Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį savaitraštyje „15min“ skaitykite: tradicinėms kapinėms lieka vis mažiau vietos

Penktadienį savaitraštyje „15min“ skaitykite daugybę puikių publikacijų.
Savaitraščio viršelis
Savaitraščio viršelis / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 15min

Tradicinėms kapinėms lieka vis mažiau vietos

Per Vėlines gyvieji traukia į mirusiųjų miestus – prisiminti amžinojo poilsio atgulusių artimųjų. Kasmet gyvųjų vis mažiau, o mirusiųjų miestų gyventojų – vis daugiau. Tačiau Lietuva – ne begalinė. Kokia ateitis laukia mūsų kapinių ir kur laidosime artimuosius? Dabar vis labiau ieškoma alternatyvų tradiciniams laidojimo būdams, nes besiplečiantys mirusiųjų miestai iš gyvųjų atima vis daugiau teritorijos.

„15min“ iliustr. /Balsų medžioklė
„15min“ iliustr. /Balsų medžioklė

Atsisveikinant su analogine antžemine televizija tvirtinasi ir liūdnos, ir džiugios prognozės

Televizijos retransliuotojai ir technikos pardavėjai trina rankomis: skaitmenizacijos vajus išjudino prekybą. Nepaisant to, pirmadienio rytą, išjungus analoginę antžeminę TV, „sniegą“, o ne ryškesnį vaizdą savo televizoriaus ekrane matys dešimtys tūkstančių gyventojų. Miestų gyventojai perėjimui prie skaitmeninės TV pasiruošę geriau, tačiau kaimo vietovėse ši problema dar opi. Būtent atokesnėse vietovėse skaitmeninės TV signalas yra silpnesnis, todėl dažnai reikia ne tik naujo televizoriaus ar priedėlio, bet ir keisti kabelius, įsigyti naują anteną ir iškelti ją virš stogo.

„Sodros“ pensija – vargana senatvė

Varguoliai nelaukia pensijos, nes dar labiau nuskurs. Nelaukia ir gerai uždirbantys – teks gyventi kaip vargšams. Viltis padoriai gyventi senatvėje prisiduriant iš privačių fondų irgi blėsta, nes pervedimai į juos tokie maži, kad prie pensijos dabar galima prisidurti vos porą dešimčių litų. Savaitraštis „15min“ apie pensijų sistemos reformą bei būdus taupyti senatvei kalbasi su Lietuvos investicijų ir pensijų fondų asociacijos prezidentu Šarūnu Ruzgiu.

Specialus priedas „15 valandų“ su J.Domarku

Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą užauginęs ir gyvąja Lietuvos muzikos istorija vadinamas 76 metų dirigentas Juozas Domarkas niekuo nesiskundžia: „Aš vis dar kapoju ne tik orą“. Maestro „15min“ skaitytojams davė dirigavimo pamoką.

Senųjų Kauno muzikantų susitikimas: pusę amžiaus atgal

Smetoninius muzikantus Kaune pakeitusi jaunoji karta į šalies gyvenimą atnešė tuo metu dar negirdėtas džiazo ir estrados melodijas. Nuo to laiko nutekėjo daug vandens, kol prie lietuviškos populiariosios muzikos ištakų stovėję muzikantai susibėgo į vieną krūvą. Į Kauno Rotušę pirmą kartą susirinko keturios dešimtys senųjų miesto muzikantų. Tik retas jų šiandien vis dar tebegroja. Tačiau jų indėlis į moderniosios Lietuvos muzikos raidą – labai svarbus, nors ir nepelnytai primirštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius