Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinia apie valstybės atkūrimo šimtmetį ir jam dedikuotą filmą – ant 3 milijonų „Vytauto“ buteliukų

Natūralus mineralinis vanduo „Vytautas“ apie Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį ir jį švenčiantiems žmonėms dedikuotą istorinę kino dramą „Pelėdų kalnas“ visam pasauliui praneš ant daugiau nei 3 milijonų buteliukų. Būtent tiek pakuočių vartotojams visame pasaulyje skelbs žinutę „Atkurtai Lietuvai 100“!
Žinia apie valstybės atkūrimo šimtmetį ir jam dedikuotą filmą – ant 3 milijonų „Vytauto“ buteliukų
Žinia apie valstybės atkūrimo šimtmetį ir jam dedikuotą filmą – ant 3 milijonų „Vytauto“ buteliukų / Projekto partnerio nuotr.

Mineralinio vandens etiketėje vaizduojamas filmo „Pelėdų kalno“ pavadinimas, Lietuvos trispalvė bei valstybės atkūrimo šimtmečio šūkis „Atkurtai Lietuvai 100“.

„Tiek šalyje gyvenantys lietuviai, tiek keliaujantys, dirbantys ar gyvenantys svetur niekada nebuvo abejingi savo šaliai, tad patriotiškumas ir didžiavimasis valstybe gali būti skatinamas netgi pasitelkus iš pažiūros, rodos, elementarų būdą – etiketę“, – sako „Vytautas“ prekės ženklo vadovas ir vienas iš „Pelėdų kalno“ prodiuserių Norbertas Pranckus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Norbertas Pranckus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Norbertas Pranckus

Pasak N.Pranckaus, kitas jų tikslas – visiems kinomanams tiek čia, tiek svetur iškomunikuoti žinutę apie skaudų, tačiau laisvės troškimo nenumaldžiusį Lietuvos istorijos tarpsnį pasakojantį filmą „Pelėdų kalnas“, kino kūrėjų skiriamą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį švenčiantiems žmonėms.

Norime, kad visi žinotų, jog Lietuva – jau 100 metų kaip atkurta, nepriklausoma valstybė, atlaikiusi okupaciją, represijas ir trėmimus, tačiau niekada nepalaužta.

„Esame maža šalis, neturime tokių reklamos biudžetų kaip didžiosios Holivudo kino studijos, tad ieškome kitokių būdų žinutei apie Lietuvos šventę ir filmą ištransliuoti. Norime, kad visi žinotų, jog Lietuva – jau 100 metų kaip atkurta, nepriklausoma valstybė, atlaikiusi okupaciją, represijas ir trėmimus, tačiau niekada nepalaužta. Juk kaip sako vienas iš filmo partizanų: „Laisvė čia – širdyje. Ji ne iliuzija. Galima ją sunaikinti tik išplėšus širdį“, – teigia N.Pranckus.

Istorinė drama „Pelėdų kalnas“ nukelia į okupuotą Lietuvą – filme vaizduojamas 1947–1953 metų laikotarpis ir pasakojama apie vykusį nuožmų karą tarp nepasidavusių okupacijai tautiečių ir sovietinio režimo, kuriam neįtikę ar besipriešinantys – terorizuojami, žudomi ir tremiami į Sibirą.

Filme vaizduojama jaunoji karta, ištvėrusi karo chaosą ir turėjusi rinktis tarp emigracijos, traukimosi į mišką ir prisitaikymo. Vieni pasiaukojo partizaniniam žygiui į Vakarus, kad nuneštų žinią laisvam pasauliui ir JAV Kongresui apie Baltijos kraštų nepriklausomybės siekį bei Kremliaus nusikaltimus, kiti maištavo tyliai, be ginklo, vildamiesi laimės, mylimojo ar mylimosios, oraus gyvenimo, treti savo sudaužytų likimų fone pasidavė. Filme visapusiškai atskleidžiamas pokario kartos veidas ir kovos bei baimės atmosfera. Baimės, taip ir nenumalšinusios nenumaldomo laisvės šauksmo.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Lietuvos kino industrijoje debiutuojantys, tačiau itin talentingi jaunosios kartos aktoriai: Arnas Danusas atlieka jaunojo partizano Šmelingo, beatodairiškai kovojančio už mylimos šalies laisvę ir siekį, kad ji nebūtų ištrinta iš pasaulio žemėlapio, vaidmenį, Aidas Jurgaitis vaidina Tadą – dvejonėse paskendusį jauną studentą, kuris, siekdamas išgyventi, prisitaiko prie tenykštės Lietuvos, tačiau vis randa būdų kaip pagelbėti į Sibirą ištremtiems tautiečiams, o Paulina Taujanskaitė filme tampa studente Rita – meilės trikampio tarp Šmelingo ir Tado pagrindine dalyve.

„Pelėdų kalnas“, remiamas Lietuvos kino centro, šalies kino teatruose bus rodomas nuo vasario 16 d. Premjeros data parinkta neatsitiktinai – filmo kūrėjai kino juostą dedikuoja atkurtos Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį švenčiantiems žmonėms.

VIDEO: Filmo „Pelėdų kalnas“ anonsas

Filme vaidina: Arnas Danusas, Aidas Jurgaitis, Paulina Taujanskaitė, Skomantas Duoplys, Adomas Jasiukėnas, Rūta Šmergelytė, Mantas Zemleckas, Anastasija Marčenkaitė, Monika Bičiūnaitė, Darius Meškauskas, Aleksas Kazanavičius, Aleksandr Špilevoj, Aleksandra Metalnikova, Dainusų Svobonas ir kt. Režisierius: Audrius Juzėnas, scenarijaus autorius – Pranas Morkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius