-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį savaitraštyje „15min“ skaitykite: krizės auka – vidurinioji klasė

Penktadienį savaitraštyje „15min“ skaitykite daugybę puikių publikacijų.
15min.lt viršelis
15min.lt viršelis
Temos: 1 15min

Krizės auka – vidurinioji klasė

Būsto netektys, skolų kilpa, apverktinas pragyvenimo lygis, žlugę verslai, sudaužyti likimai, iširusios šeimos, emigracija – visiems žinomos ekonominės krizės pasekmės. Jos galutinai pakirto visuomenės stuburą ir valstybės stabilumo garantą – viduriniąją klasę.

Aukščiausių kalnų užkariautoja 

Lietuva karikatūristo žvilgsniu: R.Valeikis
Lietuva karikatūristo žvilgsniu: R.Valeikis

Himalajuose stūksančio Manaslu kalno (8156 m) smaigalyje vietos yra tik vienam žmogui. Kiti turi laukti eilėje, kol anksčiau viršūnę pasiekęs alpinistas užleis vietą.  Ankstų spalio 1-osios rytą pirmoji į viršūnę įkopė ir kitus į eilę rikiuotis privertė lietuvė Edita Nichols – vienintelė Lietuvos moteris, du kartus įkopusi į 8 km aukščio kalnus. 7.50 val. vietos laiku ji Manaslu viršūnėje išskleidė lietuvišką trispalvę. „Tai buvo nepaprastas jausmas!“ – prisimena Edita. Buvo praėjusi vos savaitė po to, kai milžiniška sniego lavina ant šio kalno pražudė kitus viršukalnę pasiekti mėginusius žmones.

Pirkimas internetu: lietuvius dar reikia šviesti

„Net minimalų kompiuterinį raštingumą turintys žmonės po parduotuves nebesiblaško ir nebeieško, kur pigiausia“, – pastebi su interneto projektais penkiolika metų dirbantis Arūnas Kumpis. Lietuvoje jam pirmajam į galvą šovė mintis sukurti prekių kainų palyginimo portalą. Panašių dabar dygsta kaip grybų po lietaus. Bet konkurencija A.Kumpį ne gąsdina, o džiugina: „Kuo daugiau tokių portalų, tuo labiau šviečiami žmonės, kad jie gali tą pačią prekę nusipirkti daug pigiau.“

Gamtos ir istorijos sankirta

Važiuojant nuo Vilniaus Molėtų kryptimi, kelio ženklas nurodo posūkį į Dubingius –  miestelį, besidriekiantį ilgiausio Lietuvoje Asvejos ežero pusiasalyje. Daugiausia lankytojų dėmesio vietovė sulaukia dėl čia gyvenusios didikų Radvilų giminės, romantikus vilioja nuo kalno atsiveriantys gamtos peizažai, o istorijos mylėtojus – archeologinių tyrinėjimų radiniai.

Lietuva kratosi vokiškų automobilių šalies įvaizdžio

Lietuvos gatvėse dominuoja naudoti „Volkswagen“, „Audi“, „Opel“ ir BMW automobiliai. Bet naujų automobilių pirkėjai renkasi visai ne juos. Paryžiaus automobilių parodoje pakalbintas „Nissan Nordic Europe“ generalinis direktorius Jacekas Gorskis neslėpė šypsenos: „Lietuviai yra išskirtiniai. Pernai jūsų šalyje užėmėme net 13 proc. naujų automobilių rinkos.“ Dar viena Lietuvos automobilių rinkos keistenybė – „Subaru“. Europoje šis japonų gamintojas užima tokią mažą rinkos dalį, kad pardavimų ataskaitose slepiasi po žodžiais „Kiti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius