Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitraštyje „15min“ penktadienį skaitykite: Bedantė Lietuva – seni žmonės naujų dantų laukia daugybę metų

Holivudo žvaigždė Melas Gibsonas lietuvius kadaise yra pavadinęs golfo lazdomis ginkluotais aštriadančiais. Bet tiesa – dar skaudesnė: Lietuvoje tiek daug žmonių neturi jokių dantų, kad bedančiai galėtų užpildyti visą Klaipėdą ir dar liktų.
Savaitraščio „15min“ viršelis
Savaitraščio „15min“ viršelis
Temos: 1 15min

Dantų gydymas paverstas komercija: susidėti normalius dantis kainuoja tiek pat, kiek nusipirkti naują gerą automobilį, todėl dantų vyresniame amžiuje turi tik tie, kurie turi pinigų. Geri dantys – deficitas. Prieš dvidešimtmetį žmonės stovėdavo eilėse prie daktariškos dešros. Dabar – prie valstybinių ligonių kasų. Štai Panevėžyje kompensacijos už dantų protezavimą vidutiniškai tenka laukti trylika metų.

Nacionaline premija apdovanotas V.Vildžiūnas: „Kūryba – per skambus žodis“

80-metį pasitinkantis skulptorius Vladas Vildžiūnas apie Nacionalinę kultūros ir meno premiją pasvajodavo, tačiau šiemet stengėsi jos nesitikėti – verčiau patausoti sveikatą. Sužinojęs, kad gavo, džiaugiasi taip, kad jėgos sugrįžo. O įkvėpimo niekada ir netrūko. 

Savaitraščio „15min“ iliustr./Šešėlio genijus
Savaitraščio „15min“ iliustr./Šešėlio genijus

„Anūkai taip įsijautę, lyg jie asmeniškai tą premiją būtų gavę. Sako, gavom premiją, tai dabar bus gerai, – namiškių įspūdžius pasakoja V.Vildžiūnas. – Be abejo, dalinsiuos. Mes visada dalindavomės. Mūsų vaikai dirba meno ir kultūros sferose, todėl pinigėlių tai gauna, tai negauna, į skolas įlenda“, – pastebi laureatas, už nuopelnus apdovanotas 104 tūkst. Lt.

Verslininkas T.Kučinskas Lietuvoje bandys pastatyti plaukimo piramidę

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentu išrinktas žinomas verslininkas Tomas Kučinskas, praeityje pats buvęs plaukikas, džiaugiasi, kad Londono olimpiadoje auksą laimėjusi Rūta Meilutytė plaukimą Lietuvoje išmetė į populiarumo viršūnes.

Jaunoji plaukikė yra pasiryžusi profesionaliai sportuoti dar bent aštuonerius metus, o jos treneris britas Jonas Ruddas turėtų tapti Lietuvos plaukimo federacijos partneriu. „15min“ pokalbis su T.Kučinsku – apie norus ir galimybes paversti Lietuvą plaukimo šalimi.

Taksistu dirbantis garsus smuikų meistras Lietuvoje nebeištvėrė

„Dažnai iš keleivių išgirstu, kad nesu panašus į taksistą. Kartais mano automobilyje skamba A.Vivaldi „Metų laikai“. Arba W.A.Mozarto ar N.Paganini koncertai“, – prasitaria kone metus sostinėje taksistu dirbantis styginių instrumentų meistras ir restauruotojas Saulius Urbietis.

Kodėl smuikų meistrystę vyras iškeitė į automobilio vairą? Po trumpos pauzės pasigirsta atsakymas: „Lietuvoje smuikas mirė.“ Meistras, kurio smuikas kainuoja 10 tūkst. eurų, gimtinėje negali pragyventi.

Kalėdų eglė: didelė, graži, bet nebrangi

Prekyba kalėdinėmis eglėmis šiemet prasidėjo neįprastai anksti. Ankstesniais metais gyvomis eglėmis buvo pradedama domėtis tik antrojoje gruodžio pusėje, o šiemet jau gruodžio vidury arčiausi medelynai beveik nebeturi, ką pasiūlyti.

pernai labiausiai ieškoję 1,5 m aukščio eglių, šiemet pirkėjai nori didesnių – siekiančių 2,5–3 m. Jas renkasi ir biurams, įstaigoms, ir namams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius