-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Penktadienį savaitraštyje „15min“ skaitykite: Mažasis didžiojo pasaulio karys iš Traksėdžių, velniškai užsispyręs Sania

Penktadienį nuo vidurdienio ieškokite naujo savaitraščio „15min“ numerio.
Imtynininkas A. Kazakevičius ir boksininkas E. Petrauskas
Imtynininkas A. Kazakevičius ir boksininkas E. Petrauskas / Savaitraščio „15min“ iliustr.
Temos: 2 Kariai 15min

Mažasis didžiojo pasaulio karys iš Traksėdžių

Traksėdžiai, 2 km į šiaurę nuo Šilutės nutolęs miestelis, turintis maždaug 1200 gyventojų, iki šiol labiausiai garsėjo savo durpynu. Bet nuo šiol Traksėdžiai bus pristatomi kaip vieta, kurioje gimė boksininkas Evaldas Petrauskas – Londono olimpinių žaidynių prizininkas. O gal – ir čempionas.

Velniškai užsispyręs Sania

Lietuvos graikų-romėnų imtynių atstovai tęsia bronzinę tradiciją – Pekino olimpiadoje trečią vietą iškovojo Mindaugas Mizgaitis, Londone – niekada nepasiduodantis Aleksandras Kazakevičius. Trumpiniu Sania – taip Aleksandrą vadina imtynių bendruomenė. Džiaugsmui laimėjus olimpinį bronzos medalį nebuvo ribų, vis dėlto kai kas A.Kazakevičių nuliūdino. „Lietuvoje visada yra piktų žmonių. Aleksandrą pasiekė kalbos, kad jis – ne lietuvis, kad jo šaknys ne lietuviškos. Taip, Aleksandro tėvai kilę iš Ukrainos ir Baltarusijos, bet jis gimė ir augo Lietuvoje. Sania didžiuojasi būdamas lietuviu“, – apie komandos draugą pasakojo vienas garsiausių Lietuvos imtynininkų Mindaugas Ežerskis.

Vaikų namų globotinių vasara: pramogų netrūksta, nebent – cukraus vatos

Kartingai, baidarės, laipynių parkai, kelių savaičių stovyklos prie ežerų ar pajūryje, o kai kam ir visa vasara Italijoje bei Prancūzijoje. Tokiu ritmu atostogas leidžia vaikų globos namų auklėtiniai. Panašios pramogos retai džiugina statistinės Lietuvos šeimos vaikus. Tačiau ar linksmybės atstoja tėvų meilę? 

Savaitraščio viršelis
Savaitraščio viršelis

Diagnozė: mirtinai storas

Rolandas Onusaitis pretenduoja į storiausio lietuvio titulą. Neseniai jis balansavo ant gyvenimo ir mirties ribos, todėl pasiryžo skrandžio mažinimo operacijai. Vyras dabar džiaugiasi jau galintis nusikirpti kojų nagus, pargriuvęs atsikelti ir miegoti ne sėdomis. 301 kg svėręs R.Onusaitis per devynis mėnesius palengvėjo 40-ia kg.

Pajūrio kempingai: vietų nėra

Užsieniečių taip mėgstamas atostogas palapinėje ar namelyje ant ratų po truputį atranda ir lietuviai. Šią vasarą buvo tokių dienų, kai pajūrio kempingai nebesutalpino visų norinčiųjų čia apsistoti. „Nepasakyčiau, kad kempinguose apsistoja neturtingiausi. Tikrai ne. O jei dar atsigabena namelį ant ratų, tai galime numanyti, kiek už jį sumokėjo“, – pastebėjimais dalinosi Klaipėdos Kultūros ir turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius