-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį savaitraštyje „15min“ skaitykite: Konservatoriai irgi žmonės

Rugsėjo 1-oji: ne šventė, o gyvas nervas
Savaitės politikai – Andrius ir Rasa
Savaitės politikai – Andrius ir Rasa / Savaitraščio „15min“ iliustr.
Temos: 1 15min

Lietuvos švietimo sistemos perspektyvos: 300 uždarytų mokyklų, 5000 atleistų pedagogų. Švietimo darbuotojų profsąjungos nuogąstauja dėl tautos inteligentijos emigracijos. Švietimo ir mokslo ministras atšauna: mokytojai – ne būsimi bedarbiai, o pensininkai.

Mokinių išbandymas lietuvių kalba

Tai, kad šie mokslo metai metai išskirtiniai, ypač justi tautinių mažumų mokyklose. Dvyliktokai jau dabar su nerimu susimąsto apie pavasarį laukiančią baigiamųjų  brandos egzaminų sesiją, mat 2013 metais vidurinio ugdymo programą baigę visi šalies abiturientai laikys vienodo turinio lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą. „Man atrodo, kad gerai išlaikyti tokį egzaminą – neįmanoma“, – liūdnai konstatavo Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos direktorė Irena Volska. Jos vadovaujamą mokyklą lanko 695 mokiniai. Iš jų 53 – abiturientai. 

15min.lt nuotr./Savaitraščio viršelis
15min.lt nuotr./Savaitraščio viršelis

Konservatoriai irgi žmonės

Moralia ir atsakinga partija save laikantys konservatoriai nesibodi rinkėjus gundyti plagiatu – į populiariausią žurnalą „Žmonės“ panašiu leidiniu. Šio sumanymo autorius Seimo narys Mantas Adomėnas didžiuojasi, kad rinkėjams partijos kandidatus pristato per bulvarinę prizmę.

Puvočių močiutės – filmo apie save režisierės

Puvočių kaime gyvenančios penkios garbaus amžiaus, bet energingos dzūkės beveik mėnesį jautėsi kino žvaigždėmis – jų pasakojimus ir dainas įamžino iš JAV su komanda atvykusi lietuvių kilmės režisierė Aldona Watts. „Prieš atvykdama į Puvočius, įsivaizdavau, kad močiutės ramiai sėdės namuose, klusniai vykdys mano prašymus,  viskas vyks lėtai ir surežisuotai. Tačiau po pirmųjų dienų šoko supratau, kad močiutės turi savo darbų grafikus, nenusėdi vietoje ir pačios yra režisierės“, – pasakojo 25 metų A.Watts.

„15 valandų“ su A.Marčėnu

Šįkart savaitraštis „15min“ 15 valandų praleido su vienu žymiausių dabarties poetų Aidu Marčėnu, kuris, perskaitęs šį apibūdinimą, tik ironiškai nusišypsotų, bet, nepaisant to, jo geriausi kūriniai moksleiviams jau yra privalomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius