Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mūsų inicijuota pilietinė akcija „Smurtui prieš gyvūnus – Ne!“ sulaukė ir visuomenės, ir politikų dėmesio

Lapkričio 26 d. Vilniuje, į aikštę netoli Seimo, sukvietėme visus, neabejingus šunelio Pipiro lemčiai.

Susirinko kelios dešimtys gyvūnų mylėtojų su savo keturkojais draugais, Lietuvoje veikiančių gyvūnų globos organizacijų nariai, veislinių šunų klubų atstovai bei visuomenėje žinomi žmonės. Visi kartu pasirašėme peticiją, kurioje reikalaujama, kad Seimas pritartų Baudžiamojo kodekso pataisai – griežtinti baudas už žiaurų elgesį su gyvūnais: panaikinti galimybę skirti paprastą areštą, o maksimalų laisvės atėmimo laiką prailginti iki 4 metų. Iki šiol už žiaurų elgesį su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas nudvėsė arba buvo suluošintas, arba kankinosi, nusikaltėlis baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Akcijoje dalyvavo Seimo narė Dangutė Mikutienė, užregistravusi šią pataisą Seime. D.Mikutienė akcijos dalyvių pasirašytą peticiją perdavė Seimui.

Kol kas galutinis sprendimas dėl šios pataisos stringa Seimo komitetuose. Pataisą nagrinėja du komitetai – Teisės ir teisėtvarkos bei Aplinkos apsaugos. Pastarasis jau nepritarė šiai pataisai, motyvuodamas, jog siūlomos naujos bausmės yra per griežtos.

Šiandien, gruodžio 23 d., pataisa dar bus nagrinėjama Teisės ir teisėtvarkos komitete. Atsižvelgdamas į abiejų komitetų išvadas, pataisą svarstys Seimas plenarinio posėdžio metu. Jei abu komitetai nepritars šiai pataisai, tikėtina, kad ir Seime ji bus atmesta.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius