Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį savaitraštyje „15min“ skaitykite: Patriotas iki kaulų smegenų

Patriotas iki kaulų smegenų
Savaitraščio „15min“ viršelis
Savaitraščio „15min“ viršelis

Seneliai, iš tėvynės bėgę nuo karo, gyvenimą susikūrė Kanadoje. Tėvai, jau gimę užjūriuose, laimę rado Toronte. Užtat trečios kartos emigrantas 28 metų Dainius Šileika nuo mažens svajojo apie pasakomis ir legendomis apipintą senelių žemę.

Jis ramybės ieškojo dzenbudistų vienuolyne Taivane, kaip tikras benamis blaškėsi po Kanadą, kariavo Afganistane, galėtų įsikurti bet kur, bet su žmona ukrainiete tvirtai nusprendė: gyvens tik Lietuvoje.

Dauno sindromo paliesti vaikai: nenurašykime jų

Šešiametė Marija jau skaito knygas ir labai laukia rugsėjo, kai pradės lankyti parengiamąją klasę Vilniaus Karalienės Mortos mokykloje. Mergaitė čia mokysis to paties, ko ir visi vaikai, nors ji yra kitokia – paženklinta Dauno ligos.

„Žmonės, nenusistatykite iš anksto, kad tas vaikas kažko negali, – prašo Marijos mama Karolina, išvaizdi, sėkmingai savo verslą plėtojanti 32 metų moteris. – Mano dukra tikrai nieko nepadarė, už ką galėtų būti pavadinta neprotinga. Nenurašykite jos. Mūsų šeimai Dauno sindromas nėra pasaulio pabaiga. Tiesiog yra kitaip. Ir viskas.“

Dukart vilnietis iš Gdynės

Gdynės uostas – tai 60 hektarų teritorija su gausybe kelių, gatvių, sandėlių, prieplaukų ir kitų uosto atributų. Jį „15min“ žurnalistams aprodo uosto direkcijos viceprezidentas ir infrastruktūros bei nuosavybės valdymo direktorius 50 metų Walery Tankiewiczius. O drauge papasakoja neįtikėtiną savo istoriją.

Gimęs Gardine. Jam buvo vos metai, kai tėvai persikėlė į Vilnių. 1979-aisiais kartu su tėvais išvažiavo į Gdynę. 1988-aisiais grįžo į sovietų okupuotą Lietuvą – čia jo laukė mylimoji Anna. Lietuvoje įsitvirtino, bet ilgai neištvėrė – su šeima 1994 metais vėl sugrįžo į Lenkiją pradėti naujo gyvenimo.

Lietuvos futbolo klubai į Europą žengs be baimės

Be didelio džiaugsmo, bet su viltimis laimėti. Taip informaciją iš Šveicarijos, kur buvo ištraukti šio sezono Europos klubų futbolo pirmųjų atrankos etapų burtai, pasitiko varžybose dalyvausiančių Lietuvos komandų vadovai ir treneriai.

Panevėžio „Ekranas“ UEFA čempionų lygos atranką pradės nuo antrojo etapo ir žais su Islandijos „Hafnarfjordur“, Europos lygos pirmojoje atrankos stadijoje Vilniaus „Žalgirio“ laukia akistata su Dublino „St.Patrick's Athletic“ (Airija), Marijampolės „Sūduvos“ – su „Turnovo“ (Makedonija), Pakruojo „Kruojos“ – su Minsko „Dinamo“ (Baltarusija). Klubų vadovai „15min“ pasakoja, ko tikisi iš šių akistatų.

Proga pagauti tikrą šnipą

„15min“ komentarų autorius Artūras Račas ištiesė pagalbos ranką Valstybės saugumo departamentui, neseniai perspėjusiam apie iš Rusijos sklindančią grėsmę ir mūsų šalyje veikiančius Rusijos agentus.

A.Račas saugumo darbuotojams pirštu parodo, kur galima pagauti tikrą Rusijos šnipą: „Viskas labai paprasta – tereikia nuvykti į Vilniaus savivaldybę ir filmuojant kameroms į specialų furgoną sukišti visus, kurie prisidėjo prie sprendimo neleisti homoseksualiems žmonėms liepos 27 d. surengti eitynes Gedimino prospekte.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius