Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiškos kokybės prekės – per lietuvio įkurtą siuntų platformą

Ne veltui sakoma, kad geriausias verslo idėjas įgyvendina tie, kurie patys susidūrė su kokiu nepatogumu ar sunkiai išsprendžiama problema.
Tomas Bacys
Tomas Bacys / Užsakovo nuotr.
Temos: 1 Prekės

Jaunam verslininkui Tomui Baciui (27 m.) iššūkiu tapo tai, jog jis negalėjo į Lietuvą tiesiogiai parsisiųsti išskirtinių prekių iš pamėgtų Vokietijos interneto parduotuvių.

Paaiškėjo, jog net apie 80 proc. šios šalies elektroninių parduotuvių neteikia prekių siuntimo į Lietuvą paslaugos, nors poreikis – didžiulis. Net pasauliniai interneto prekybos milžinai, kaip „Amazon“ ar „Ebay“, retais atvejais prekes siunčia į Lietuvą.

Be to, įgyto daikto neretai tenka arba ilgai laukti, arba neadekvačiai daug sumokėti už pristatymą – arba ir viena, ir kita.

Dabar kaunietis jau gali džiaugtis įgyvendinęs gerą, daugeliui reikalingą idėją – jo įkurta siuntų persiuntimo platforma „PirkDe.lt” vos po vienerių veiklos metų klientus skaičiuoja tūkstančiais, o Lietuvos pirkėjams saugiai, sparčiai, daugeliui atvejų – ir gerokai pigiau, atgabenama didžiulė Vokietijoje įsigytų prekių įvairovė: nuo antikvarinių baldų iki vaikiškos kėdutės, nuo skrybėlaitės iki neįgaliųjų vežimėlio.

Įdomi išeitis – adresas Vokietijoje

Kaip veikia kauniečio įkurtos persiuntimo platformos paslauga? Kaip ir daugelis naudingų dalykų, idėja – genialiai paprasta.

Užsiregistravusiam „PirkDe” svetainėje pirkėjui suteikiamas adresas Vokietijoje, kurį galima naudoti užsisakant prekes įvairiose šios šalies interneto parduotuvėse. Visos įsigytos prekės keliauja suteiktu adresu – į „PirkDe.lt” sandėlį šioje šalyje, o iš sandėlio atgabenamos pirkėjams Lietuvoje.

Kodėl pasirinkta būtent Vokietija?

„Pagrindinis argumentas, kodėl pasirinkome dirbti būtent šioje šalyje, yra apsipirkimo kokybė”, – pabrėžia T. Bacys.

Veikiausiai dažnas esame girdėję vartotojų atsiliepimus lyginant to paties prekės ženklo gaminius Lietuvoje ir Vokietijoje: sakoma, jog vokiškųjų kokybė – geresnė.

Ekonomiškai vienoje stipriausių Europos valstybių gyvenimo lygis – ypač aukštas, prekių kokybę reglamentuoja griežti įstatymai, todėl į pirkėjų namus patenka tik pirmos rūšies produktai, buitinė chemija, technika, bendro vartojimo ir kitokios prekės.

Pranašumai – kaina, kokybė ir asortimentas

T. Bacio skaičiavimu, Vokietijoje dauguma prekių pigesnės, tad netgi įskaičiavus tarpininkavimo ir prekių pristatymo išlaidas, apsipirkti būtent šioje šalyje vis tiek apsimoka.

Mat pačioje Vokietijoje prekių pristatymas dažniausiai nemokamas, be to, galima sutaupyti išsyk apsiperkant keliose interneto parduotuvėse ir visus pirkinius atsisiunčiant vienu metu – tada mokėtume tik už bendrą atgabentų prekių svorį.

Atsiimant pirkinius Kaune arba Vilniuje, už „PirkDe.lt” paslaugą papildomai mokėti nereikia, o už siuntimą į kitus Lietuvos miestus tenka primokėti, atsižvelgiant į prekės svorį. Jau šiemet siuntų atsiėmimo punktas planuojamas ir Klaipėdoje.

Dar vienas didelis privalumas – tikros, „vokiškos” garantijos pirkėjui. Jei pasitikėjimą Lietuvoje įkurtomis internetinės prekybos parduotuvėmis smukdo nepagarba vartotojui – skundžiamasi dėl nekokybiškų, laiku ar visai nepristatytų prekių, nepalankių keitimo ir grąžinimo sąlygų, – tai apsiperkant Vokietijos elektroninėse parduotuvėse galima pajusti, kad iš tiesų vadovaujamasi požiūriu, jog pirkėjas visada teisus.

Nepatikusi ar sugedusi prekė be ginčų priimama, sumokėta suma grąžinama greitai ir be jokių nepatogumų – išskaičiavus tik siuntimo išlaidas.

„Vokietijoje patrauklu apsipirkti ir dėl didžiulio prekių pasirinkimo. Šalyje – per 80 mln. gyventojų, tad žinomesnėse elektroninės prekybos sistemose asortimentas – milžiniškas.

Be to, Vokietijoje užsisakę originalius garsių prekių ženklų gaminius, juos ir gausime – ne kokią kinišką klastotę. Kuo didesnė interneto parduotuvė, tuo joje daugiau išpardavimo prekių, vadinasi, galima apsipirkti pigiau, bet ne mažiau kokybiškai. Palankiausias metas „medžioti“ nuolaidas – vasaros ir žiemos pabaiga”, – tai – ir asmeninė T. Bacio patirtis. Jaunas vyras, prieš penkerius metus pagal mainų programą išvykęs studijuoti į Vokietiją, joje yra ne kartą išbandęs apsipirkimo internetu privalumus.

Platformos idėja – iš asmeninės patirties

2010 – 2011 metais, kai dar bakalaurantas T. Bacys studijavo Vokietijoje, internetinė prekyba šioje šalyje jau buvo pasiekusi aukštą lygį ir sparčiai populiarėjo. O grįžęs į Lietuvą, jaunuolis susidūrė su netikėta problema: pasirodė neįmanoma atsisiųsti reikiamų prekių ženklų gaminių, kurių pas mus dar nebuvo.

„Pradėjau mąstyti, kaip būtų galima palengvinti prekių pristatymą, padaryti jį greitesnį, saugesnį, gal net – pigesnį. Taip atsirado siuntų persiuntimo platforma „PirkDe.lt“, ir apsipirkimo Vokietijos interneto parduotuvėse procesas tapo gerokai paprastesnis“, – pasakojo idėjos autorius.

Jau pirmieji „PirkDe.lt“ veiklos mėnesiai, klientų atsiliepimai ir padėkos parodė, kad paslauga – išties reikalinga. Lietuviai iš Vokietijos gausiai siunčiasi drabužių, baldų, elektronikos, automobilių detalių, įvairių retesnių, aukštos kokybės, pas mus sunkiai aptinkamų ar pernelyg brangių gaminių.

Neseniai prekių parsiuntimo paslauga pradėta teikti ir Latvijoje: ( PirkDe.lt analogas – PercVacija.lv)

Pasinaudoti siuntų persiuntimo platforma galima ir siunčiantis nestandartinius, didelių išmatavimų pirkinius, tarkime, baldus. „PirkDe.lt“ komandai jau teko į Lietuvą gabenti ir šaldytuvus, ir netgi batutą.

Vienas pačiam T. Baciui smagiausių momentų – kliento džiaugsmas ir dėkingumas gerokai anksčiau numatyto termino sulaukus reto ir labai reikalingo gaminio – specialaus neįgaliųjų vežimėlio.

Šiuo metu labai paklausus lietuvių pirkinys – diabetiniai sensoriai, kuriuos naudojant nebereikia kasdien kęsti skaudžių dūrių gliukozės kiekiui kraujyje nustatyti: prietaisą galima naudoti kasdien, jį nuskaičius skaitytuvo pagalba galima matyti rezultatą. Vėlgi – Lietuvoje šio aparato neįsigysi, o vokiečiai pas mus jo nesiunčia.

Tad dabar jaunasis verslininkas neabejoja – ši jo idėja jau atsipirko, dabar ant kojų besistojantį verslą belieka plėtoti, atsižvelgiant į klientų poreikius.

„PirkDe.lt“ ir toliau dirbs su Vokietijos interneto parduotuvėmis.

Veiklos nepristigs ir ateityje

Paklaustas apie ateities planus, T. Bacys šypteli: „PirkDe.lt“ – ne vienintelė sėkminga jo veiklos sritis. Jau ketverius metus veikia kauniečio įsteigta internetinė parduotuvė „Piguperku.eu“, o jaunas vyras dar susitelkęs ir į doktorantūros studijas.

Ir nors studijų sritis neturi nieko bendra su prekyba, verslus, ambicingas kaunietis įsitikinęs, kad universalius gebėjimus pritaikys dar ne vienoje veiklos srityje. Ne atsitiktinai mėgiamiausias jo posakis – amerikiečių išradėjo ir verslininko Thomo Edisono frazė: „Sėkmė aplanko tik tą, kuris jos laukdamas ką nors daro“.

Daugiau informacijos apie siuntų persiuntimo platformą „PirkDe.lt“ – interneto svetainėje www.pirkde.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius