TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Verslininkai turėtų suklusti – siūlo įrengti įkrovimo stoteles nemokamai

Pasaulinė elektromobilių įkrovimo stotelių plėtra neaplenkė ir Lietuvos. Per paskutinius penkerius metus jų kiekis mūsų šalyje išaugo dešimtis kartų. Kiekvienais metais Lietuvoje įrengiama vis daugiau naujų elektromobilių įkrovimo stotelių. Šiuo metu šalyje veikia 878 įkrovimo stotelės bei 1475 viešosios ir pusiau viešosios įkrovimo prieigos.
Verslininkai turėtų suklusti – siūlo įrengti įkrovimo stoteles nemokamai
Verslininkai turėtų suklusti – siūlo įrengti įkrovimo stoteles nemokamai / „Eldrive“ nuotr.

Kaip teigia vieno didžiausių elektromobilių įkrovimų tinklo „Eldrive“ Lietuvoje vadovas Tomas Tamašauskas, proveržis vyksta, tačiau mūsų laukia dar ilgas kelias.

„Eldrive“ įmonės misija – sukurti tinkamas sąlygas elektromobilumo vystymuisi, todėl labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje elektromobiliams skirtų įkrovimo vietų skaičius sparčiai didėja ir „Eldrive“ gali prie to prisidėti“, – sako T.Tamašauskas.

„Eldrive“ nuotr./Tomas Tamašauskas
„Eldrive“ nuotr./Tomas Tamašauskas

„Eldrive“ Lietuva vadovas pasakoja, kad dabar vienas pagrindinių bendrovės tikslų – nacionalinis įkrovimo stotelių tinklas: „Per ateinančius kelerius metus turėsime įkrovimo vietas visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir keliuose tarp šių miestų. Svarbiausiuose valstybinės reikšmės keliuose statysime unikalius projektus, kuriuose bus didelis kiekis didelės galios įkrovimo taškų. Norime, jog keliauti elektromobiliu Lietuvoje būtų paprasta, patogu ir pigu.“

„Eldrive“ nuotr./Verslininkai turėtų suklusti – siūlo įrengti įkrovimo stoteles nemokamai
„Eldrive“ nuotr./Verslininkai turėtų suklusti – siūlo įrengti įkrovimo stoteles nemokamai

Nauda verslui

„Eldrive“ bendrovės verslo plėtros vadovas Paulius Jankauskas pasakoja, kad dabartinę situaciją galėtų išnaudoti verslininkai, kadangi Lietuvoje yra labai daug įkrovimo stotelėms tinkamų vietų, o tam tereikia verslininkų iniciatyvos. Paklaustas, kokios vietos gali būti tinkamos tokioms stotelėms įrengti, P.Jankauskas sako, kad tinka dauguma lokacijų, kuriose matomi lankytojų srautai ar intensyvesnis automobilių eismas.

„Pagrindinės vietos, kur tokie projektai dažniausiai įgyvendinami yra kavinės, restoranai, prekybos centrai, parduotuvės ar viešbučiai, kurie nori ir gali skirti bent kelias automobilių stovėjimo vietas. Fiziniams asmenims ar įmonėms priklausantys sklypai šalia parkų, netoli ežerų ar bet kokių traukos objektų taip pat yra geros vietos elektromobilių įkrovimo infrastruktūrai plėtoti. Žinoma, visada reikia įvertinti konkrečios vietos situaciją dėl elektros įvado galimybių bei kitų turinčių įtakos veiksnių, todėl noriu paraginti verslų savininkus nedvejoti ir susisiekti su mumis, mes papasakosime apie visas bendradarbiavimo galimybes ir įvertinsime konkrečią situaciją“, – sako P.Jankauskas.

P.Jankauskas pasakoja, kad įkrovimo stotelės įrengimas verslui nieko nekainuoja, visas investicijas prisiima „Eldrive“: „Eldrive“ prisiima visas investicijas, todėl lokacijos savininkas nepatiria jokių papildomų išlaidų, tokių kaip ESO įvado įrengimas, įkrovimo stotelės įrengimas, jos priežiūra ir administravimas, mokėjimų surinkimas bei klientų aptarnavimas. Mes patys investuojame ir pilnai rūpinamės viskuo.“

„Eldrive“ nuotr./Paulius Jankauskas
„Eldrive“ nuotr./Paulius Jankauskas

„Kitas svarbus dalykas – papildomų pajamų galimybė. Beveik visais atvejais lokacijos partneris turi galimybę papildomai užsidirbti. Žinoma, kiekviena vieta yra skirtinga – vienur reikia investuoti daugiau, kitur mažiau, todėl kiekvienas atvejis individualus, bet praktika yra tokia, kad verslas gauna dalį pajamų“, – pasakoja P.Jankauskas.

Bendradarbiavimo pavyzdžiai visoje Lietuvoje

„Eldrive“ atstovas pasakoja, kad bendrovė savo įkrovimo tinklą plečia bendradarbiaudama tiek su labai didelėmis, tiek ir su mažomis įmonėmis. Vos prieš kelis mėnesius bendrovė pranešė apie partnerystę su prekybos centru „Rimi“ – per ateinančius kelerius metus net prie 46 skirtingų parduotuvių atsiras „Eldrive“ įkrovimo stotelės.

„Partnerystė su prekybos tinklu „Rimi“ yra puikus iniciatyvaus ir šiuolaikiško verslo pavyzdys. Ši partnerystė sudaro puikias sąlygas elektromobilumo plėtrai, o prekybos tinklo „Rimi“ klientui suteikia galimybę įkrauti elektromobilius lankantis parduotuvėse“, – sako P.Jankauskas.

„Taip pat turime jau ne vieną partnerystės su nedideliais verslais pavyzdį. Visai neseniai atidarėme naują įkrovimo stotelę Panevėžyje, šalia viešbučio ir restorano „Pas Katiną“. Verslininkai patys investavo į labai didelės galios, 180 kW, įkrovimo stotelės įsigijimą ir įrengimą, o mes ten veikiame kaip įkrovimo stotelės operatorius – surenkame mokėjimus, rūpinamės klientų aptarnavimu, technine priežiūra. Kitas pavyzdys yra mūsų partnerystė su daugiabučių namų vystytojais Klaipėdos mieste, kur šalia naujai pastatyto kvartalo įrengėme viešo naudojimo įkrovimo stoteles. Vystytojas kreipėsi į mus su prašymu šalia naujai statomo daugiabučio turėti keletą viešam naudojimui prieinamų aikštelės vietų, skirtų elektromobilių įkrovimui. „Eldrive“ pilnai investavo įrengiant įkrovimo stoteles ir šiuo metu jau teikia įkrovimo paslaugą Klaipėdos gyventojams ir svečiams“, – sako P.Jankauskas.

„Eldrive“ nuotr./Verslininkai turėtų suklusti – siūlo įrengti įkrovimo stoteles nemokamai
„Eldrive“ nuotr./Verslininkai turėtų suklusti – siūlo įrengti įkrovimo stoteles nemokamai

Keliamos sąlygos vietai – minimalios

P.Jankauskas pasakoja, kad, svarstant įrengti įkrovimo stoteles, svarbios kelios sąlygos: „Reikalavimai vietai yra nedideli – norime turėti bent dvi automobilių stovėjimo vietas, kurios būtų viešai prieinamos visą parą arba bent jau didžiąją jos dalį. Na, ir kaip minėjau anksčiau, svarbu, kad tai būtų lankytojų sulaukiantis traukos taškas: parduotuvė, viešbutis, kavinė, lankytina vieta ar degalinė, biuras ir panašios vietos. Siekiame, kad elektromobilių vairuotojai turėtų galimybę patogiai praleisti iki 30 minučių, kol pasikraus savo elektromobilį ir galės tęsti kelionę ar pradėti naują darbo dieną pilnai įkrauta baterija.“

„Eldrive“ Lietuvoje valdo daugiau kaip 250 įkrovimo taškų tinklą ir yra pasirašę sutarčių įrengti daugiau kaip 500 įkrovimo taškų įvairiose partnerių lokacijose mūsų šalyje.

Visą informaciją apie tai, kaip tapti „Eldrive“ partneriu, galite rasti internetinėje svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius