-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį savaitraštyje „15min“ skaitykite: ar yra lengvas būdas mesti rūkyti?

Penktadienį savaitraštyje „15min“ rasite daugybę įdomių publikacijų.
Viršelis
Viršelis / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 15min

Eksperimentas: ar yra lengvas būdas mesti rūkyti?

„Rūkau devynerius metus. Tiksliau, 3279 dienas. Per pastaruosius metus dūmais paleidau 2500 Lt. O tai reiškia, kad devyni rūkymo metai man kainavo apie 19300 Lt. Kasdien į save sutraukiu apie pakelį cigarečių. Darau tai todėl, kad man patinka. Kaip ir dauguma kitų rūkančiųjų. Viską žinau apie baisius rūkymo padarinius, bet iki šiol negalėjau sustoti, kol vieną dieną nepasiryžau pabandyti mesti“, – eksperimentui ryžosi Viktorija Samarinaitė.

15min.lt nuotr./Gimtadienio dovana A.Butkevičiui
15min.lt nuotr./Gimtadienio dovana A.Butkevičiui

Krepšinio Lapino viltis – ne konservatoriai, o jaunimas 

Parlamentaru tapęs buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša pratinasi prie darbo Seime. Krepšinio pasaulyje „Lapino“ pravardę turintis S.Jovaiša jau seniai veteranas, tačiau ir politikoje jis nebe naujokas. Prieš tapdamas konservatoriumi yra dalyvavęs rinkimuose Artūro Paulausko socialliberalų sąraše. „Lietuvai reikia naujo mąstymo, naujo požiūrio, kuris keistų politiką. Manau, kad galėčiau padėti jaunimui organizuotis“, – kalba S.Jovaiša.

Lietuviška žuvis: bet kur, tik ne ant mūsų stalo

Skaniausia – savų žvejų savoje jūroje sugauta žuvis. Sunku ginčytis, bet kasmet to skanumo vis mažiau, nes nyksta ir žuvys, ir žvejai, pjaustantys savo beviltiškai pasenusius laivus. Nors lietuviai suvalgo vis daugiau žuvies ir jos produktų – per metus vienam gyventojui tenka apie 13,5 kg žuvies, – vis dėlto tai beveik triskart mažiau nei tenka islandui. Žvejai taip pat pastebėjo, kad lietuviai vis dažniau nori valgyti Baltijos jūroje sugautą žuvį, bet kas iš to, jei tos žuvies nėra kuo gaudyti.

Korupcijos skandalas apnuogino V.Putino režimą 

Sakoma, kad geras carinės Rusijos valdininkas ne gaudavo atlyginimą, o pats mokėdavo už savo darbo vietą. Kitaip tariant, sugebėdavo „užsidirbti“ ir sau, ir kitiems. Vladimiras Putinas sugrąžina tokias carinės Rusijos tradicijas. Korupcijos skandalas Rusijos gynybos ministerijoje atskleidė, kaip gyvena artimiausi V.Putino rato asmenys: milijoninės aferos ir grobstymai iš valstybės biudžeto, prabangūs apartamentai, papuošalai ir postai meilužėms ar net nacionaliniu paveldu laikomų vertybių „privatizacija“ iš muziejų.

Lietuvos vardą garsina šuo

Kaune auginamas pustrečių metų Maltos bišonas, vardu Sensation of Lovely House,   šunų parodose prizus renka vieną po kito. Šiais metais jis jau tapo Europos, Eurazijos, Kipro, Rusijos, Azerbaidžano, Juodkalnijos, Rumunijos čempionu. Vos kelis kilogramus sveriančio gyvūnėlio šeimininkė, veislyno „Tauro kennel“ bendraturtė Janita Januškauskaitė-Plungė neslepia – čempiono titulai skiriami ne už gražias akis. Baltu ilgo kailio šunimi reikia daug rūpintis. Tinkama mityba, kosmetika, šukos, dresūra, medicininė priežiūra – tai parodose dalyvaujančių gyvūnų savininkų kasdienybė, per mėnesį suryjanti ne vieną tūkstantį litų. Tačiau apie pinigus veisėjai kalbėti nemėgsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius