-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ prieš 20 metų ir dabar: amžinos vertybės ir naujausios technologijos

„Volkswagen“ yra neginčijamas lyderis Lietuvos gatvėse. Tarp naujai registruotų transporto priemonių „Volkswagen“ pernai užėmė pirmą vietą, o iš viso mūsų šalyje važinėja per 220 tūkst. šios markės mašinų. Visgi dauguma šių automobilių tikrai nėra patys naujausi – kai kurie buvo surinkti dar praėjusiame amžiuje. Žinoma, naujo ir seno automobilio vairavimas yra nesulyginami dalykai. Tad kuo gi iš tiesų per pastaruosius 20 m. pasikeitė „Volkswagen“ automobiliai?
„VW Tiguan“ / Partnerio nuotr.
„VW Tiguan“ / Partnerio nuotr.

Pasak „Moller Auto Vilnius“ pardavimo vadovo Manto Rimšelio, per pastaruosius 20 metų „Volkswagen“ automobiliai pasikeitė neatpažįstamai, tačiau visad išliko populiarūs ir mėgstami. To priežastis – klasikinis, neatsibostantis bei ilgaamžis dizainas, o kartu – ir didelės investicijos į inovacijų diegimo ir technologijų tobulinimo priemones.

Vis dėlto per šį laikotarpį pasikeitė ir vairuotojų lūkesčiai. „Modernus dizainas, aukščiausios saugumo ir asistavimo vairuotojui sistemos, komfortas, ekonomiškumas, multimedijos sistemos – šiandien, skirtingai nei prieš 20 metų, yra labai svarbūs aspektai renkantis automobilį.

Viena svarbiausių naujovių – saugumas

„Nauji „Volkswagen“ automobiliai turi gausią saugumo ir asistavimo vairuotojui įrangą, padedančią manevruoti kritinėse situacijose“, – saugumą, kaip vieną svarbiausių naujo automobilio aspektų, išskiria M.Rimšelis.

Pavyzdžiui, kiekviename naujame „Volkswagen“ esanti elektroninio stabilizavimo sistema (ESC) Europos standartu tapo tik 2014 m. Skaičiuojama, kad ji avarijos tikimybę sumažina net 35%.

Pažvelgę į Lietuvos policijos kelių tarnybos vedamą statistiką, pamatytume, kad avarijų skaičius per pastaruosius 15 metų sumažėjo nuo beveik šešių tūkstančių iki kiek daugiau nei trijų. Žinoma, naujos saugumo sistemos tikrai nėra vienintelė priežastis, tačiau neabejotinai prisidėjo prie statistikos gerėjimo.

Paminėtinas saugiausiu savo klasėje įvardijamas naujasis „VW Tiguan“ modelis pasižymi daugybe saugumo sistemų, nepriklausomai nuo komplektacijos.

„Kiekvieno „Tiguan“ bazinėje įrangoje tiekiama eismo juostos išlaikymo sistema Lane Assist, padedanti vairuotojams išvengti netyčinio išvažiavimo iš eismo juostos. Taip pat – įspėjimo dėl galimo priekinio susidūrimo sistema Front Assist su avarinio stabdymo funkcija, pėsčiųjų atpažinimo sistema bei antrinių susidūrimų išvengimo sistema“, – vardino M.Rimšelis.

Atsiperkanti investicija

Viena iš naujausių inovacijų, kuria pasižymi beveik visi nauji „Volkswagen“ modeliai, įskaitant ir naująjį „Tiguan“, – Start/Stop sistema su stabdymo energijos rekuperacija.

Ši sistema automatiškai išjungia variklį automobiliui sustojus, o įjungus pavarą – tolygiai jį įjungia. „Tai ypač naudinga kuro taupymo sistema miesto kamščiuose“, – teigia „Moller“ atstovas.

Žinoma, naujas automobilis yra nemaža, nors laikui bėgant ir atsiperkanti investicija. Todėl Teleloto siūlo galimybę tapti naujausio modelio „VW Tiguan“ savininku, įsigijus bilietą, kuris kainuoja vos 1 Eur. Liepos mėnesį žaidėjų laukia net 10 tokių automobilių.

„Teleloto“ vedėjai vasaros turo metu jau išbandė naująjį „VW Tiguan“, pamatykite:

VIDEO: Teleloto vasaros turas: Druskininkai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius