-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį savaitraštyje „15min“ skaitykite: tautos viltys Londono olimpiadoje, padoraus verslo modelis

Penktadienį nuo vidurdienio ieškokite naujo savaitraščio „15min“ numerio.
Savaitės žmonės – auksinis jaunimas
Savaitės žmonės – auksinis jaunimas / Savaitraščio „15min“ iliustr.
Temos: 1 15min

Iš 62 Lietuvos sportininkų – septyni medaliai. Tokį penktadienio vakarą prasidedančios Londono olimpiados derlių planuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Didžiausios viltys – krepšinio rinktinė ir dešimt atletų. Ar jie pasiruošę pateisinti lūkesčius? 

15min.lt nuotr./Savaitraščio viršelis
15min.lt nuotr./Savaitraščio viršelis

Padoraus verslo modelis: pažadėjai – ištesėjai

Istorijų, kai likimo valiai palikti naujakuriai nepajėgia rasti teisybės ir galų gale praranda viltį susitarti su apverktinos kokybės būstą jiems įsiūliusiais statytojais – apstu. Todėl kalbos, kad praėjus keleriems metams nuo statybų baigties nekilnojamojo turto projekto plėtotojas vis dar prisimena klientams duotus pažadus, skamba kaip pasaka. Tuo, kad pasakos net Lietuvoje kartais virsta realybe, įsitikino sostinės Raitininkų gatvės daugiabučių gyventojai. Šią vasarą jie suka galvą nebent ieškodami, kur apsistoti, kol jų namuose zuja darbininkai: daugiabučius stačiusi „YIT Kausta“ atlieka remontus ir šalina per penkerius metus naujakurių butuose išryškėjusius defektus. 

Klaipėda pasiruošusi švęsti

Rugpjūčio 1-osios rytą kiekvieno klaipėdiečio langai turi būti plačiai atverti – visi bus žadinami ir kviečiami švęsti uostamiesčio 760-ąjį jubiliejų. O švęsti yra ką: klaipėdiečiai gyvena seniausiame Lietuvos mieste – Klaipėda pirmoji gavo miesto teises. Ilgą laiką šio miesto, kaip amatų, prekybos centro vystymąsi varžė tvirtovės statusas. Viską pakeitė XIX a. kilęs gaisras. Paradoksas – Klaipėda ėmė klestėti būtent po šios nelaimės. 

Aktorius, režisierius, pedagogas

Mėnesinis savaitraščio priedas „15 valandų“ šį kartą kviečia į susitikimą su vienu ryškiausių Lietuvos kino ir teatro aktoriumi, režisieriumi ir pedagogu Valentinu Masalskiu. Kartu su buvusiais studentais persikėlęs dirbti į pajūrį ir subūręs dar vieną aktorių kursą, netrukus jis įkūrė Klaipėdos jaunimo teatrą. Aktoriai Klaipėdos universitete jau repetuoja pirmuosius spektaklius, o režisierius toliau aistringai ieško savito žvilgsnio į kūrybą ir pasaulį. Vasarą jis sugrįžo į savo namus Vievyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius