-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus miesto mecenatas Marius Čiuželis: NVO Akseleratorius užpildys susidariusį vakuumą

Trečiadienį prasideda dalyvių atranka į pirmąjį Lietuvoje nevyriausybinėms organizacijoms skirtą „NVO Akseleratorių“. Trakų, Širvintų, Šalčininkų, Kėdainių, Ukmergės, Elektrėnų ir Švenčionių apskrityse veikiantys arba tik planuojantys pradėti veiklą juridiniai ir fiziniai asmenys kviečiami į unikalią 14-os mėnesių programą, kurios metu jiems bus ne tik suteiktos verslumo ir finansų pritraukimo žinios, tačiau ir sukurta infrastruktūra įgytas žinias išbandyti praktiškai padedant skirtingų sričių profesionalams.
Mokymai
Mokymai / 123rf nuotr.

Projekto tikslas – stiprinti regionų nevyriausybines organizacijas bei skatinti naujų nevyriausybinių iniciatyvų atsiradimą, suteikiant joms visus įrankius efektyviai spręsti realius iššūkius, su kuriais susiduria vietos bendruomenės.

Akseleratoriaus unikalumas – stiprus mentorių tinklas ir gerosiomis startuolių (t.y. inovatyvių jaunų verslų) praktikomis paremtas mokymų procesas, nukreiptas į ilgalaikį poveikį. Dalyviai turės galimybę konsultuotis iškylančiais klausimais su skirtingų sričių ekspertais (verslo, teisės, viešojo sektoriaus, reklamos ir kt.), taip užtikrinant reikiamą pagalbą ieškant kokybiškų sprendimų visos programos metu.

Startuolių ir įvairiapusės pagalbos jiems ekosistema Lietuvoje jau yra gana neblogai išvystyta, – dalinasi M.Čiuželis.

„Startuolių ir įvairiapusės pagalbos jiems ekosistema Lietuvoje jau yra gana neblogai išvystyta.

Tačiau daugeliu atvejų pelno nesiekiančios organizacijos, socialiniai projektai ar iniciatyvos, sprendžiančios konkrečius visuomenės socialinius iššūkius, iki šiol neturėjo realių galimybių pasinaudoti šios ekosistemos privalumais“, – apie susiklosčiusią situaciją nevyriausybiniame sektoriuje dalinasi „NVO Akseleratoriaus“ atrankos komisijos narys ir mentorius, M.Čiuželio labdaros ir paramos fondo įkūrėjas, Vilniaus miesto mecenatas Marius Čiuželis.

Organizatorių nuotr./Marius Čiuželis
Organizatorių nuotr./Marius Čiuželis

„Nevyriausybinės organizacijos labai dažnai gali prisitaikyti sau tradicinio verslo valdymo principus, įskaitant veiklos planavimą, paslaugų kūrimą, finansavimo pritraukimą, sukurto poveikio matavimą.

„NVO Akseleratorius“ užpildys šį vakuumą ir padės tokioms organizacijoms greičiau perprasti verslo principus, efektyviau organizuoti savo veiklas ir tuo būdu pasiekti geresnių rezultatų“, – pastebi M.Čiuželis.

Projektą inicijavo ir įgyvendina „Kurk Lietuvai Alumni“ tinklas, buriantis profesionalus, sukaupusius patirties, žinių bei kompetencijų įvairiose kultūros, verslo ir mokslo srityse Lietuvoje bei užsienyje.

Organizatorių nuotr./Pirmasis NVO akseletratorius Lietuvoje
Organizatorių nuotr./Pirmasis NVO akseletratorius Lietuvoje

„NVO Akseleratoriaus stiprybė ir išskirtinumas – tęstinė pusantrų metų mokymo programa, kur dalyviai bus tarytum „vedami už rankos“ viso proceso metu, gaudami reikiamą pagalbą iš plataus tinklo ekspertų.

Organizatorių nuotr./Živilė Nečejauskaitė
Organizatorių nuotr./Živilė Nečejauskaitė

Tikime, kad tikslinės žinios ir jų pritaikymas realioje aplinkoje bendradarbiaujant su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis ir padedant skirtingų sričių profesionalams yra būtent tai, ko reikia regionines iniciatyvas paruošti tikram proveržiui“, – dalinasi „Kurk Lietuvai“ Alumni valdybos pirmininkė Živilė Nečejauskaitė.

Mokymų turinį paruošė „Katalista Ventures“, rizikos kapitalo įmonė, ne vienerius metus investuojanti ir auginanti tarptautines tvaraus verslo įmones. Remiantis sukaupta patirtimi „Katalista Ventures“ sukūrė modernią mokymų metodiką, kur didžiausias dėmesys skiriamas skaitmenizacijos iššūkių įveikimui, finansinių ir žmogiškųjų išteklių pritraukimui ir valdymui, tvaraus veiklos modelio sukūrimui ir įgyvendinimui.

Organizatorių nuotr./Greta Monstavičė
Organizatorių nuotr./Greta Monstavičė

„Inovacijos ir efektyviai veikiantis nevyriausybinis sektorius turėtų eiti išvien, kad turėtume efektyvią Lietuvos inovacijų ekosistemą. NVO geba identifikuoti kompleksinę problematiką įvairiose tvarumo srityse, o verslai – ją monetizuoti, kartu sukuriant teigiamą poveikį visuomenei bei aplinkai.

Mums labai svarbu skatinti strateginį, finansiškai tvarių NVO augimą, kam ir skirtas šis pirmasis NVO akseleratorius Lietuvoje, – dalinasi G.Monstavičė.

Mums labai svarbu skatinti strateginį, finansiškai tvarių NVO augimą, kam ir skirtas šis pirmasis NVO akseleratorius Lietuvoje. Labai džiaugiamės, kad „Katalista Ventures“ – to dalis“, – dalinasi „Katalista Ventures“ įkūrėja ir vykdančioji vadovė Greta Monstavičė.

Projektas jau susilaukė didelio palaikymo ir subūrė šalyje visiems pažįstamus vardus, tarp kurių – „Women Go Tech“, „Jaunimo Linija“, M.Čiuželio labdaros ir paramos fondas, „Ankstukai“, „Maisto Bankas“, „Lituanica International Rotary Club“, „Kauno Hospiso Namai“, „NVO Avilys“.

Organizatorių nuotr./NVO Akseleratorius
Organizatorių nuotr./NVO Akseleratorius

Paraiškos atrankai priimamos iki vasario 10 dienos.

Nuorodą į dalyvio anketą galite rasti čia.

Nuorodą į projekto internetinį puslapį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius