faktorius turėtumėte susikoncentruoti, kad pritrauktumėte daugiau dėmesio.

Virtualaus asistento darbas

Jeigu nesijaučiate itin savimi pasitikintys, kadangi niekuomet neturėjote patirties nei vienoje iš išvardintų sričių, bet vis vien norite įgyti papildomos patirties ir užsidirbti, visuomet galite išbandyti virtualaus asistento darbą.

Tokiu būdu turėsite puikų šansą įgyti reikiamos patirties jus dominančioje verslo nišose. Virtualaus asistento darbas susideda iš įvairiausio tipo užduočių, tokių kaip duomenų suvedimas ar elektroninės parduotuvės priežiūra.
Kokio pobūdžio užduotis jums teks atlikti kasdien, stipriai priklausys nuo projektų bei įmonių, su kuriomis apsispręsite bendradarbiauti. Jei puikiai pasirodysite šiame darbe, neatmeskite ir paaukštinimo galimybės bei šanso dirbti su tam tikra kompanija pilnu etatu ateityje.

Pabaigai:

Kad ir kurią papildomo uždarbio formą pasirinksite, svarbu nepamiršti, kad kiekviena iš jų pareikalaus laiko, žinių gilinimo bei motyvacijos nuolat augti ir tobulėti.

Kita vertus, visapusis savęs investavimas į tobulėjimą visuomet atsiperka su kaupu. Kuo aukštesnio lygio profesionalu tampate – tuo geresnė tampa jūsų gyvenimo kokybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius