-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų technologinio raštingumo iniciatyva apdovanota ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“

Vasario 16-ąją, minint valstybės atkūrimo 101-uosius metus, Prezidentė įteikė valstybinius apdovanojimus 39 Lietuvos ir užsienio valstybių piliečių. Ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Dalia Grybauskaitė pagerbė ir vienintelės Lietuvoje nemokamos kūrybinių technologijų akademijos „Sourcery for kids“ iniciatorių Viktorą Gurgždį.
Dalia Grybauskaitė ir Viktoras Gurgždys
Dalia Grybauskaitė ir Viktoras Gurgždys / R. Dačkaus nuotr.

„Sourcery for Kids“ – pirmoji ir vienintelė Lietuvoje pakvietusi 7-12 m. vaikus nemokamai mokytis kūrybinių technologijų ir atrasti programavimo pasaulį. Ilgalaikė iniciatyva siekia, kad technologinis raštingumas būtų kuo plačiau prieinamas šalies vaikams, ypač, regionuose bei vaikams, kurie patiria socialinę atskirtį.

JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“ įsteigta akademija užtikrina prasmingą užimtumą šimtams šalies vaikų ir siekia spręsti IT specialistų trūkumo problemą. Vienas šios iniciatyvos tikslų – per 10 metų Lietuvoje dešimteriopai padidinti studijuojančiųjų šios srities mokslus skaičių.

Devbridge group nuotr./Prezidentės vizitas „Sourcery for Kids“
Devbridge group nuotr./Prezidentės vizitas „Sourcery for Kids“

Tokie tikslai gavo reikšmingą valstybės vadovės palaikymą dar metų vidury, kai birželio 1 d., Dalia Grybauskaitė apsilankė akademijoje ir paskelbė „Sourcery for Kids“ prisijungimą prie Prezidentės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą”.

Tuomet iniciatyvą ir mažuosius technologijų kūrėjus sveikinusi D.Grybauskaitė akcentavo įmonės, ir jos padalinio Lietuvoje vadovo V.Gurgždžio, skleidžiamą socialinę atsakomybę.

„Labai džiaugiuosi, kad privatus verslas, šie, jauni žmonės, kurie patys turi mažus vaikus, supranta, ką jiems reiškia turėti galimybę mokytis programavimo, naujų instrumentų, kaip pažinti gyvenimą ir kaip jį kurti, imasi tokių iniciatyvų. Džiaugiuosi, kad jūs prisijungėte prie mano inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą“. Esate naujojo verslo, vakarietiško, su skaidrios kultūros patirtimi, dalis, todėl ir labai džiaugiuosi, ir labai palaikau“, – iniciatyvą sveikino Jos Ekscelencija.

Devbridge group nuotr./Prezidentės vizitas „Sourcery for Kids“
Devbridge group nuotr./Prezidentės vizitas „Sourcery for Kids“

Atsiimdamas valstybinį apdovanojimą, „Sourcery for kids“ iniciatorius paskelbė, kad šiemet prie 416 besimokančių vaikų prisijungė dar 100 naujokų: akademija išaugo ir išsiplėtė į du naujus Lietuvos miestus – Alytų ir Pasvalį.

„Nuolat investuojame į šią iniciatyvą ir ieškome būdų, kaip ją auginti. Mūsų siekis – nukreipti vaikus tinkama linkme ir parodyti, kad „ekrano laikas“ gali būti panaudotas kūrybai, ne tik vartojimui, žaidimams. Tikiu, kad Prezidentė savo autoritetu paskatins taip reikiamą pokytį, įkvėps tėvelius ir vaikus atrasti technologijas, kaip priemonę kurti saugią ir klestinčią Lietuvą“, – kalbėjo V.Gurgždys.

Devbridge group nuotr./Prezidentės vizitas „Sourcery for Kids“
Devbridge group nuotr./Prezidentės vizitas „Sourcery for Kids“

Šia iniciatyva siekiama sklaidyti nusistovėjusius stereotipus ir mitus, esą programavimas yra labai sudėtingas ar tik „berniukų reikalas“. „Sourcery for Kids“ yra atviras visiems smalsiems vaikams. Užsiėmimai vyksta visais mokslo metų šeštadieniais, išskyrus šventes ir vasaros atostogas. Jų metu, dvi akademines valandas vaikai dirba grupėse, sudarytose iš 7-9 savo bendraamžių.

Akademija įkurta 2017 m., kuomet pakvietė pirmuosius 200 vaikų mokytis Kaune ir Šakiuose. Šiuo tikslu, „Devbridge Group“ investavo 50 000 Eur. 2018 m. kovą ji išaugo dvigubai ir išsiplėtė į regionus, prie iniciatyvos prisijungus Kazickų Šeimos Fondui, taip pat, su 50 000 Eur investicija. Partnerystės dėka, akademijoje pradėjo mokytis net 416 vaikų, penkiuose šalies miestuose: Kaune, Šakiuose, Raseiniuose, Plungėje ir Klaipėdoje. Šiemet, „Devbridge Group“ investavus papildomus 30 000 Eur, prie programos prisijungė Alytus ir Pasvalys, akademija išaugo dar 100 vaikų.

„Devbridge Group” – JAV programavimo paslaugų įmonė, kurios centrinė būstinė yra Čikagoje. Tarptautinę įmonės komandą sudaro virš 450 darbuotojų. Jie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Londono, Kauno ir Vilniaus padaliniuose. Įmonės klientai – „Fortune 1000“ sąrašo įmonės, pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Grainger“, CIBC, „Morningstar“, „Fitch“, „Encore“, „Louis Dreyfus“, „John Deere“ ir kt.

Lietuvoje „Devbridge Group” aktyviai investuoja į IT švietimą: vykdo tris skirtingas nemokamas „Sourcery“ akademijas jauniesiems IT talentams (programuotojams, testuotojams, Front-End) ir akademiją 7-12 m. vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius