Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visuomenininkai svarstė Kauno senamiesčio vystymo svarbą ir naudą

Penktadienį visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai Povilas Mačiulis ir Rimantas Lekavičius kartu su Kauno senamiesčio strategijos sudarytoju prof. Robertu Jucevičiumi, prof. Palmira Jucevičiene, miesto ceremonmeisteriu Kęstučiu Ignatavičiumi, verslininkais Liuda ir Minvydu Znaidauskais, VU KHF Filosofijos ir kultūros studijų katedrosvedėju doc. dr. Donatu Pilinkumi bei docente AudroneRimkute dalyvavo konferencijoje-apskritojo stalo diskusijoje „Senamiestis: dabartis ir perspektyvos”.
Kauno senamiestis
Kauno senamiestis

Diskutuodami apie senamiesčio vystymo strategiją ir jos įgyvendinimą, visuomenininkai apgailestavo, kad savivaldybė nežiūri į senamiestį kaip į unikalią erdvę. Pasak dalyvių, miestas biurokratėja, o savivaldybė žiūri per savo prizmę. „Į senamiestį nežiūrima kaip į vietą, kuri reprezentuoja Kauną, o juk tai svarbiausias miesto veidas.  Mes neišnaudojame to, ką turime. Pvz., santakos teritorija, kuri galėtų tapti senamiesčio akcentu,“ – sakė muzikinio teatro direktoriaus pavaduotojas Rimantas Lekavičius.

Taip pat daugelis pritarė, kad savivaldybės parama labai svarbi. Visi – verslininkai, savivaldybė ir kiti gyventojai – vienas į kitą turi žiūrėti kaip partneriai ir vieningai dirbti dėl bendros idėjos. „Tai labai graži iniciatyva iš bendruomenės pusės: sukūrė strategiją, įtraukė įvairių sričių specialistus, tačiau dabar šiam gestui reikia tokio pat atsako iš savivaldybės. Tik tada galėsime sėsti prie vieno stalo ir kalbėti apie konkrečias priemones.Manau, kad savivaldybės indėlis turėtų būti išties didelis, kadangi ji suinteresuota gyventojų gerove ir teigiamais pokyčiais,“ – kalbėjo „Vieningo Kauno“ narys Povilas Mačiulis. Pasak jo, bendradarbiavimas turi būti šio projekto prioritetas.

Susitikimo metu verslininkai Liuda ir Minvydas Znaidauskai ragino atgaivinti vandens turizmą Kaune ir siūlė šią mintį įtraukti į senamiesčio strategiją. Anot jų, tai mūsų užmirštas turtas, kadangi tarpukariu laivyba mieste klestėjo. Vandens turizmas pritrauktų daug vietinių gyventojų, ir turistų. Taip pat, KTU universiteto profesorė P. Jucevičienė su kolegėmis pristatė kultūrinės saviugdos idėją „Senamiestyje KarTU“. Tai iniciatyva, vienijanti pramogą ir edukaciją. Projektas paremtas įvairiais maršrutais, kuriuos perėję dalyviai gautų specialų pažymėjimą.

Diskusiją apibendrino „Vieningo Kauno“ narys Povilas Mačiulis, kuris džiaugėsiKauno senamiesčio strategija, tačiau pastebėjo, kad norint, jog ji neliktų tik graži bendruomenės vizija, būtina imtis konkrečių veiksmų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius