-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitraštyje „15min“ penktadienį skaitykite: rinkimų manija

Savaitraštyje „15min“ penktadienį skaitykite daugybę aktualių ir profesionaliai parengtų straipsnių. Numerio tema – rinkimų manija.
Rinkimų manija
Rinkimų manija.
Temos: 1 15min

Prieš daugiau kaip 90 metų Lietuvoje renkant pirmuosius atstovus į Seimą, nei reklaminių filmukų, nei viešųjų ryšių konsultantų nebuvo. Tačiau jau tuomet kandidatai mokėjo oponentą su žemėmis sumaišyti, o savo juodus darbelius gražbylystėmis užglaistyti.

Nuo rinkimų į Steigiamąjį Seimą prabėgo 92 metai, tačiau sklaidant to meto spaudą matyti, kad rinkimų agitacija buvo karšta kaip geležis, o visuomenės problemos menkai skyrėsi nuo dabarties.

Siena su Baltarusija: perskelti kaimai ir gyvenimai

Žmona gyvena Lietuvoje, seniai regėtas vyras – Baltarusijoje. Aplankyti vienam kitą ar susiskambinti – per brangu, skyryboms irgi reikia pinigų. Todėl Leokadijai Gordiewicz namuose dviejų valstybių pasienyje draugiją palaiko tik šunelis Barakas. Panašiai teka ne vieno mūsų šalies piliečio, kurį likimas įkurdino pačiame šalies pakraštyje, gyvenimas.

Turgaus šešėlis: ne toks baisus, kaip atrodė

Daug triukšmo ir pykčių, o naudos mažai. Taip galima apibūdinti kovą su milijardiniu „šešėliu“. Dėl šios kovos dengtų turgaviečių prekeiviai buvo priversti įsigyti kasos aparatus. Kiek milijonų laimėjo valdžia?

Šių metų sausį-rugpjūtį VMI stebėjo atsitiktine tvarka atrinktų apie 600 prekeivių pardavimų apimtis, ir nustatė, kad, palyginti su tuo pačiu 2011 metų laikotarpiu, jų pardavimai padidėjo trečdaliu. Rezultatas lyg ir turėtų džiuginti, bet skaičiai yra daug mažesni už tuos, kuriuos Vyriausybė žėrė gindama savo sprendimą turgaus prekeivius priversti įsigyti kasos aparatus. Tuomet valdžios atstovai tikino, kad turgavietėse dingsta šimtai milijonų neapskaitytų litų.

Fortą išgelbėjo istorijos mylėtojai

Karo istorijos entuziastai gali ne tik knygas apie karą skaityti. Laiko ir žmogaus naikinamą Kauno VII fortą už daugiau nei 2 mln. Lt iš valstybės nusipirkusi  viešoji įmonė „Karo paveldo centras“ vienija karo istorijos entuziastus, kurie užsibrėžė į Kauno lankytinų vietų žemėlapį grąžinti ne tik šį, bet ir kitus apleistus fortus.

R.Dichavičius dirba iš pasiutimo ir liūdesio

Dailininkas ir fotomenininkas Rimantas Dichavičius jau beveik baigė antrąjį fotoalbumo „Laisvės paženklinti“ tomą. Trečiojo, sako, nerengs – estafetę perduos jaunesniems, dar nepraradusiems idealizmo. Pačiam R.Dichavičiui jo liko tik kruopelė.  

„Padariau Lietuvai dovaną, bet pasirodo, kad niekam nereikia. Maniau, susidomės valstybės institucijos, šalies bibliotekos. Užsienio reikalų ministrui albumą padovanojau, atsiuntė padėkos laišką – tuo ir baigėsi. Prezidentūra nupirko dešimt egzempliorių, Vyriausybė – nė vieno. Seimas žadėjo, bet taip ir liko... Sakiau, sukursiu laužą, tik dar nežinau, kurioje aikštėje: geras popierius – gražiai degs“,  – nusivylimo neslėpė 75 metų menininkas.

Estų jūrų muziejus be žuvų

Valandos ten ištirpsta greitai, o baigiantis darbo laikui tėvams tenka raginti vaikus ruoštis namo. Estai džiaugiasi sukūrę moderniausią jūrų muziejų Šiaurės Europoje, pritraukiantį tūkstančius turistų. Gegužę Talino uosto krantinėje duris atvėręs interaktyvus muziejus kitoks nei lietuviškasis Jūrų muziejus Smiltynėje, kuris gausus jūrų gyvūnijos ekspozicijų. Talino muziejuje – vos keli akvariumai su karpiais. Didžiausias dėmesys čia skiriamas laivybai, jos istorijai ir dabarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius