-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Vyno dienos“ šiemet į „Litexpo“ kvies gegužės 5–6 dienomis

Didžiausia Baltijos šalyse vyno paroda šiemet vyks atnaujintuose istoriniuose „Litexpo“ rūmuose Vilniuje. Rekordinį užsienio dalyvių iš Prancūzijos, Portugalijos, Lietuvos, Italijos, Rumunijos, Gruzijos ir kitų šalių skaičių papildys svarbiausi Lietuvos vyno bei stipriųjų gėrimų platintojai ir būrys aludarių. Lankytojai šiemet vyną ragaus iš profesionalių degustacinių „Chef & Sommelier“ taurių, kurias tiekia pagrindinis parodos rėmėjas indų salonas „Žana“.
„Vyno dienos“
„Vyno dienos“ / Partnerio nuotr.

„Parodoje sukursime idealias sąlygas degustuoti vyną: komfortabilią temperatūrą, gerą apšvietimą ir jaukią aplinką. Labai džiaugiamės galimybe šiais metais persikelti ką tik atnaujintą, pirmąją parodų ir konferencijų centro „Litexpo“ salę, statytą dar 1977-aisiais“, – sakė parodos organizatorė, „Vyno klubo“ direktorė Rasa Starkuvienė.

Juslinių potyrių kokybę, anot jos, kilstelės ir naujos parodos taurės – didesnės, elegantiškesnės nei anksčiau. „Chef & Sommelier“ – ilgalaikis Tarptautinės someljė asociacijos partneris, taigi jų gamintos taurės atitinka visus estetinius ir juslinius degustavimui keliamus kriterijus.

Partnerio nuotr./„Vyno dienos“
Partnerio nuotr./„Vyno dienos“

Kaip ir kasmet, „Vyno dienų“ organizatoriai ruošia solidžią edukacinę programą. Kolekcinio, investicinio vyno mėgėjai ir profesionalai galės apsilankyti trijų klasifikuotų Bordo ūkių asociacijų degustacijose: Gravo (Cru Classe de Graves), kurią ves Remy Etang‘as, Sent Emiljono (Saint Emilion Grand Cru Classe) su Emmanueliu de Saint-Salvy bei Medoko ir Soterno (Grand Cru Classes en 1855 Medoc & Sauternes) su Peeru Pfeifferiu.

Besidomintiems ekologija apie biodinaminę žemdirbystę ir vynuogininkystę pasakos dr. Arūnas Starkus; vyninė „Albert Bichot“ kvies pažinti legendinius Burgundijos vynus, vyks Gruzijos, Sicilijos vynui, aliejui skirti seminarai.

„Svarbiausias „Vyno dienų“ uždavinys – lavinti vartotojų skonį, atkreipti jų dėmesį į vartojimo kultūrą, vartoti mažiau, skatinti juos rinktis kokybiškus gėrimus“, – sako „Vyno dienų“ organizatorė R.Starkuvienė.

Profesionalams paroda atvers galimybių papildyti savo portfelį naujais gėrimais. Jau dabar žinoma, kad parodoje aktyviausiai dalyvaus daugiausia vyno pasaulyje gaminančios Italijos vyndariai. Šiais metais parodoje bus nemažai Prancūzijos vyndarių, savo vyną pristatys gruzinai ir rumunai.

Profesionalai vyną rinksis specialioje, tik jiems skirtoje degustacijų zonoje. Joje porą valandų per dieną bus skirta ir lietuviškam vynui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius