-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgąjį savaitgalį policija vairuotojams rengia sustiprintas prevencijos priemones

Ilgasis savaitgalis jau prasideda. Šis penktadienis – Kovo 8-oji, tada savaitgalis ir iš karto po jo švęsime Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.
Reido akimirka
Policijos reidas / Vilniaus VPK nuotr.

Turėdami tiek progų švęsti, nepamirškime pasirūpinti savo ir aplinkinių saugumu kelyje. Siekdama užtikrinti tvarką keliuose, policija taikys sustiprintas prevencijos priemones.

Vykdys suplanuotas priemones

Policija kruopščiai planuoja prevencines priemones, atsižvelgdama ir į kalendorines datas, įvykius, laisvadienius, ilguosius savaitgalius ir švenčių dienas.

Šiurkščiausio KET pažeidimo kontrolė

Kovo 8–10 d. visoje šalyje bus vykdoma sustiprinta vieno iš šiurkščiausių Kelių eismo taisyklių pažeidimo kontrolė: transporto priemonių vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinimai, o nuo kovo 11 d. – vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolė. Ši priemonė yra antroji priemonė, inicijuota Europos kelių policijos tinklo ROADPOL (angl. European Roads Policing Network), kurio veikloje Lietuva dalyvauja jau 20 metų.

Policijos pareigūnai dirbs visoje šalyje, viešai ir neviešai patruliuos aiškindamiesi įvairius pažeidimus. Apskričių vyriausieji policijos komisariatai dar ir papildomai vykdys numatytas policines priemones.

Per ilguosius savaitgalius padidėja pavojingų situacijų rizika keliuose

Per svarbias kalendorines šventes ir ilguosius savaitgalius eismas keliuose labai suintensyvėja – gyventojai juda iš vieno šalies krašto į kitą pas artimuosius, draugus, į kurortines vietas ar oro uostus. Dėl to gali susidaryti automobilių spūstys ir įvykti įvairių nenumatytų atsitikimų keliuose.

Per šventes žmonės atsipalaiduoja, linksminasi, susitinka su draugais ir pamiršę atsakomybę ir savikontrolę nebegalvoja apie saugumą kelyje – sėda girti prie vairo arba skubėdami chuliganiškai vairuoja sukeldami pavojų ir rūpesčių kitiems eismo dalyviams.

Žmonės vis dažniau praneša apie pastebėtus pažeidimus, girtus vairuotojus. Deja, bet vis dar šiurkščiai pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės. Pernai iš viso užfiksuota daugiau kaip 1 mln. 444 tūkst. Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Norime priminti ir blaiviems, pareigingiems vairuotojams, kad ir jie išliktų budrūs kelyje. Kitų sukelti eismo įvykiai gali turėti skaudžių pasekmių arba sudaryti pavojingas situacijas mūsų šalies keliuose.

Per daugiau kaip 10 metų pavyko sumažinti žuvusiųjų kelyje skaičių, pernai, palyginti su 2022 m., išaiškinta 700 mažiau neblaivių automobilių vairuotojų, tačiau vis dar daugiau kaip 10 tūkstančių vairuotojų sėda girti už automobilio vairo, daugiau kaip 5 tūkst. vairuotojų sėda neblaivūs ant dviračio arba važiuoja elektriniu paspirtuku. Tokie vairuotojai 2023 m. sukėlė 155 eismo įvykius, dėl jų kaltės žuvo 10 žmonių, 196 sužeisti.

„Kasmet vis drąsiau žengdami laisvės keliu, stiprinkime ir savo saugaus eismo įgūdžius“, – raginama Lietuvos policijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius